Suomen Cupia Söderkullassa: FC Futura vs. Atlantis FC

Pelipaikkana toimi Söderkullan urheilupuiston tekonurmikenttä.

Pelipaikkana toimi Söderkullan urheilupuiston tekonurmikenttä.

Tulevalla kaudella Kakkosessa pelaavat FC Futura (itälohko) ja Atlantis FC (etelälohko) kohtasivat tiistaina 3.3. Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa Sipoon Söderkullan tekonurmikentällä. Jos katsotaan maantiedettä, niin porvoolainen Futura antoi näennäisen kotiedun pois, sillä Söderkulla sijaitsee lähes yhtä lähellä Porvoon ja Helsingin keskustoja. Omat muistoni Söderkullan urheilukentästä ovat yli 15 vuoden takaa, jolloin metsän keskellä oli nurmikenttä. Nyt metsä oli suurimmalta osin hakattu pois ja ympäristössä oli jos jonkinlaista rakennusta, asuntoja ja parkkipaikkoja. Nurmikenttäkin oli varmaan jo aikaa sitten korvattu tekonurmella.

Tekonurmikentän vieressä oli pieni mäki, jonka päällä olleiden pukukoppien edestä oli parempi näkyvyys kentälle kuin kentän laidalta, vaikka välimatkaa kenttään kertyi kumpareelta melko reilusti. Paikan päälle jalkapallosta ja ripottelevasta vesisateesta oli saapunut nauttimaan noin 30 henkilöä.

Joukkueiden avauskokoonpanot valmiina otteluun.

Joukkueiden avauskokoonpanot valmiina otteluun.

Kaikki valmista ottelua varten. Atlantiksen avauksen pelaajat kerääntyivät ennen ottelua "tsemppirinkiin".

Kaikki valmista ottelua varten. Atlantiksen avauksen pelaajat kerääntyivät ennen ottelua ”tsemppirinkiin”.

Joukkueiden lähtökohdat tulevaan kauteen ovat hieman erilaiset. Atlantiksessa varmasti luultiin muutama viikko sitten, että portit Ykköseen aukeaisivat kabinettien kautta, mutta Palloliitto näytti helsinkiläisille pitkää nenää ja antoi MYPA:lta vapautuneen Ykkösen paikan ohituskaistaa pitkin kiihdyttäneelle MP:lle. Myös pelaajapuolella on jo tapahtunut merkittäviä muutoksia viime kauteen nähden, kun 40 maalia iskenyt Sakari Tukiainen lähti Viron liigaan FC Floraan kokeilemaan siipiensä kantavuutta, kapteeni Lauri Bergström siirtyi EIF:n riveihin ja konkarilaituri Adriano pelaa tulevalla kaudella PK Keski-Uudenmaan väreissä. Myös valmennuspuolella nähdään muutoksia ja päävastuu joukkueen valmentamisesta siirtyi Ari Asukalle. Futuraa vastaan Atlantiksen vaihtopenkillä pyöri myös usean alasarjajoukkueen peräsimestä tuttu Tom Weckström, joka toimii jatkossa siis ilmeisesti joukkueen kakkosvalmentajana.

Futuran riveissä mielenkiintoisimmat pelaajat olivat etukäteen ajatellen oikealla laidalla pelannut Veikkausliigaan nousseen HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä sekä kärjessä pelannut Anton ”Jonaksen broidi” Britschgi.

Futura lähti otteluun kolmella topparilla ja nähdäkseni joukkueen ryhmitys oli muotoa 3-5-2. Atlantis sen sijaan pelasi 4-5-1 tai 4-4-2-ryhmityksellä.

Joukkueiden aloituskokoonpanot:
Atlantis (4-4-2)
futura-atlantisFC Futura (3-5-2)

Kotijoukkue Futura aloitti ottelun terävästi, mutta Atlantis pääsi nopeasti mukaan otteluun ja siirtyikin ensimmäisen puoliajan alussa 0-1-johtoon Lawrence Simeonin keskialueelta antaman vapaapotkun jälkeen. Futura puolustus haparoi kukkupalloa muistuttavan vapaapotkun kanssa ja Santeri Saarenpää pääsi puskemaan pallon maaliin.

Ottelun avausmaali syntyi tämän Lawrence Gideonin antaman vapaapotkun seurauksena.

Ottelun avausmaali syntyi tämän Lawrence Simeonin antaman vapaapotkun seurauksena.

Futura-toppari Joni Oikkonen tasoitti tilanteeksi 1-1, kun ottelua oli pelattu noin puoli tuntia. Pallo jäi erikoistilanteen jälkeen pyörimään Atlantiksen maalin eteen, josta Oikkonen lopulta siirsi sen maaliin. Atlantis kuitenkin lähti tauolle johdossa, sillä Kalle Kärki pamautti komealla volley-vedolla pallon maaliin, kun ottelua oli pelattu 42 minuuttia. Futura oli tosin tasoittaa vielä ennen taukovihellystä, kun toppari Nico Eerolan komea noin 20 metristä lähtenyt veto pamahti Atlantis-maalin ylärimaan ja oli vielä kimmota sitä kautta maaliin.

Yleisöryntäystä Söderkullassa ei nähty.

Yleisöryntäystä Söderkullassa ei nähty.

Toiselle puoliajalle lähdettiin Atlantiksen johtaessa 1-2.

Toiselle puoliajalle lähdettiin Atlantiksen johtaessa 1-2.

Toisella puoliajalla pelin taso hieman laski ja molemmat joukkueet rupesivat roiskimaan palloa enemmän. Atlantis tyytyi myös selvästi hieman varmistelemaan johtoasemaansa. Tämä taktiikka oli kuitenkin kostautua muutamaan otteeseen. Futura onnistui luomaan useita maalipaikkoja, joista paras siunaantui 67 minuutin kohdalla Emi Contille, joka pääsi yksin läpi maalivahti Jiri Koskea vastaan, mutta hyökkääjän sijoitus suuntautui maalivahdin alta hieman ohi maalin. 86 minuutin kohdalla Atlantis-toppari Aki Tuoviselle ja Koskelle sattui paha kommunikaatiovirhe ja Futuran hyökkääjä oli päästä rokottamaan tilanteesta, mutta lopulta Atlantis selvisi pinteestä.

Atlantis pääsi vielä ottelun lisäajalla vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi vaihdosta kentälle tullut George Cole hassutti Futura-vahti Antti Kaikkosen ja siirsi pallon tyhjään maaliin sinetöiden Atlantiksen voittonumeroiksi 1-3. Ottelun päätuomari Simani Peiman vihelsi ottelun päättyneeksi heti maalia seuranneen aloituksen jälkeen.

George Cole viimeisteli Atlantiksen kolmannen osuman ottelun lisäajalla.

George Cole viimeisteli Atlantiksen kolmannen osuman ottelun lisäajalla.

Atlantis kohtaa Cupin 4. kierroksella Ykköseen viime kauden päätteeksi nousseen EIF:n. Erityisen mielenkiintoiseksi kamppailun tekee se, että EIF voitti juuri Atlantiksen syksyllä pelatussa kaksiosaisessa Ykkösen nousukarsinnassa. Lisäksi Atlantis-kapteeni Bergström kohtaa entisen seuransa.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomen Cup, Suomi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s