Kakkosen itälohkoa Porvoon keskuskentällä: FC Futura vs. JIPPO

FC Futura ja JIPPO kohtasivat Porvoossa.

FC Futura ja JIPPO kohtasivat Porvoossa.

FC Futura ja viime kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen pudonnut joensuulainen JIPPO kohtasivat sunnuntaina 24.5. Kakkosen itälohkon ottelussa Porvoon keskuskentällä.

Porvoon keskuskenttä sijaitsee melko lailla Porvoon keskustassa ja sinne on helppo suunnata. Keskuskentän ympäristöstä löytyy myös kiitettävästi kadunvarsiparkkipaikkoja. Keskuskenttä on melko tyypillinen pienen suomalaisen kaupungin urheilukenttä. Kenttäaluetta ympäröi lauta-aita ja kentän toiselle sivulle on rakennettu sympaattinen, kapasiteetiltaan noin muutamalle sadalle katsojalle tarkoitettu, katettu katsomo. Ainoa ongelma katsomossa näkyvyyden kannalta ovat tukipalkit, jotka yläriveillä istuessa häiritsevät hieman kenttänäkymää.

Porvoon keskuskenttä

Porvoon keskuskenttä

Porvoon keskuskentän pääkatsomo.

Porvoon keskuskentän pääkatsomo.

Vierasjoukkue JIPPO uudistui putoamisensa jälkeen vahvasti ja joukkue nuoreni huomattavasti. Kaksi JIPPO-pelaajaa teki debyyttinsä Kakkosessa, kun toppari Simo Kahelin ja vasen laitapuolustaja Jere Simanainen astelivat avauskokoonpanon mukana kentälle. Ottelun lopussa nähtiin vielä kolmaskin debyytti, kun Jere Hiltunen pääsi vaihdosta kentälle. Futuran avauskokoonpanosta löytyi puolestaan aimo annos kokemusta toppari Mikko Lönnströmin ja seuraikoni Petri Lampisen muodossa.

Kotijoukkue Futura pelasi valkoisissa paidoissa ja vierasjoukkue JIPPO mustissa.

Kotijoukkue Futura pelasi valkoisissa paidoissa ja vierasjoukkue JIPPO mustissa.

Avauskokoonpanot
JIPPO (4-4-2)
FUT-JIP
FC Futura (4-4-2)

JIPPO:n Rony Huhtala ja Miko Mäkirinne aloittamassa ottelua.

JIPPO:n Rony Huhtala ja Miko Mäkirinne aloittamassa ottelua.

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella ja Futura siirtyikin 1-0-johtoon 17 minuutin kohdalla, kun hyökkääjä Anton Britschgi sijoitti pallon varmasti maalin takakulmaan. Futura jatkoi painostusta myös maalin jälkeen ja erityisesti aktiivisesti oikealla laidalla noussut laitapuolustaja Nico Eerola pääsi hyviin maalipaikkoihin.  JIPPO nousi kuitenkin vielä tasoihin ensimmäisen puoliajan lopulla, kun vasta 16-vuotias Rony Huhtala puski pallon maaliin oikealta laidalta lähteneen vapaapotkun jälkeen. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

JIPPO tasoitti tästä vapaapotkusta.

JIPPO tasoitti tästä vapaapotkusta.

Maalintekijänä 16-vuotias Rony Huhtala.

Maalintekijänä 16-vuotias Rony Huhtala.

JIPPO aloitti toisen puoliajan terävästi ja haki ahnaasti kauden avauspisteitä. Futuran vasemmalla laidalla pelannut Arttu Pösö vei porvoolaiset kuitenkin 2-1-johtoon, kun ottelua oli pelattu noin 56 minuuttia. Pösön veto meni maaliin lopulta yläriman kautta.

Toiselle puoliajalle lähdettiin 1-1-tilanteesta.

Toiselle puoliajalle lähdettiin 1-1-tilanteesta.

Arttu Pösö on juuri paukauttanut tulostaululle 2-1-lukemat.

Arttu Pösö paukautti tulostaululle 2-1-lukemat…

...ja sekös riemastutti Futuran pelaajia.

…ja sekös riemastutti Futuran pelaajia.

Ottelu vaikutti jo ratkeavan 72 minuutin kohdalla, kun Pösö viimeisteli illan toisen osumansa ja siirsi Futuran jo 3-1-johtoon. Ennen Pösön maalia Futura oli painostanut vahvasti ja Stockie JIPPO-maalissa joutui venymään parhaimpaansa ja lisäksi Lönnström pääsi puskemaan vapaasta paikasta, mutta tällä kertaa topparin pusku suuntautui maalin ohi.

JIPPO nousi kuitenkin vielä ottelun lisäajalla maalin päähän, kun Futura-toppari Joni Oikkonen ja maalivahti Dmitry Chudaykin sekoilivat ja Huhtala pääsi lopulta viimeistelemään illan toisen maalinsa tyhjään maaliin. Ottelu päättyi kuitenkin lopulta Futuran 3-2-voittoon.

Futuralla oli paikkoja vielä neljänteenkin maaliin ennen JIPPO:n 3-2-kavennusmaalia.

Futuralla oli paikkoja vielä neljänteenkin maaliin ennen JIPPO:n 3-2-kavennusmaalia.

Jenkkivahti Stockie oli ehkä JIPPO:n paras pelaaja, vaikka mies päästikin kolme maalia taakseen. Stockie esitti ottelussa myös muutaman huipputorjunnan ja ohjasi joensuulaisten peliä takalinjoilta aktiivisesti ja äänekkäästi. Myös kaksi maalia tehneelle Huhtalalle on annettava tunnustusta.

Voiton myötä Futura nousi Kakkosen itälohkossa kolmanneksi ja neljän pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta Kultsusta. JIPPO puolestaan on hävinnyt kaikki viisi pelaamaansa ottelua. Itälohkon kaksi viimeistä joukkuetta putoaa suoraan Kolmoseen ja kaikkien Kakkosten lohkojen huonoin sijalle 7 sijoittunut joukkue putoaa myös. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että pitkään hoettu sanonta ”JIPPO ei putoa koskaan” on vaihtumassa muotoon ”JIPPO putoaa joka kausi”. Joka tapauksessa loppukaudesta on tulossa haastava joensuulaisille. Putoamisviivan paremmalle puolelle on tällä hetkellä matkaa kuusi pistettä. Joensuulaisille seuraa putoamisviivan alapuolella pitää niin ikään Ykkösestä Kakkoseen viime kaudella pudonnut FC Viikingit.

Ottelussa oli 234 katsojaa, joista valtaosa pääkatsomossa.

Ottelussa oli 234 katsojaa, joista valtaosa pääkatsomossa.

Myös kentän toisella laidalla riitti katsojia.

Myös kentän toisella laidalla riitti katsojia.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s