Lehtomäen ”Talviklassikko” Sudet vs. KTP

"Talviklassikko" Sudet vs. KTP oli houkutellut Lehtomäen tekonurmikentän katsomoon reilut sata katsojaa.
”Talviklassikko” Sudet vs. KTP oli houkutellut Lehtomäen tekonurmikentän katsomoon reilut sata katsojaa.

Kouvolan Susien ja KTP:n talvella pelattava harjoitusottelu on saanut ainakin joidenkin KTP-kannattajien keskuudessa nimityksen talviklassikko. Ja miksi ei olisi, Kouvolan Lehtomäen kentällä oli aistittavissa suuren urheilujuhlan tuntua, kun tuhannet ihmiset saapuivat seuraamaan suosik… no, ainakin parkkipaikka oli täynnä autoja. Osittain parkkipaikan täyttyminen johtui KJP:n ja TPV:n B-junioreiden SM-karsintasarjan ottelusta, joka pelattiin ennen Susien ja KTP:n taistoa. Tässä ottelussa kouvolalaiset veivät pidemmän korren lukemin 2-0. Kotkasta oli joka tapauksessa saapunut parikymmenpäinen kannattajajoukko pitämään tunnelmaa yllä.

KTP:n kannattajat olivat saapuneet runsaslukuisena Kouvolaan.
KTP:n kannattajat olivat saapuneet runsaslukuisena Kouvolaan.

Yksi päivän puheenaiheista oli tietysti MyPan kohtalo. Jututin muutamia kentän laidalla olleita ja kouvolalaiset jalkapalloihmiset olivat pettyneitä, mutta tähän oltiin kuitenkin osattu varautua. Susien riveissä pelasi myös jo muutama MyPan sopimuspelaaja. Susien riveissä viime kaudella pelanneiden nuorten pelaajien kanssa oli jo hyvissä ajoin sovittu, että mikäli MyPa:n edustusjoukkueen toiminta loppuu, voisivat pelaajat siirtyä takaisin Susien riveihin.

Vierasjoukkue KTP:n avauskokoonpanosta löytyi pari yllätystä, kun naftaliinista kaivettu Vesa Helenius aloitti kotkalaisten oikeana puolustajana. Ottelun alussa nuoret kouvolalaiset kirmasivatkin iloisesti ja useaan otteeseen Heleniuksen ohi ja olivat vielä pariin otteeseen lähellä maalintekoakin. Heleniusta ei kuitenkaan nähdä ensi kaudella liigakentillä vaan taustajoukkoihin nykyään kuuluva Super-Vesku oli vain paikkaamassa väsyneitä jalkoja – omilla väsyneillä jaloillaan. KTP:n testattavana oli maalivahti Daniel Kollar, joka hoiti oman tonttinsa kunnialla, vaikka kovin suuriin urotekoihin ei 20-vuotias veskari joutunut venymään. Kollar pyrki myös ohjaamaan peliä aktiivisesti. Kannattaa ehdottomasti pitää hänet harjoitusringissä ja testata lisää, jos mahdollista. Tomi Saarelma jatkoi näyttöjen antamista ja pelasi tällä kertaa keskikentän vasemmalla laidalla esittämättä mitään ihmeellisempää kuin taklauksen, josta olisi voinut ehkä antaa keltaisen kortin. Ilari Äijälä pelasi tällä kertaa taas keskikentän keskustassa yhdessä Valeri Minkenenin kanssa. Torstaina KTP:n kokoonpanosta puuttunut Samuli Kaivonurmi palasi hyökkäykseen edelleen testissä olevan Juho Lehtosen vierelle. Edellisissä otteluissa hyvin pelannut Lehtonenkin oli hieman jäässä, vaikka teki edelleen muutamia fiksuja juoksuja, mutta pallo ei pysynyt tänään jalassa. Tunnin kohdalla Lehtoselle avautui avopaikka, mutta hyökkääjä tuhri vetonsa ohi maalin. Veikkaan kuitenkin, että maanantaina julkaistaan juuri hänen sopimuksensa.

Toisella puoliajalla kentälle tulivat testissä edelleen oleva Felipe Aspegren (vasemmaksi puolustajaksi), Arijan Dimoski, joka oli lähimpänä maalintekoa osuttuaan tolppaan. Topi Pasi tuli Nosh A Lodyn tilalle toppariksi ja Tommi Saarinen vapautti Vesa Heleniuksen oikean laitapuolustajan tontilta. Kentällä kävi myös mystinen venäläinen pelaaja, jota ei ainakaan Kymen Sanomien mukaan nähdä enää KTP:n mukana.

Susien esitys oli pirteä ja joukkue esiintyi paremmin kuin ennalta osasin odottaa. Varmasti myös Veikkausliigavastus sytytti taistelemaan. KTP:n esitys oli puolestaan erittäin nihkeä eikä joukkue missään nimessä ollut parhaimmillaan, joten suurempia johtopäätöksiä ei tämän pelin perusteella kannata tehdä. En tiedä onko joukkue harjoitellut kuinka kovaa, mutta torstain harjoitusottelu PK-35 Vantaata vastaan saattoi painaa muutaman pelaajan otteissa.

Susien kokoonpanosta en ollut täysin perillä ja aivan täydellistä nimilistaa ei alla kouvolalaisista löydy.

Avauskokoonpanot
KTP (4-4-2)
Sudet-KTPSudet (4-2-3-1)

Lehtomäen kentän laidalle on rakennettu käytännöllinen ja sopivan kokoinen katsomo.
Lehtomäen kentän laidalle on rakennettu käytännöllinen ja sopivan kokoinen katsomo.
Sudet hallitsi pitkiä jaksoja ottelun toisella puoliajalla. MyPassa viime kaudella pelannut, Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva, Simo Majander antamassa vapaapotkua.
Sudet hallitsi pitkiä jaksoja ottelun toisella puoliajalla. MyPassa viime kaudella pelannut, Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva, Simo Majander antamassa vapaapotkua.
KTP ei palloa tänään maaliin asti saanut, eivätkä viimeistely-yrityksetkään herättäneet hurraa-huutoja.
KTP ei palloa tänään maaliin asti saanut, eivätkä viimeistely-yrityksetkään herättäneet hurraa-huutoja.
Tulostaulu kertoo ottelusta paljon.
Tulostaulu kertoo oleellisimman asian ottelusta.

Veikkausliigakauteen valmistautuva KTP on pelannut nyt talven aikana neljä ottelua eikä ole hävinnyt niistä ainuttakaan. Tulokset eivät kuitenkaan kerro kaikkea ja peliesityksessä on vielä paljon hiottavaa. Joukkue tarvitsee myös vielä muutaman liigatason vahvistuksen, jotta sarjapaikan säilyttäminen olisi realismia. Kakkosen kauteen valmistautuva Kouvolan Sudet puolestaan saattaa hyötyä MyPan luovuttua Ykkösen paikasta, sillä joukkue saa sieltä suunnalta itselleen muutaman hyvän vahvistuksen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s