Tampereen Nelosta Urjalan urheilukentällä: UrPS-KaVo

UrPS kohtasi KaVon perjantaina 5.6.

UrPS kohtasi KaVon perjantaina 5.6.

Heikosti kautensa aloittanut Urjalan Palloseura (UrPS) kohtasi perjantaina 5.6. Tampereen piirin Nelosen ottelussa Urjalan urheilukentällä Kangasalan Voiton (KaVo). UrPS ei ollut voittanut yhtäkään alkukaudella pelaamastaan seitsemästä ottelusta, joten paine voittotilin avaamiseksi oli kova.

Vastakkain oli kaksi melko perinteikästä seuraa. Kotijoukkue UrPS perustettiin vuonna 1964, joten viime vuonna juhlittiin jo seuran 50-vuotisjuhlia. Vierasjoukkue KaVo puolestaan perustettiin jo vuonna 1929 urheiluseuraksi, jonka lajikirjoon kuului useita urheilulajeja. Nykyään KaVolla on toimintaa jalkapallon lisäksi ainakin jääkiekossa ja kaukalopallossa. Mainetta KaVo on saanut myös, kun joukkue on esiintynyt tv-sarja Kummeleissa.

Ottelupaikkana toiminut Urjalan urheilukenttä valmistui vuonna 1956 ja vuosien saatossa kentän laidalle on lopulta rakentunut muutamia satoja katsojia vetävä puukatsomo, jonka puisesta pääkatsomosta avautuu erinomainen näkymä kentälle. Juoksuratojen takia kenttä jää luonnollisesti melko kauas katsomosta, mutta näkyvyyttä etäisyys ei liiemmin haitannut. UrPS:n kannattajaryhmä (UrPSupporters) ei valitettavasti ollut perjantaina paikalla. Ainakin aikaisemmilla kausilla joukkueen otteita on seurannut usein suurempikin kannattajajoukko. Paikan päälle oli kuitenkin saapunut noin 70 katsojaa ja näkyipä katsomossa myös muutama kotijoukkueen kaulahuivikin.

Urjalan urheilukentän pääkatsomo.

Urjalan urheilukentän pääkatsomo.

Ottelua oli saapunut seuraamaan noin 70 katsojaa.

Ottelua oli saapunut seuraamaan noin 70 katsojaa.

Support your local team.

Support your local team.

Ottelussa jaettiin käsiohjelma, johon oli kirjoitettu myös pieni otteluennakko. Melko harvinaista Nelosessa. Käsiohjelma hakkasi esimerkiksi HJK:n kotiotteluissaan jakaman A4-printin. Suomen rikkain seura on nimittäin todennut käsiohjelmien teon kannattamattomaksi ja ei enää tällä kaudella ole käsiohjelmia kotiotteluihinsa vaivautunut tekemään…

Vierasjoukkue KaVolla oli vain punaiset pelipaidat, joten joukkue joutui pelaamaan ottelun keltaisissa liiveissä. Tämä puolestaan vaikeutti pelaajien tunnistamista, sillä pelinumerot eivät erottuneet kunnolla pelipaitojen. Ilmeisesti sinisiä pelipaitoja ei olisi riittänyt kaikille pelaajille.

Joukkueiden kokoonpanot marssivat kentälle.

Joukkueiden kokoonpanot marssivat kentälle.

Ensimmäisellä puoliajalla pelitapahtumat aaltoilivat päädystä päätyyn ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan maalintekopaikkoja. KaVo oli ottelun alussa ehkä hieman niskan päällä ja vierasjoukkue siirtyikin 0-1-johtoon, kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia. Lauri Ilola pääsi kiertämään UrPS-vahti Tomi Koivulan ja iskemään pallon lopulta tyhjään maaliin.

UrPS nousi tasoihin 29 minuutin kohdalla, kun joukkueen kapteeni Henri Ojala niittasi pallon varmasti rangaistuspilkulta ohi KaVo-veskari Tarmo Kososen.

UrPS-kapteeni Henri Ojala ampuu 1-1-tasoituksen pilkulta.

UrPS-kapteeni Henri Ojala ampuu 1-1-tasoituksen pilkulta.

39 minuutin kohdalla vierasjoukkue KaVo:n olisi pitänyt saada rangaistuspotku, kun KaVo-hyökkääjä työnnettiin rangaistusalueen sisällä selästä kumoon, mutta erotuomari Veli-Matti Kanerva antoi ottelun jatkua. Myös kotiyleisön keskuudessa tuntui vallitsevan käsitys, että tilanteessa oli rangaistuspotkun paikka. No, näkemyserot ja mahdolliset (satunnaiset) tuomarivirheet kuuluvat jalkapalloon. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla UrPS lähti ahnaasti hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan ja voittomaali syntyikin muutama minuutti ennen päätösvihellystä, kun vaihdosta kentälle tullut Kasperi Ojala pääsi sijoittamaan pallon maalin takakulmaan. Muutama minuutti ennen Ojalan maalia, KaVolle oli avautunut hyvä maalipaikka, mutta läpiajon seuraksena pallo painui kuitenkin UrPS-maalin ohi.

UrPS loi toisella puoliajalla painetta KaVon maalille.

UrPS loi toisella puoliajalla painetta KaVon maalille.

Kasperi Ojala on juuri tehnyt UrPS:n 2-1-voittomaalin.

Kasperi Ojala on juuri tehnyt UrPS:n 2-1-voittomaalin.

UrPS nappasi siis kauden avausvoittonsa lukemin 2-1, mutta urjalalaiset jatkavat silti lohkon jumbosijalla. Toiseksi viimeisenä oleva Pelikassit on tosin enää pisteen päässä ja Nekalan Pallo sekä päivän vastustaja KaVo ovat vain kolme pistettä urjalalaisten edellä.

Tärpiksi Urjalan urheilukentällä kesän aikana pelattavista otteluista on nostettava UrPS:n ja sarjanousua havittelevan TamU-K:n välinen kamppailu lauantaina 25.7.2015. Ottelusta voisi etukäteen povata merkittävää jalkapallokulttuuritapahtumaa.

KaVon pelatessa liiveillä jäi perinteinen kenttäryhmitys tekemättä, mutta avauskokoonpanot ja vaihdot löytyvät kirjattuna ottelupöytäkirjasta.

Tampereen Nelosen sarjataulukko löytyy TÄÄLTÄ!

Lähteenä käytetty myös KaVo:n verkkosivuja.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Nelonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s