Keski-Uudenmaan derby: Pallokerho Keski-Uusimaa – Järvenpään Palloseura

PK Keski-Uusimaa kohtasi Järvenpään Palloseuran kauden toisessa Keski-Uudenmaan derbyssä.

PK Keski-Uusimaa kohtasi Järvenpään Palloseuran kauden toisessa Keski-Uudenmaan derbyssä.

”Eiku mennään kattoo matsii. Kakkosdivaria. Viideltä alkaa.”

Edellä mainittu kommentti oli Keravan keskustassa sivukorvalla kuultua vähän ennen Pallokerho Keski-Uudenmaan ja Järvenpään Palloseuran kohtaamista (4.7.2014). Tämä lämmitti erityisesti mieltä. Suomalainen jalkapallovallankumous etenee pikku hiljaa.

PKKU:n ja JäPS:n kohtaamista tituleerataan myös Keski-Uudenmaan derbyksi. Kyseessä oli Kakkosen itäisen lohkon ottelu. MM-puolivälieräpäivänä Kalevan urheilupuistoon oli saapunut ilahduttavasti peräti 520 katsojaa, jota voidaan Kakkosessa pitää erittäin hyvänä lukemana. Paikalliset joukkueet kiinnostavat. Näin asian kuuluukin olla. Ottelun draaman kaari hakkasi myös myöhemmin illalla pelatut Ranska-Saksa ja Brasilia-Kolumbia -ottelut mennen tullen. Keravalla nähtiin seitsemän maalia ja kaksi punaista korttia. Tuomarin joitakin ratkaisuja voidaan ehkä kyseenalaistaa, mutta se on jalkapalloa.

Kalevan urheilupuiston yleisurheilukenttä voisi löytyä mistä vain suomalaisesta pikkukylästä. Olosuhteiden ei tarvitse olla viimeisen päälle, jotta ihmiset saapuisivat katsomaan jalkapalloa ja kaiken lisäksi viihtyisivät. Tämän ilmiön huomaa erityisesti alasarjoissa. Ehkä aurinkoisella kesäsäällä oli myös hieman vaikutusta asiaan.

Molempien joukkueiden kannattajaryhmät pitivät hyvin ääntä, vaikka välillä huutelut olivat suoraan kuin Kulman pojat -elokuvasta. Tunnelma oli kaiken kaikkiaan hyvä ja muutama aika nerokaskin laulu pääsi nauttimaan auringonvalosta. Jotain vaikutusta MM-kisojen puolivälierilläkin oli, sillä PKKU:n 4-2-maalin jälkeen moni katsoja suunnisti jo kotia kohti katsomaan Saksan ja Ranskan välistä kohtaamista.

PKKU:n kannattajaryhmä Skavabölen pojat.

PKKU:n kannattajaryhmä Skavabölen pojat.

JäPS:n kannattajat elivät ensimmäisellä puoliajalla unelmaansa. Toinen puoliaika ei sitten mennyt järvenpääläisjoukkueelta ihan putkeen (0-5).

JäPS:n kannattajat elivät ensimmäisellä puoliajalla unelmaansa. Toinen puoliaika ei sitten mennyt järvenpääläisjoukkueelta ihan putkeen (0-5).

PKKU ja JäPS ovat kohdanneet Kakkosessa nyt viisi kertaa ja jokaisella kerralla Pallokerho on poistunut kentältä voittajana. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tähän ei olisi kyllä tällä kertaa uskonut JäPS:n johtaessa 0-2. Toisella puoliajalla PKKU latoi kuitenkin viisi maalia ja pisteet jäivät Keravalle lukemin 5-2.

Sosiaalisessa mediassa näkee tällä hetkellä paljon viestejä ja pohdintaa siitä, mitä MM-kisojen jälkeen tehdään, kun jalkapalloa ei enää tule päivittäin televisiosta. No mennään tietysti katsomaan paikallisen joukkueen pelejä. Ihan paikan päälle.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s