Virheitä ja ylärimoja: KTP vs. FC Lahti

Odotuksiin nähden kautensa heikosti aloittanut FC Lahti saapui KTP:n vieraaksi Arto Tolsa Areenalle.

Odotuksiin nähden kautensa heikosti aloittanut FC Lahti saapui KTP:n vieraaksi Arto Tolsa Areenalle.

KTP ja FC Lahti kohtasivat torstaina 28.5. Arto Tolsa Areenalla. Erityisesti FC Lahti oli aloittanut liigakautensa odotuksiin nähden heikosti ja oli kerännyt yhdeksästä ottelusta vain 10 pistettä. Sarjanousija KTP oli puolestaan napannut 10 pelaamastaan liigaottelusta yhdeksän pistettä. Saldo on jo enemmän kuin mitä FC KooTeePee keräsi kaudella 2008, kun kotkalaisjoukkue pelasi viimeksi Veikkausliigassa.

FC Lahti ja KTP kohtasivat kauden avauskierroksella Lahden kisapuistossa ja tuolloin joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Avauskokoonpanot
FC Lahti (4-3-3)
KTP-FCL
KTP (4-2-3-1)

KTP-luotsi Sami Ristilä joutui loukkaantumisten takia peluuttamaan yleensä laitapuolustajan roolissa viihtyvää Henri Järviniemeä keskikentän keskustassa, kun Marcus Heimonen, Shane McFaul ja Josh Mulvany puuttuivat kaikki kokoonpanosta. FC Lahden Petri Pasanen pelasi oikean laitapuolustajan tontilla, kun taas veteraanihyökkääjä Rafael aloitti ottelun vaihtopenkillä Alvesin vallattua avauksen paikan itselleen.

Lahdesta Kotkaan oli saapunut parikymmentä kannattajaa.

Lahdesta Kotkaan oli saapunut parikymmentä kannattajaa.

FC Lahden kannattajat saapuivat Arto Tolsa Areenalle hieman myöhässä, mutta lopulta reilut parikymmentä kannattajaa löysi tiensä vieraskatsomoon.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun Tamas Gruborovics pamautti pallon FC Lahden ylärimaan jo neljän peliminuutin kohdalla. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin FC Lahti oli onnistua maalinteossa, mutta KTP-toppari Nosh A Lody pelasti tilanteen ohjaamalla pallon maalin edestä maalin ylärimaan.

Ensimmäisellä puoliajalla KTP pääsi hyökkäämään, mutta yksittäisten pelaajien huonot ratkaisut tyrehdyttivät useita potentiaalisia maalintekopaikkoja. Giorgi Ositashvili ja Nosh A Lody antoivat muutamia älyttömiä harhasyöttöjä hyökkäysalueella ja Felipe Aspegrenin pelinavaaminen oli oikealla laidalla oli ajoittain todella hidasta. KTP:n hyökkäyspelin ongelmat kulminoituivat, kun Ville Oksanen syötti helpon syötön suoraan sivurajasta yli.

27. minuutilla FC Lahdelle avautui jälleen loistava maalintekopaikka, mutta kapteeni Mikko Hauhia pamautti pallon KTP-maalin ylärimaan. Pian tämän tilanteen jälkeen Juho Lehtonen oli onnistua prässäämään pallon Lahti-vahti Henrik Moisanderilta ja jatkotilanteessa pallo ajautui vasemmalla laidalla olleelle Ositashvilille, joka kuitenkin menetti pallon ja vastahyökkäyksestä Alves oli viedä vierailijat 0-1-johtoon. Tauolle lähdettiin kuitenkin lopulta ilman maaleja.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat painostusjaksonsa, mutta kovinkaan vaarallisiin maalintekopaikkoihin kumpikaan ryhmä ei päässyt. Ositashvililtä nähtiin ottelun aikana hyökkäyspäässä useita heikkoja suorituksia, mutta georgialainen oli myös ratkaista ottelun 83 minuutilla, kun hänen kova vetonsa kilpistyi lopulta FC Lahden tolppaan.

KTP:lla oli ottelun lopussa muutama maukas maalintekotilanne, mutta pallo ei maaliin saakka koskaan mennyt.

KTP:lla oli ottelun lopussa muutama maukas maalintekotilanne, mutta pallo ei maaliin saakka koskaan mennyt.

Lopulta pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen. Ottelun lopussa KTP:lla oli kentällä periaatteessa kahdeksan puolustavaa pelaajaa varjelemassa omaa maalia. Joel Mero tuli jälleen Nosh A Lodyn tilalle kentälle ja on mahdollista, että Mero nähtäisiin seuraavissa otteluissa myös avauskokoonpanossa. Sarjanousija KTP saattaa olla joukkueista tyytyväisempi pisteeseen, mutta kotkalaistenkin peliesityksessä on tällä hetkellä todella paljon parannettavaa. Osatekijänä esityksille ovat toki lukuisat loukkaantumiset. Kotkalaiset saivat hyviä uutisia perjantaina, kun sarjajumbo VPS hävisi oman ottelunsa RoPS:lle ja näin ollen eroa sarjan viimeiseen sijaan on jo yhdeksän pistettä. Tosin VPS on pelannut kaksi ottelua KTP:ta vähemmän. Lahtelaiskannattajat puolestaan toivovat jo Toni Korkeakunnaalle potkuja. Mitali tuntuu karkaavan lahtelaisten hyppysistä jo sarjan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Lahti ei ole hävinnyt paljon otteluita, mutta kymmenestä pelistä peräti viisi on päättynyt tasapeliin.

Kahdessa viimeisessä KTP:n kotiottelussa Arto Tolsa Areenalla on järjestelyissä ollut hieman toivomisen varaa, sillä puukatsomosta poistuminen on tehty erittäin vaikeaksi, sillä vierasjoukkueen kannattajien kulmauksen kautta ei ole voinut poistua. Tästä johtuen uimahallin puoleisen päädyn pienet portaat ruuhkautuvat pahasti ottelun päätyttyä. Tähän otteluun katsojia oli saapunut kenttäkuulutuksen mukaan 2420.

Puukatsomosta poistuminen oli tehty hankalaksi ja ottelun jälkeen uloskäynnille syntyi valtava jono.

Puukatsomosta poistuminen oli tehty hankalaksi ja ottelun jälkeen uloskäynnille syntyi valtava jono.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s