FC Legirus Inter ulos Cupista – kupla puhkesi?

FC Legirus Interin ja BK-46:n avauskokoonpanot. Kuvan alalaidassa näkyy BK-46:n kannattajaryhmä Pålkasvinenin ilmeisesti muutamassa reissussa mukana ollut kannatuslakana.

FC Legirus Interin ja BK-46:n avauskokoonpanot. Kuvan alalaidassa näkyy BK-46:n kannattajaryhmä Pålkasvinenin ilmeisesti muutamassa reissussa mukana ollut kannatuslakana.

Cup-kilpailuissa on mielenkiintoisinta seurata mahdollisimman pitkään kilpailussa mukana olleita joukkueita. FC Legirus Interistä on puhuttu talven aikana paljon. Joukkue aloitti Suomen Cupin 1. kierrokselta ja eteni vakuuttavasti 4. kierrokselle, jossa se sai vastaansa ensimmäisen todellisen testin – Kakkosessa pelaavan BK-46:n. Legirus Areenalle oli saapunut ottelua seuraamaan silmämääräisesti paljon vähemmän yleisöä kuin reilu viikko sitten pelattuun RiPS-otteluun. Liekö syy sitten viiden euron sisäänpääsymaksussa vai jossain muussa. Karjaalta oli saapunut toistakymmentä kannattajaa kannustamaan omiaan ja tälle on nostettava hattua, kun ottaa huomioon ottelun ajankohdan myöhään maanantai-iltana.

Moni (mukaan luettuna allekirjoittanut) ennakoi, että Legirus Inter tulisi voittamaan myös BK-46:n, joka selviytyi vaivoin jatkoon Cupin 3. kierrokselta voitettuaan Allianssi Vantaan jatkoajalla lukemin 0-1. Toisin kuitenkin kävi…

Joukkueiden avauskokoonpanot:
BK-46 (4-4-2)
legirus-bk46FC Legirus Inter (4-1-4-1)

BK-46 oli koko ottelun ajan askeleen edellä Legirus Interiä, lukuun ottamatta ehkä ensimmäistä viittä minuuttia. Se rauhallisuus, mikä paistoi Legirus Interin otteissa edellisellä kierroksella, oli poissa. BK:ta vastaan joukkueella ei ollut aikaa, kuten RiPSiä vastaan ja etenkin puolustajien avauspeli oli melko surkeaa. Tämä puolestaan teki hyökkäysten rakentelusta melko haastavaa. Legirukselle avautui ottelun alussa todella hyvä maalipaikka, mutta tilanne kuitenkin tuhrittiin heikkoon viimeiseen syöttöön ja kömpelöön viimeistelyyn. Siihen kotijoukkueen hyvät maalipaikat pitkälti sitten jäivätkin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 15 minuutin pelin jälkeen, kun BK:n oikealla laidalla hyvän ottelun pelannut Nicholas Brain avasi maalihanat. Maalin jälkeen peli pyöri lähinnä Legiruksen puolustuspäässä. Kotijoukkue Legirus joutui jo hyvin aikaisessa vaiheessa vaihtamaan ilmeisesti lievästi loukkaantuneen keskikentän Mikko Halosen pois kentältä.

Ensimmäinen jakso päättyi ikävästi, kun Legirus-toppari Ilkka Kallonen sai pallon lähietäisyydeltä päähänsä ja putosi kenttään. Mies makasi kentällä reilut kaksikymmentä minuuttia, jonka jälkeen hän kuitenkin käveli omin jaloin pois kentältä. Toisella jaksolla Kallonen ei enää ymmärrettävästi pelannut ja jakso alkoikin tapauksesta johtuen hieman myöhässä.

Legirus-toppari Ilkka Kallosta hoidettiin koko tauon ajan kentällä.

Legirus-toppari Ilkka Kallosta hoidettiin koko tauon ajan kentällä.

Ottelu ratkesi lopullisesti heti toisen jakson alussa, kun Legirus Interin puolustus lepsuili ja BK-46 iski lyhyessä ajassa kaksi maalia. Zakaria Kibona siirsi raaseporilaiset ensin 0-2-johtoon 47. minuutilla ja Brain viimeisteli illan toisen osumansa vain muutamia minuutteja myöhemmin. Legirus Inter ei saanut oikeastaan minkäänlaista takaa-ajovaihdetta päälle ja hallinta pysyi edelleen pitkälti BK-46:lla. Kibona niittasi vielä 71 minuutin kohdalla ottelun loppulukemiksi 0-4 kierrettyään maalivahti Mentado Ayozen ja siirrettyään pallon tyhjään maaliin. Kibonalla oli ottelussa paikkoja myös hattutemppuun, mutta lopulta hyökkääjä sai tyytyä vain kahteen osumaan. BK:n paidassa keskikentällä pelannut Valmir Seferi pelasi myös mallikkaan ottelun.

Toisella puoliajalla peli pyöri pääsääntöisesti Legiruksen kenttäpuoliskolla.

Toisella puoliajalla peli pyöri pääsääntöisesti Legiruksen kenttäpuoliskolla.

Loppukauden ajan Legirus Inter ei pääse enää haastamaan kuin korkeintaan 3. divisioonan joukkueita Regions’ Cupissa. Joukkue vaikuttaa ylivertaiselta Neloseen, mutta riittääkö pelaajien motivaatio tahkota selvästi heikompia joukkueita vastaan. Joukkueen peliä tai yksittäisiä pelaajia se tuskin ainakaan kehittää – päinvastoin.

Puolustuspelaaminen on selvästi Legiruksen heikoin osa-alue ja melkeinpä kaikissa BK:n tekemissä maaleissa oli melkoisesti moitittavaa Legiruksen puolustuksen suuntaan. Myös espanjalaisveskari Mentado Ayozen ja puolustuslinjan kommunikaatio ei vaikuttanut toimivan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi joukkueen hyökkäyspään taitavat ulkomaalaiset selvästi turhautuivat tilanteessa, jossa he huomasivat voiton lipuvan tavoittamattomiin ja kentällä nähtiin myös hieman tönimistä. RiPSiä vastaan espanjalainen Agustin Ojeda Bande ja argentiinalainen Alexandre Oscaña saivat tehdä lähes mitä halusivat pallon kanssa, mutta BK:ta vastaan tämä ei enää onnistunut ja miesten yksityisyritykset päättyivät poikkeuksetta pallonmenetyksiin. No, tässä ottelussa nähtiin Kakkosen ja Nelosen joukkueiden välinen ero ja se osoittautui melko suureksi.

BK-46:n otteet puolestaan näyttivät melko hyviltä tulevaa kautta ajatellen. Cupin 5. kierroksella BK-46 kohtaa vieraskentällä Gnistanin, joka omassa 4. kierroksen ottelussaan voitti Kolmosessa pelaavan SexyPöxyt lukemin 1-2.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Nelonen, Suomen Cup, Suomi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s