HIFK nappasi kauden avausvoittonsa Töölössä

Perjantaina 8.5.2015 HIFK voitti ensimmäisen pääsarjaottelunsa sitten vuoden 1972, kun FC Inter kaatui Töölön jalkapallostadionilla luvuin 2-1. Inter-ottelu oli HIFK:lle kauden toinen kotiottelu ja paikan päälle saapui 2556 katsojaa. Noin kymmenen minuuttia ennen avauspotkua stadionin ulkopuolella oli vielä pitkät jonot. Ottelu oli ensimmäinen Veikkausliigaottelu, johon HIFK möi vielä portilta lippuja, sillä Stadin derby oli jo ennakkoon loppuunmyyty. Nähtäväksi jää kuinka paljon yleisöä HIFK tulee kauden aikana houkuttelemaan paikan päälle.

Monet jonottivat lippujonossa ottelun jo alettua.

Jonot stadionin ulkopuolella venyivät melko pitkiksi.

Vanha viisaus sanoo, että ostakaa lippu ennakkoon ja tulkaa ajoissa paikalle välttääksenne ruuhkat. Olisi kuitenkin suotavaa, että lipunmyyntipisteitä olisi käytössä enemmän kuin yksi.

HIFK:n Carljohan Eriksson huilasi ottelun lievän loukkaantumisen takia ja Fredrik Lassas aloitti vaihtopenkillä Ville Taulon aloitettua Jukka Halmeen parina keskikentän keskustassa. Eero Peltonen ja Ville Salmikivi pelasivat puolestaan HIFK:n kärjessä Pekka Sihvolan istuessa vaihtopenkillä. Myös toppariosastolla nähtiin muutos, kun Tuomas Aho korvasi viime ottelussa pelanneen Jukka Sinisalon. IFK-luotsi Jani Honkavaaran rotaatio siis pyörii vahvasti.

FC Interin Job Dragtsma oli nostanut nuoren Oskari Qvickin avaukseen keskikentän keskustaan. Magnus Bahne jatkoi maalilla Jukka Lehtovaaran ollessa loukkaantuneena.

Avauskokoonpanot
Inter (4-5-1)
HIFK-Inter_avauskokoonpanotHIFK (4-4-2)

Inter piti ottelussa palloa enemmän hallussaan, mutta ei onnistunut murtamaan HIFK:n puolustusta. HIFK puolestaan iski nopeilla vastahyökkäyksillä ja Eero Peltonen siirsikin kotijoukkueen 1-0-johtoon, kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu noin 32 minuuttia. Peltonen oli suhteellisen vapaana maalin edessä ja hänellä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään Inter-maaliin.

Eero Peltonen on juuri tehnyt IFK:n 1-0-johtomaalin.

Eero Peltonen on juuri tehnyt IFK:n 1-0-johtomaalin.

Interillä oli ensimmäisellä puoliajalla muutama huippupaikka, mutta Guy Gnabouyou ja kumppanit eivät saaneet palloa IFK-maaliin ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

HIFK:n peli tuntuu rakentuvan kurinalaisen puolustuspelaamiseen, jossa prässiä ei usein aloiteta kovinkaan korkealta, jolloin vastustajalla on vaikeuksia rakentaa vaarallisia kontrolloituja hyökkäyksiä. Joukkueesta löytyy kuitenkin myös pelaajia, jotka pystyvät kääntämään pelin pallonriiston jälkeen myös nopeasti hyökkäyssuuntaan ja hyökkäyksiin lähdetään melko laajalla rintamalla, kuten ottelun loppuhetkillä saatiin huomata…

IFK näyttää tulostaululla ottelun aikana yleisön lähettämiä twiittejä. Taktiikkavinkkejä odotellessa. Ylilyöntien välttämiseksi todennäköisesti harjoitetaan jonkinlaista ennakkosensuuria...

IFK näyttää tulostaululla ottelun aikana yleisön lähettämiä twiittejä. Taktiikkavinkkejä odotellessa. Ylilyöntien välttämiseksi todennäköisesti harjoitetaan jonkinlaista ennakkosensuuria…

Toinen puoliaika alkamassa. Myös HJK on vahvasti esillä IFK:n kotiotteluissa...

Toinen puoliaika alkamassa. Myös HJK on vahvasti esillä IFK:n kotiotteluissa…

Inter tasoitti ottelun, kun toista puoliaikaa oli pelattu hieman vajaat kymmenen minuuttia. Vahid Hambo kaadettiin aivan rangaistusalueen rajan tuntumassa ja erotuomari Ville Nevalainen vihelsi hetken epäröityään pallon pilkulle. Mika Ojala viimeisteli jäätävällä panenkalla tsippaamalla pallon keskelle maalia ohi oikealle aavistaneen Johanssonin.

Mika Ojala viimeisteli rangaistuspotkunsa jäätävällä tavalla.

Mika Ojala viimeisteli rangaistuspotkunsa jäätävällä tavalla.

Interin tasoitusmaalin jälkeen ottelu aaltoili jonkin verran päädystä toiseen ja molemmilla oli puolittaisia tilaisuuksia voittomaalin tekemiseen. IFK-puolustuksella tuntui olevan vaikeuksia Interin keskitysten putsaamisen kanssa, mutta toisaalta Inter-pelaajat eivät keskityksissä hakeutuneet oikeisiin paikkoihin (tai keskitykset eivät löytäneet kohdettaan), joten keskityksistä ei lopulta syntynyt kovinkaan vaarallisia paikkoja.

Ottelu sai melko odottamattoman lopun, kun HIFK:n 2-1-maali syntyi lisäajan kolmannella minuutilla. Yllätys ei ollut se, että HIFK teki maalin, vaan se että maalin teki toppari Pauli Kuusijärvi, joka jollain ilveellä onnistui hiippailemaan topparin paikaltaan yksin läpi ja sijoittamaan pallon varmasti ohi Bahnen. Kaiken puolin näppärä kuvio HIFK:lta. Kuten talven liigacupissa, myös Veikkausliigassa HIFK on tehnyt maaleja laajalla rintamalla ja kaikki joukkueen neljä maalia on merkitty eri pelaajalle (Korhonen, Terävä, Peltonen, Kuusijärvi).

Toppari Pauli Kuusijärven viimeistelemä 2-1-voittomaali räjäytti IFK-klackenin.

Toppari Pauli Kuusijärven viimeistelemä 2-1-voittomaali räjäytti IFK-klackenin.

Interin Hambo ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa, mutta nuorukaisesta näki, että ainesta on vaikka kuinka pitkälle. Hambo jäi usein melko yksin Interin hyökkäyksissä ja tällä kertaa myöskään Mika Ojalan keskitykset eivät tavoittaneet häntä. Urheilulehden viime kauden kansikuvapoika Kaan Kairinen tuli kentälle toisella puoliajalla ja vain 16-vuotiaan nuorukaisen peli näytti kyllä lupaavalta. Toivottavasti Dragtsma antaa hänelle paljon peliaikaa myös jatkossa. Kovat pelit kehittävät eniten ja Kairinen näytti pystyvänsä pärjäämään tällä tasolla. Kokonaisuudessaan Inter antoi päivän esityksellä itsestään kuitenkin jokseenkin vaisun kuvan.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin kingit pitivät tunnelmaa hyvin yllä koko ottelun ajan ja Turustakin oli saapunut paikalle useita kymmeniä Inter-kannattajia. Stadin kingit sellainen positiivinen tuulahdus Veikkausliigaan, jota liiga on pitkään kaivannut ja todennäköisesti väki IFK-klackenissa lisääntyy kauden aikana, mikäli meno jatkuu samanlaisena.

Helsinkiin oli saapunut mukavasti myös vierasjoukkueen kannattajia.

Helsinkiin oli saapunut mukavasti myös vierasjoukkueen kannattajia.

Päivä oli kuitenkin HIFK:n ja Stadin kingien.

Päivä oli kuitenkin HIFK:n ja Stadin kingien.

HIFK nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ja Inter kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. Voitto nosti helsinkiläiset sarjataulukossa viiteen pisteeseen ja sijalle yhdeksän, tasapisteisiin toisen sarjanousija KTP:n kanssa. Inter puolestaan on kahdeksalla pisteellään sarjassa tällä hetkellä kuudentena. HIFK pelaa helatorstaina ison ottelun toista sarjanousijaa Ilvestä vastaan. Myös Ilves avasi eilen voittotilinsä kautensa katastrofaalisesti aloittaneen VPS:n kustannuksella. Molemmat tarvitsisivat helatorstain ottelusta täyttä pistepottia.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s