Kauden avaus Ruonalassa: FC KTP vs. MP

Jalkapallovuosi 2015 käynnistyi omalta osaltani perjantaina, kun Veikkausliigaan kabinettien kautta noussut KTP ahtautui Ruonalan urheiluhalliin yhdessä Kakkosessa pelaavan Mikkelin Palloilijoiden kanssa.

Vuoden ensimmäiset ottelut eivät koskaan tarjoa pelillisesti paljon, mutta tammi-helmikuu on mielenkiintoista aikaa etenkin testipelaajien tarkkailemisen osalta. Eilen suurin mielenkiinto kohdistui KTP:n testissä olevaan irlantilaiseen Brandon Murphyyn (vai Brendan? KTP käyttänyt sivuillaan miehestä kahta eri nimeä…), joka osoittautui ainakin MP-ottelun perusteella sellaiseksi kaveriksi, jota tuskin Veikkausliigakentillä nähdään. Irkun testijakso päättyy tähän viikkoon ja ihme olisi, mikäli hän saisi jatkaa Kotkassa. Vakuuttavammat näytöt antoi kotkalaisten kärjessä pelannut Juho Lehtonen, joka todennäköisesti nähdään KTP:n riveissä myös Veikkausliigassa.

Ruonalan urheiluhalli osoittautui paremmaksi kuin mitä olin etukäteen ajatellut. Varsinaisia katsomoita ei ainakaan tässä MP-ottelussa ollut, mutta kentän ympärille mahtui hyvin seuraamaan ottelua ja paikalle oli saapunut noin 200 jalkapallon ystävää.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
MP (4-4-2)

ktp-mpKTP (4-5-1 tai 4-2-3-1)

Kotijoukkue KTP lähti otteluun 4-5-1-taktiikalla ja avauskokoonpanossa mielenkiintoista oli muun muassa Ilari Äijälän kokeileminen keskikentän pohjalla Shane McFaulin vieressä. Ottelun toisella puoliajalla Äijälä siirtyi ensin vasemmaksi laitalinkiksi, jonka jälkeen hän putosi vielä vasemmaksi puolustajaksi, kapteeninnauhaa kantaneen Giorgi Ositashvilin noustessa vasemman puolustajan paikalta ylemmäs keskikentälle.

MP:n 4-4-2 ryhmityksen asettelusta saan kiittää MP:n verkkosivuja, jonne seura oli hienosti avauskokoonpanonsa ryhmitellyt. Mikkeliläiset eivät itselleni ole niin tuttu joukkue, mutta kesän aikana olisi tarkoitus vierailla ensimmäistä kertaa myös Mikkelin urheilupuistossa, jota myös Urskiksi kutsutaan. Toivoisin, että muutkin seurat toimisivat MP:n tavoin tehdessään otteluraportteja. Loistavaa palvelua kaltaiselleni lajiniilolle.

KTP:n oikea laita oli ottelun alussa vaikeuksissa ja MP sai luotua parhaat tilanteensa vasemman laitansa kautta. Ottelua ehdittiinkin pelata vain runsas minuutti, kun MP:lle vihellettiin rangaistuspotku. MP-kapteeni Mikko Iivanainen toimitti pallon varmasti verkon perälle.

KTP:n oikeana puolustajana pelanneen Juuso Laitisen edessä pelannut testimies Murphy säntäili laidallaan minne sattuu. Irkku otettiin puoliajalla vaihtoon, mutta laitettiin tunnin kohdalla uudelleen kehiin, tällä kertaa Lehtosen kärkipariksi. Lehtosen takana Murphyn liikkumisessa oli hieman enemmän järkeä, mutta pallon kanssa mies ei saanut mitään aikaan ja keskittyi lähinnä ylidramatisoimaan jalkoihinsa saamiaan kolhuja.

Kärjessä pelannut Juho Lehtonen antoi vahvoja näyttöjä kahdella maalillaan ja hankitulla rangaistuspotkulla, vaikka rangaistuspotku oli ainakin MP:n veskari Antti Kuismalan mielestä heppoisesti vihelletty. ”Juoksi käteen”, kuului tuohtunut kommentti vihellyksen jälkeen. Vaihdosta kentällä tullut Valeri Minkenen pamautti rangaistuspotkun varmasti ohi Kuismalan. Hyviä otteita esitti myös KTP:n vasemmalla laidalla ensimmäisellä puoliajalla ja oikealla laidalla toisella puoliajalla pelannut Aleksi Tarvonen. Tarvonen haastoi ennakkoluulottomasti ja pääsi usein myös puolustajasta ohi. Lisäksi Tarvosen jalasta lähti keskitys Lehtosen tekemään 2-1-maaliin. Positiivista.

Toisella puoliajalla KTP olisi voinut onnistua maalinteossa useamminkin. Kuvassa Valeri Minkenen valmistautuu vetämään vapaapotkua toisen puoliajan loppupuolella. Yli meni.

Toisella puoliajalla KTP olisi voinut onnistua maalinteossa useamminkin. Kuvassa Valeri Minkenen valmistautuu vetämään vapaapotkua toisen puoliajan loppupuolella. Yli meni.

MP:n kannattaisi solmia Dimitri Klimovin kanssa sopimus myös tulevalle kaudelle. Keskikenttämies oli yllättää Pyhärannan pariinkiin otteeseen kaukaa lähteneillä nostoillaan. Molemmilla kerroilla pallo leijaili vain hieman KTP-maalin yli. Olisin mielelläni nähnyt myös Sasha ”Vallun poika” Popovitsin MP:n paidassa, mutta mies puuttui tänään mikkeliläisten kokoonpanosta.

Ottelu sai hienon päätöksen, kun MP:n Erno Nissilä pamautti illan hienoimman osuman ja pallon yläkulmaan ohi KTP:n vaihtomaalivahti Sauli Kilpeläisen. Ottelun päätösvihellys kuultiin ennen kuin pallo saatiin uudestaan liikkeelle. Periaatteessahan maali hyväksytään virallisesti vasta, kun ottelu on vihelletty maalin jälkeen uudestaan käyntiin (mikäli olen ymmärtänyt oikein). Ei sillä, että asialla olisi käytännössä kovin suurta merkitystä, varsinkaan harjoitusotteluissa. Ottelu päättyi siis lopulta KTP:n 3-2-voittoon.

Mielenkiintoista nähdä mitä HJK saa aikaiseksi Ruonalan hävyttömän pienellä (51m × 90m) kentällä ensi keskiviikon Liigacup-ottelussa. KTP:n ja MP:n tasoero oli sen verran suuri, että isommalla kentällä (ja paremmalla viimeistelyllä) kotkalaiset olisivat takoneen tulostaululle reilummat voittonumerot. HJK-ottelu antaa paremman kuvan myös KTP:n iskukyvystä. KTP todennäköisesti lähtee puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastahyökkäyksillä, joten veikkaisin luvassa olevan melko vähämaalinen ottelu.

Futiskausi 2015 on siis nyt myös stadionbongarin osalta korkattu ja edessä on toivottavasti lukuisia mielenkiintoisia otteluita.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kauden avaus Ruonalassa: FC KTP vs. MP

  1. Ja70 sanoo:

    Mikäli maali syntyy erotuomarin antamalla lisäajalla niin ottelua ei tarvitse laittaa uudelleen käyntiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s