Sateinen Cup-ilta Vuosaaressa: MPS/Atletico Malmi vs. NuPS

Suomen Cupin osallistujamäärät ovat laskeneet viime vuosien aikana kuin lehmän häntä. Vuonna 2006 Cupiin osallistui peräti 368 joukkuetta, kun tänä vuonna kilpailuun ottaa osaa vain 154 joukkuetta. Vuodesta 2012 lähtien Suomessa on pelattu myös piiritason joukkueille tarkoitettua Regions’ Cupia, joka on syönyt Cupin osallistujamäärää. Tänä vuonna Regions’ Cupiin osallistuu 129 joukkuetta. Alasarjajoukkueet syttyvät molemmista Cupeista ja usea joukkue osallistuukin molempiin. Silti olisi hienoa nähdä, että Suomen Cupin arvostus nousisi nykyisestä ja kilpailu saisi arvolleen sopivan kohtelun.

Ottelun alku viivästyi ylimääräisten maalien takia.
Ottelun alku viivästyi ylimääräisten maalien takia.

Vettä satoi tasaiseen tahtiin ja tuuli puhalteli Vuosaaressa Kartanon tekonurmen yli. Maanantaina 3.2.2015 pelatun MPS/Atletico Malmin ja Nummelan Palloseuran (NuPS) välisen Suomen Cupin 3. kierroksen ottelun alku siirtyi noin kymmenellä minuutilla, kun ylimääräiset maalit oli siirrettävä kenttäalueen ulkopuolelle. Jotain jalkapalloromanttistahan tässä jo oli. Paikalle oli saapunut arviolta noin 30 katsojaa uhmaamaan vesisadetta ja myöhäistä alkamisaikaa. Valtaosa katsojista tuntui olevan vierasjoukkue NuPS:n puolella.

Kotijoukkue MPS/Atletico Malmi pelaa tulevalla kaudella Helsingin ja Uudenmaan Kolmosen kakkoslohkossa ja vierailija NuPS ykköslohkossa. Päivällä ennen joukkueiden kohtaamista arvottiin jo Suomen Cupin 4. kierroksen otteluparit ja tämän ottelun voittajapari kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Janakkalan Pallo (JanPa)-Jomala IK. Mahdollisuudet selviytyä Cupin 5. kierrokselle ovat siis ainakin paperilla todella hyvät.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
NuPS (4-5-1)
MPSAtleticoMalmi-NuPSMPS/Atletico Malmi (4-3-3)

NuPS valmistautuu otteluun.
NuPS valmistautuu otteluun.

Ensimmäinen puoliaika mentiin pitkälti NuPS:n hallitessa palloa, mutta nummelalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet laittamaan palloa maaliin, vaikka maltilla rakennetuista hyökkäyksistä avautuikin muutama maukas maalintekopaikka. MPS/Atletico Malmi puolestaan iski nopeilla pistohyökkäyksillä. Isännät siirtyivät 1-0-johtoon kulmapotkun jälkeen, kun ottelua oli pelattu noin 20 minuuttia. Maali merkittiin lopulta NuPS:n omaksi maaliksi. NuPS tuli kuitenkin vielä juuri ennen taukoa tasoihin Jaakko Räsäsen laukoessa pallon ohi Malmi-vahti Elis Rintalan.

MPS/Atletico Malmin ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta.
MPS/Atletico Malmin ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta.

Toisella puoliajalla NuPS ei saanut enää pelinrakenteluaan käyntiin ja joukkueen pelaaminen muuttui enemmän roiskinnaksi. Myös kotijoukkue roiski ja taivaaltakin roiskui edelleen vettä. Nyt pelattiin vain voitosta. Esteettisyys sikseen. 54 minuutin kohdalla MPS/Atletico Malmin räjähtävän nopea Jesse Ketonen irtaantui maalipaikkaan ja viimeisteli varmasti tilanteeksi 2-1. Ketonen siirtyi malmilaisten riveihin täksi kaudeksi pelattuaan sitä ennen KoiPSissa (tämä tieto lämmitti minua, sillä pelasin itse juniorina seitsemän vuotta kyseisessä seurassa). Katsomossa spekuloitiin, että Ketosen kyvyt riittäisivät varsinkin nopeutensa ansiosta Kakkoseen. Ihan vakuuttavasti mies ainakin NuPS-puolustukselta muutaman kerran karkasi.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin ottelu käytännössä ratkesi, kun vaihdosta kentälle tullut Jani Putkonen lisäsi kotijoukkueen johdoksi jo 3-1. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu 67 minuuttia. MPS/Atletico Malmi oli viimeistelyssään selvästi NuPSia parempi ja NuPS-puolustus vaikutti etenkin toisella puoliajalla melko epävarmalta. Tässä valossa oikea joukkue meni jatkoon. Ottelu oli tavallaan jälleen yksi esimerkki siitä, että pallonhallinnalla ei voiteta otteluita, mutta kliinisellä viimeistelyllä voitetaan. Maalipaikkoihin päästään kuitenkin useammin nopeiden kuin hitaiden hyökkäysten kautta.

Tunteet kuumenivat ottelun loppua kohden ja malmilaiset rikkoivat useasti kuumentaen samalla NuPS:n pelaajia. Ottelun loppusekunnit NuPS pelasikin kahdeksalla miehellä, yhden maatessa loukkaantuneena kentän laidalla ja Jari Koivulahden katseltua punaista korttia suunsoiton seurauksena. Lopputulos oli kuitenkin malmilaisille suosiollinen ja MPS/Atletico Malmi eteni historiansa ensimmäistä kertaa Cupin 4. kierrokselle 3-1-voiton siivittämänä.

Kannattiko sitten lähteä vesisateeseen maaliskuisena maanantai-iltana katsomaan kahden Kolmosessa pelaavan joukkueen välistä Suomen Cupin ottelua? No totta helvetissä kannatti! Cup-otteluissa on aina oma tunnelmansa ja pian alasarjajoukkueet pääsevät mittelemään voimiaan Veikkausliigajoukkueiden kanssa ja hyvällä arpaonnella saattavat edetä kilpailussa pitkällekin. Usein Cupissa myös tunteet kuohahtavat, kuten kävi myös tässä ottelussa.

NuPSin tukijoukot.
NuPSin tukijoukot.
MPS/Atletico Malmi sai toisella puoliajalla useita erikoistilanteita.
MPS/Atletico Malmi sai toisella puoliajalla useita erikoistilanteita.
NuPS haki ottelun lopussa hanakasti kavennusmaalia, mutta joukkueen viimeistely ontui pahasti.
NuPS haki ottelun lopussa hanakasti kavennusmaalia, mutta joukkueen viimeistely ontui pahasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s