Ykkösen kärkikamppailu Bolliksella

Töölön Pallokenttä

Töölön Pallokenttä

Töölön Wesa, HPS, Kiffen, HIFK, HJK, Ponnistus, FinnPa… Bollis, eli Töölön Pallokenttä, huokuu jalkapallohistoriaa ja se on toiminut lukuisten helsinkiläisten joukkueiden kotikenttänä. Kenttä avattiin vuonna 1915 ja siellä pelattiin myös viisi vuoden 1952 olympilaisten jalkapalloturnauksen ottelua. Ferenc Puskas ja kumppanit vetivät Pallokentän katsomoihin noin 20 000 katsojaa. Nykyisin kentän yleisökapasiteetiksi ilmoitetaan 4000. Olympiastadionin ja Töölön jalkapallostadionin puristuksessa Pallokenttä vaikuttaa nykyään melko mitättömältä. Kun Töölön jalkapallostadion rakennettiin 2000-luvun taitteessa, uudistettiin myös Pallokenttää ja esimerkiksi Urheilukadun puoleiset katsomot purettiin kokonaan. Nostalgia kuitenkin huokuu uudistetustakin Pallokentästä. Ehkä vanhemmat sukupolvet pitävät Bollista vielä tärkeämpänä ja suuremmassa arvossa kuin kaltaiseni 80-luvun lopulla syntyneet nuorukaiset.

Pallokentällä (puhutaan nyt siis nurmikentästä, ei muovialustoista) kotiottelunsa tällä hetkellä pelaaville HIFK:lle ja Atlantikselle pään vaivaa tuottaa se, että otteluita voi helposti seurata ilmaiseksi Urheilukadun puolelta tai kentän toisessa päässä sijaitsevilta kalliolta ja jalkapallostadionin päädystä. HIFK:n ja KTP:n välisessä Ykkösen kärkiottelussa pummikatsojia oli muutamia satoja. Koko kauden aikana menetetään siis paljon lipputuloja. Hieman ihmetystä herättää myös HIFK:n lippupolitiikka, joka ei tarjoa esimerkiksi opiskelijoille ja eläkeläisille alennusryhmälippuja vaan kaikki yli 12-vuotiaat saavat ostaa normaalihintaisen lipun. Monella 13-17-vuotiaalla ei varmaan ole varaa tällaiseen satsaukseen…

Torstaina 7.8.2014 Bollikselle oli saapunut 1128 katsojaa seuraamaan Ykkösen kärkikamppailua, jossa sarjassa toisena ollut HIFK haastoi 12 pisteen karkumatkalla olleen KTP:n. Voittamalla ottelun kotkalaiset olisivat jo lähes sinetöineet nousunsa Veikkausliigaan kaudeksi 2015.

Kotkalaisia on aina saapunut paljon seuraamaan KTP:n Helsingissä pelaamia otteluita. Tämäkään ottelu ei ollut poikkeus ja katsomossa oli varmasti ainakin pari sataa kotkalaista, joista suuri osa oli varmasti nykyisin Helsingissä asuvia sudeettikotkalaisia. Ottelussa oli loistava tunnelma ja tätä auttoi vielä Urheilukadun kerrostalojen muodostoma kaikuseinä, jonka ansioista kannattajien pitämä meteli ei karkaa. HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit piti tuttuun tapaansa ääntä koko 90 minuuttia, mutta myös kotkalaisista lähti ääntä.

Stadin Kingit olivat jälleen elementissään.

Stadin Kingit olivat jälleen elementissään.

Kotkasta oli saapunut äänekäs kannattajaryhmä.

Kotkasta oli saapunut äänekäs kannattajaryhmä.

Itse ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen, mutta KTP:n Shane McFaulin toisella puoliajalla hankkima, kahden keltaisen kortin summana ansaittu, punainen kortti käänsi vaakakupin lopulta selvästi HIFK:n eduksi ja helsinkiläiset nappasivat lopulta selvän 4-1-kotivoiton. Ottelun tapahtumista voi lukea enemmän täältä.

Ykkösen kärkikamppailun aloituskokoonpanot.

Ykkösen kärkikamppailun aloituskokoonpanot.

HIFK:n voiton ansiosta Ykkösen kärkikamppailu hieman tiivistyi ja loppukaudesta voi odottaa erittäin jännittävää. Helsinkiläinen jalkapalloilu tarvitsisi vastavoiman HJK:lle, joten HIFK:n nousulle olisi tilausta. Seuran resurssit vain eivät taida vielä riittää pysyvästi Veikkausliigaan. Nousu kovatasoisesta Ykkösestä liigaan on kuitenkin äärimmäisen hankalaa, joten jarrua ei kannata lyödä päälle missään vaiheessa. Nykykunnossaan Pallokenttä ei täytä Veikkausliigakriteereitä, joten nousun sattuessa HIFK:n pitäisi  pelata kotiottelunsa HJK:n stadionilla tai olympiastadionilla, joka olisi kuitenkin kustannuksiltaan ehkä turhan kallis. Todennäköistä on kuitenkin, että ensi kaudella Veikkausliigakentillä kirmaa jälleen kotkalainen jalkapallojoukkue. Perinteikäs jalkapallokaupunki Kotkakin.

Itse haaveilen asunnosta Urheilukadulta, Bolliksen ja olympiastadionin välittömästä läheisyydestä.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Ykkönen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s