Iltapäivä The Ovalilla

Sää vaihteli ottelun aikana The Ovalilla vesisateesta auringonpaisteeseen. Tervetuloa Pohjois-Irlantiin.

Sää vaihteli ottelun aikana The Ovalilla vesisateesta auringonpaisteeseen. Tervetuloa Pohjois-Irlantiin. Taustalla näkyvät myös Belfastin ikoniset laivanrakennusnosturit.

Lauantaina-aamu 28.3. ja herätys kello 5.25. Matka kohti Pohjois-Irlantia alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä kello 7.40 lähtevällä Finnairin lennolla Düsseldorfiin. Düsseldorfissa viestikapula siirrettiin AerLingusille, joka puolestaa turbuloi Dubliniin. Dublinissa oli noin kymmenen minuuttia aikaa rynnätä Belfastiin kello 11:55 paikallista aikaa lähtevään bussiin. Minuuttiaikataulu piti täydellisesti. Belfastissa asiat eivät sujuneet aivan yhtä sulavasti ja pikaisen hotellivisiitin jälkeen suuntaaminen Glentoran FC:n kotikentälle The Ovalille osoittautui haastavammaksi kuin sen etukäteen piti. Reilu kymmenen minuuttia myöhässä portista sisään ja juuri sopivasti todistamaan ottelun 19. minuutilla syntynyttä kotijoukkueen Curtis Allenin tekemää 1-0-johto-osumaa.

Matkan pääasiallinen tarkoitus oli tietysti seuraavana päivänä pelattava Pohjois-Irlannin ja Suomen välinen EM-karsintaottelu, mutta Glentoranin ja Dungannon Swiftsin ottelu The Ovalilla oli täydellinen aloitus reissulle. The Oval oli myös stadion, jolla olin jo pitkään halunnut vierailla. The Oval on maakuoppaan rakennettu, nimensä mukaan ovaalinmuotoinen stadion, jossa pelikentän päädyissä on betonista tehdyt nostalgiset seisomakatsomot ja molemmilla sivuilla on katetut istumakatsomot. Wikipedia kertoo stadionin katsojakapasiteetiksi hieman alle 6000. Stadion sijaitsee kaupungin itäpuolella lähellä George Bestin mukaan nimettyä lentokenttää. Stadionin toisella puolella on tiheä asutusalue ja toisella kulkee junarata sekä moottoritie.

The Oval

The Oval

Glentoran FC on itäbelfastilainen seura, joka perustettiin jo vuonna 1882 ja se on yksi Pohjois-Irlannin menestyneimmistä seuroista 23 liigamestaruudellaan.  Linfield FC on kuitenkin Belfastin ja Pohjois-Irlannin kuningas ainakin mitä menestykseen tulee, sillä eteläbelfastilaiset ovat voittaneet maan mestaruuden peräti 51 kertaa.

Pohjois-Irlannin Valioliigan pääsponsori oli ehkä hieman yllättäen pohjoismaalainen Danske Bank, jonka mainoksia löytyi kentän ympäriltä useita. Voisivat sijoittaa myös suomalaiseen jalkapalloon…

Suuri osa kotijoukkue Glentoranin kannattajista seurasi ottelua suosikkijoukkueensa hyökkäyspäässä, joten tauon jälkeen kannattajat siirtyivät päädystä toiseen. Toisella puoliajalla Glentoran teki vielä toisen maalin ja voitti ottelun lopulta lukemin 2-0. Ottelu oli ”runkosarjan” viimeinen ja loppukaudeksi joukkueet on jaettu kuuden joukkueen ylä- ja alaloppusarjoihin. Lauantaisen voittonsa myötä Glentoran sijoittui sarjassa viidenneksi ja pelaa näin ollen yläloppusarjassa. Vastustaja Dungannon Swifts puolestaan oli sarjassa sijalla yhdeksän ja pelaa loppukauden alaloppusarjaa.

Paikalliset purilaiset menivät ottelun tauolla hyvin kaupaksi.

Paikalliset purilaiset menivät ottelun tauolla hyvin kaupaksi.

Stadionilta löytyi myös miehille käytännöllinen "kusibunkkeri".

Stadionilta löytyi myös miehille käytännöllinen ”kusibunkkeri”.

Itse pelin taso ei silmiä hivellyt. Pohjois-Irlannin Valioliigassa lähes kaikki (elleivät kaikki) seurat taitavat toimia puoliammattilaispohjalta. Hyökkäykset käynnistyivät usein pitkällä pallolla, mutta osittain tähän vaikutti myös epätasainen kenttä. Pääpelitaidot ja kovat otteet olivat perinteiseen brittitapaan kunniassa.

Ottelun jälkeen Glentoranin kannattajat keräsivät lakanansa toisesta päädystä.

Ottelun jälkeen Glentoranin kannattajat keräsivät lakanansa toisesta päädystä.

Ottelun jälkeen yleisö haihtui stadionia ympäröivälle asuinalueelle.

Ottelun jälkeen yleisö haihtui stadionia ympäröivälle asuinalueelle.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Huuhkajat, Pohjois-Irlanti, Vierasmatkat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s