Kauden ensimmäinen Etelä-Kymenlaakson derby Kaakon Kolmosessa: PeKa-HaPK

Kotijoukkue PeKa pelasi valkoisissa ja vierasjoukkue HaPK vihreissä pelipaidoissa.

Kotijoukkue PeKa pelasi valkoisissa ja vierasjoukkue HaPK vihreissä pelipaidoissa.

Karhulan Peli-Karhut ja Haminan Pallo-Kissat kohtasivat perjantaina 15.5. Karhulan keskuskentän tekonurmella kauden ensimmäisessä Etelä-Kymenlaakson derbyssä. Ottelu oli Kaakon Kolmosen kolmannen kierroksen ottelu. Joukkueet lähtivät otteluun täysin erilaisista asetelmista, sillä HaPK oli voittanut kaksi ensimmäistä sarjaotteluaan. Kotijoukkue PeKa sen sijaan oli hävinnyt molemmat pelaamansa ottelut.

HaPK lähti otteluun ilman toppari Marko Tyyskää sekä keskikentän Niclas Kalatsevia. Erityisesti Tyyskä tulee varmasti olemaan HaPK:lle tärkeä pelaaja tällä kaudella.

Aurinkoinen perjantai-ilta ja derbyottelu olivat houkutelleet Karhulaan arviolta reilut 200 katsojaa ja kentän laidalla näkyi ilahduttavan paljon myös vierasjoukkue HaPK:n vihreitä huiveja.

Avauskokoonpanot
HaPK (4-4-2)
PeKa-HaPK_avauskokoonpanot_15.5.
PeKa (4-4-2)

HaPK aloitti ottelun suhteellisen oudolla tavalla, sillä pallo pamautettiin heti aloituspotkun jälkeen yli PeKan päätyrajasta ja ottelu käynnistyikin periaattessa PeKan maalipotkulla. Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu ja ensimmäisen puoliajan käytännössä ainoa maalipaikka osui HaPK:n Juska Glanille, joka pääsi jo kiertämään PeKa-vahti Markus Kankaan, mutta ei pystynyt enää kontrolloimaan palloa, joten tämäkin tilanne valui hukkaan. Peliä käytiin lähinnä keskikentällä ja kotijoukkue PeKa oli ehkä hiuksen hienosti niskan päällä.

Tämä Ferdi Balkiranin maalipaikka vihellettiin paitsioksi.

Tämä Ferdi Balkiranin maalipaikka vihellettiin paitsioksi.

HaPK lähti hyökkäyksiin usein levittäen pakkaansa siten, että laitapuolustajat nousivat ylös ja topparit levittivät laidoille päin. Keskikentällä pelannut Saja Leigh haki pallon toppareiden välistä ja pyrki rakentamaan peliä. Pelin avaaminen ei kuitenkaan oikein sujunut ja syötöt päätyivät useasti PeKan pelaajille. Loppujen lopuksi ensimmäinen puoliaika oli melkoista roiskintaa puolin ja toisin ja tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Tauolla PeKan kioskilla riitti jonoa.

Tauolla PeKan kioskilla riitti jonoa.

PeKa hallitsi ottelua hienokseltaan myös toisella puoliajalla. Ottelun ainoa maali nähtiin noin 55 minuutin kohdalla, kun PeKan oikean laitapuolustajan Juho Raivelan keskitys löysi maalin edessä vapaana olleen Feldi Balkiranin, jolla oli helppo työ ohjata pallo haminalaisten maaliin.

Ferdi Balkiran on juuri siirtänyt PeKan 1-0-johtoon.

Ferdi Balkiran on juuri siirtänyt PeKan 1-0-johtoon.

HaPK oli muutaman kerran lähellä tasoittaa ottelun, mutta pallo ei löytänyt tietään PeKan maaliin.

HaPK oli muutaman kerran lähellä tasoittaa ottelun, mutta pallo ei löytänyt tietään PeKan maaliin.

Ottelu päättyi siis PeKan 1-0-voittoon ja näin ollen karhulalaiset nappasivat tärkeät kauden avauspisteensä. Peliesitys ei vieläkään varmasti ollut paras mahdollinen, mutta pistetilin avaaminen lienee tässä tilanteessa ainoa karhulalaisia kiinnostanut asia.

Kolmen kierroksen jälkeen Kaakon Kolmosessa on vielä kaksi kaikki kolme otteluaan voittanutta joukkuetta. Savilahden Urheilijat ovat sarjakärjessä paremman maalieronsa turvin ennen Lappeenrannan PEPOa.

Kaakon Kolmosen otteluohjelma ja sarjataulukko löytyy TÄÄLTÄ.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kolmonen, Suomi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s