Kotka palasi liigakartalle Kisapuistossa

FC Lahti ja KTP avasivat oman liigakautensa Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 12.4.

FC Lahti ja KTP avasivat oman liigakautensa Lahden Kisapuistossa sunnuntaina 12.4.

Kotkalainen edustusjalkapalloilu putosi Veikkausliigakartalta kauden 2008 päätteeksi, jolloin FC KooTeePee sijoittui sarjassa viimeiseksi ja voitti vain yhden 26 pelaamastaan ottelusta, keräten yhteensä kahdeksan pistettä. Pisteiden valossa huonommin vuodesta 1990 lähtien pelatussa Veikkausliigassa on esiintynyt vain Lahden Reipas kaudella 1991, jolloin lahtelaiset keräsivat samaiset kahdeksan pistettä 33 ottelun sarjassa.

Kaudella 2015 sarjassa nähdään jälleen kotkalaisväriä, kun FC KTP nousi liigaan lopulta kabinettien kautta. Viime syksyn draama tuntuu kuitenkin jo unohtuneen ja vaikuttaa siltä, että Kotkassa katsotaan positiivisella mielellä eteenpäin. Syytäkin on, sillä Arto Tolsa Areenan olosuhteita ollaan asteittain parantamassa ja joukkueella on uskollisen kotkalaisyleisön vahva tuki. Kotka on jalkapallokaupunki.

Kauden 2015 avausottelussa KTP matkusti Lahteen FC Lahden vieraaksi. Kotkasta Lahteen lähti kaksi bussillista kannattajia ja Helsingistäkin kotkalaisia saapui yhden bussillisen verran. Lisäksi osa kannattajista oli saapunut paikalle omilla kyydeillään. Yhteensä KTP:n kannattajia oli löytänyt tiensä Lahden kisapuistoon arviolta noin 150 ja tunnelma katsomossa oli sen mukainen.

Kotkassa bussin täyttämistä ja lähtöä vauhditti yllättävä rankkasadekuuro.

Kotkassa bussin täyttämistä ja lähtöä vauhditti yllättävä rankkasadekuuro.

KTP:n kannattajista lähti hyvin ääntä koko ottelun ajan.

KTP:n kannattajista lähti hyvin ääntä koko ottelun ajan.

Kauden alussa on aina jotain erikoista. Kaikki joukkueet lähtevät samalta viivalta ja periaatteessa kaikki on mahdollista. Joukkueiden todellisia voimasuhteita voi vain arvailla. Kauteen 2015 lähdettäessä FC Lahtea on povailtu mitalikamppailuun, kun taas KTP:n odotetaan taistelevan loppuun saakka sarjapaikastaan. Näihin lähtökohtiin nähden FC Lahti oli kauden avausottelussa selvä ennakkosuosikki.

Bussissa Kotkasta Lahteen tunnelma oli odottava ja optimistinen. Yleisesti tasapeliä pidettiin hyvänä lopputuloksena, mutta myös voiton perään huudeltiin. Totta kai! KTP:n mahdollisuuksia ottelussa nostivat FC Lahden Petri Pasasen ja Henrik Moisanderin loukkaantumiset sekä Kisapuiston kehnossa kunnossa oleva nurmi. Luvassa olisi todennäköisesti melko tyypillinen kauden avausottelu kyttäilyileen ja virhepomppuineen. Ottelun ajaksi oli myös ennustettu vesisadetta, mutta onneksi sadealueet eivät tällä kertaa Kisapuiston päälle löytäneet.

Kisapuiston pääkatsomo oli saanut uuden kauden kunniaksi uutta väriä pintaan.

Kisapuiston pääkatsomo oli saanut uuden kauden kunniaksi uutta väriä pintaan.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Avauskokoonpanot (Lahden ryhmityksestä ei täyttä varmuutta)
KTP (4-4-1-1)

lahti-ktp_kokoonpanoryhmitysFC Lahti (4-2-3-1)

Ensimmäinen jakso huonokuntoisella kentällä olikin melkoista kyttäilyä ja kotijoukkue FC Lahti ei lähtenyt prässäämään korkealta, joten KTP:n topparit Nosh A Lody ja Jordi van Gelderen siirtelivät palloa pitkiä toveja yhdessä maalivahti Jere Pyhärannan kanssa. Lahti oli kahdesti todella lähellä maalintekoa, mutta tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Toisella jaksolla KTP siirtyi hieman onnekkaasti 0-1-johtoon, kun Jussi Länsitalon purkupallo pamahti suoraan Ilari Äijälän jalkaan ja siitä lahtelaisten maalin alakulmaan ohi Moisanderia tuuranneen Joonas Merosen.

KTP:n pelaajat juhlivat Ilari Äijälän tekemää 0-1-maalia kannattajien kanssa.

KTP:n pelaajat juhlivat Ilari Äijälän tekemää 0-1-maalia kannattajien kanssa.

Pelitapahtumiin nähden FC Lahti olisi saattanut ansaita jopa voiton, mutta toisaalta tasapelipiste oli hyvin taistelleelle KTP:lle myös erittäin ansaittu. KTP teki johtomaalinsa jälkeen sen virheen, että he muuttivat pelitapansa heti puolustavammaksi ja tämän jälkeen vaikeudet omassa päässä alkoivat ja lopulta kotkalaispuolustus ei enää kestänyt Lahden luomaa painetta. Jere Pyhäranta oli tosin erittäin lähellä torjua myös Alvesin, lopulta Pyhärannan käsien kautta, maaliin menneen puskun. Maalin jälkeen kuultiin melkoinen yleisön reaktio, kun kaikukoppana toiminut pääkatsomo moninkertaisti äänen. Upeaa kuunneltavaa.

Ottelun lopussa KTP vetäytyi entisestään ja Lahti myllytti hyökkäyksiä ottelun viime hetkille saakka. Lopulta erotuomari Antti Munukka kuitenkin vihelsi pilliinsä ja päästä vierasjoukkueen pinteestä.

Viimeinen puolituntinen pelattiin pitkälti KTP:n kenttäpuoliskolla.

Viimeinen puolituntinen pelattiin pitkälti KTP:n kenttäpuoliskolla.

Kotkalaisille tasapelipiste maistui, vaikka ottelusta jäi ehkä hieman jossiteltavaakin hukatun johtoaseman myötä. FC Lahtea ehkä harmittaa hieman enemmän, että täysi pistepotti ei jäänyt Lahteen. Kisapuistoon oli vaeltanut 2120 katsojaa todistamaan kauden 2015 alkua. Tästä herkusta saamme taas nauttia seuraavat puoli vuotta!

Aurinkokatsomossakin riitti väkeä.

Aurinkokatsomossakin riitti väkeä.

Ottelun jälkeen piste tuntui maistuvan niin KTP:n pelaajille kuin kannattajillekin.

Ottelun jälkeen piste tuntui maistuvan niin KTP:n pelaajille kuin kannattajillekin.

Kotimatkalla KTP:n kannattajien bussissa oli pääsääntöisesti tulokseen tyytyväisiä kannattajia. Kauden 2008 kaltaista mahalaskua ei tänä vuonna ole luvassa.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s