Oulunkylän kipinä

Gnistan pelaa kotiottelunsa Oulunkylän urheilupuistossa.

Gnistan pelaa kotiottelunsa Oulunkylän urheilupuistossa.

Idrottsföreningen Gnistan perustettiin vuona 1924 Oulunkylässä asuvien ruotsinkielisten toimesta. Tuolloin Oulunkylä oli itsenäinen kunta, sillä se oli erotettu omaksi kunnakseen Helsingin pitäjästä, eli nykyisestä Vantaasta, vuonna 1921. Helsinkiin alue liitettiin toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1946. Seuran nimi, Gnistan, tarkoittaa suomeksi kipinää.

Gnistanin edustusjoukkue pelaa kotiottelunsa Oulunkylän urheilupuistossa sijaitsevalla Fair Pay Areenalla. Stadion sopii Kakkoseen kuin nakutettu. Kapasiteettia on tarpeeksi ja katsomo on melkoisen jyrkkä ja ottelutapahtumat näkee sieltä hyvin, vaikka kenttä onkin juoksuradan takia ehkä turhan kaukana. Erityismaininnan saa vielä ylhäällä niin sanotulla parvella sijaitseva seisomakatsomo.

Fair Pay Areenan pääkatsomo

Fair Pay Areenan pääkatsomo

Viime vuodet Gnistan on pelannut Kakkosta, mutta 2000-luvun alussa seura teki myös visiitin Ykköseen. Vuoden 1993 jälkeen seuran edustusjoukkue ei ole pelannut Kakkosta alemmalla sarjatasolla. Tällä kaudella (2014) edustusjoukkue on kuitenkin vaarassa pudota Kolmoseen. Viime kauden päätteeksi Kakkosen kestoennakkosuosikkeihin lukeutuneessa seurassa muokattiin taustoja rankalla kädellä ja tämän seurauksena joukkue heikentyi. Oulunkylän kenttäyhtiö luopui edustusjoukkueen toiminnan pyörittämisestä ja toiminta oli käynnistettävä lähes kokonaan alusta. Gnistan sai kuitenkin kevään aikana raavittua kasaan Kakkosen vauhdissa pysyvän joukkueen.

Ennen sunnuntaina 6.7. pelattua Gnistan-GrIFK -ottelua Fair Pay Areenalla kajahti ruotsinkielinen Gnistanin kannatuslaulu, mutta siihen se ruotsinkielisyys tänä päivänä loppuikin. Käsiohjelmasta kenttäkuulutuksiin toiminta tapahtui suomeksi. Ehkä Ogelin (Åggelby) väestörakennekin on vuosien saatossa muuttunut siten, että alueella ei enää asu niin paljon ruotsinkielisiä.

Itse ottelussa kotijoukkue Gnistan roikkui Eteläisen lohkon kärkijoukkueisiin kuuluvan Granin perässä ensimmäisen puoliajan ajan, mutta toisella puoliajalla Jonas Britschgin hattutemppu siivitti kauniaslaiset 0-3-vierasvoittoon. Ottelusta voi lukea hieman tarkemmin täältä.

Ottelua GrIFK:ta vastaan oli saapunut seuraamaan 270 katsojaa ja Gnistan oli myös kutsunut kaikki juniorinsa paikan päälle. Toivottavasti junnut löytävät oma-aloitteisesti katsomoon myöhemminkin.

Gnistan on sympaattinen kaupunginosaseura, joka toivottavasti pelaa Kakkosta myös jatkossa. Tällä hetkellä vaikuttaisi, ettei resursseja Ykköseen nousemiseen välttämättä olisi.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s