Kakkosen itälohkoa Kouvolan keskusurheilukentällä: Sudet vs. FC Myllypuro

Ottelupaikkana toimi Kouvolan keskusurheilukenttä.

Sudet kohtasi FC Myllypuron Kouvolan keskusurheilukentällä.

Kouvolan Sudet sai sunnuntaina 7.6. Kouvolan keskusurheilukentällä Kakkosen itälohkon ottelussa vastaansa FC Myllypuron Itä-Helsingistä. Kouvolan keskusurheilukenttä sijaitsee aivan kaupungin ydinkeskussa urheilupuistossa, josta löytyy myös muun muassa Kouvolan jäähalli sekä pesäpalloareena. Urheilukenttää kiertää nurmikumpu ja pääkatsomo on valettu betonista. Pääkatsomoon mahtuu nykyisin arviolta muutama tuhat katsojaa.

Kenttää kiersi nurmettunut rinne.

Kenttää kiersi nurmettunut rinne.

Pääkatsomo. Taustalla Kouvolan jäähalli.

Pääkatsomo. Taustalla Kouvolan jäähalli.

Ottelua oli saapunut seuraamaan 174 katsojaa.

Ottelua oli saapunut seuraamaan 174 katsojaa.

Kotijoukkue Sudet lähti otteluun hyvistä asetelmista, sillä kouvolalaiset olivat voittaneet kaksi viimeisestä kolmesta pelaamastaan sarjaottelusta. Myös vierasjoukkue FC Myllypuro oli pelannut kaksi viimeistä otteluaan ilman tappiota. Joukkue oli kuitenkin sarjataulukossa seitsemällä pisteellä kolmanneksi viimeisenä, joten lisäpisteet olisivat tarpeen. Oman mausteensa otteluun toi vaihtuva säätila ja ottelun aikana koettiin luonnonilmiöitä auringonpaisteesta, vesisateeseen ja sateenkaareen.

Avauskokoonpanot marssivat kentälle. Sudet pelasivat punaisissa paidoissa ja FC Myllypuro valkoisissa paidoissa.

Avauskokoonpanot marssivat kentälle. Sudet pelasivat punaisissa paidoissa ja FC Myllypuro valkoisissa paidoissa.

KTP:n farmiseurana toimiva Sudet oli saanut riveihinsä vahvistuksia, kun kotkalaisten kakkosmaalivahti Sauli Kilpeläinen vartioi maalia ja Topi Pasi luuti topparin tontilla.

Avauskokoonpanot
FC Myllypuro (4-4-2)

sudet-myllypuro_avauskokoonpanot

*Ottelupöytäkirjan mukaan Myllypuron avauksessa maalissa pelasi Rasmus Araviita, mutta vaihtomerkinnöissä maalivahdiksi on mainittu Alexander Mishchuk.

Sudet (4-2-3-1)

Ottelun avausmaali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla, kun Niko Nakari pääsi nappamaan pallon ja FC Myllypuron maalivahdin ja topparin sekaannuksesta johtuen sai laittaa pallon lopulta vapaasti tyhjään maaliin. Myllypuron maalivahti loukkasi itseään tilanteessa ja hänet jouduttiin lopulta kantamaan kentän sivuun paareilla.

Pallo on ensimmäistä kertaa FC Myllypuron maalissa jo kolmannella peliminuutilla.

Pallo on ensimmäistä kertaa FC Myllypuron maalissa jo kolmannella peliminuutilla.

Myllypuron maalivahti Rasmus Araviita kannettiin tilanteen jälkeen loukkaantuneena pois kentältä.

Myllypuron maalivahti kannettiin tilanteen jälkeen loukkaantuneena pois kentältä.

Avausmaalin jälkeen molemmille joukkueille avautui muutamia maalintekopaikkoja, mutta kotijoukkue Sudet oli hieman niskan päällä ja kurittomasti pelannut vierasjoukkue Myllypuro oli usein vaikeuksissa omalla puolustusalueellaan. Myllypuron vasemmalla laidalla pelannut Evgeni Tolppa aiheutti teknisyydellään hieman vaikeuksia Susien puolustukselle, mutta usein ratkaisevissa paikoissa pallo karkasi Myllypuro-kipparin jalasta.

FC Myllypuro sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman vapaapotkun hyvästä paikasta.

FC Myllypuro sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman vapaapotkun hyvästä paikasta.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty lisäosumia ja tauolle lähdettiin Susien johtaessa 1-0.

Tauolla maistuivat makkarat ja muut virvokkeet.

Tauolla maistuivat makkarat ja muut virvokkeet.

Toisella puoliajalla nähtiin Niko Nakari -show, kun hyökkääjä iski kolme maalia vajaassa kymmenessä minuutissa. 2-0-osuma syntyi, kun ottelua oli pelattu 59 minuuttia. Nakari pääsi laukomaan 16-rajalta napakasti ja pallo painui vastustamattomasti maaliin.

Niko Nakari on juuri tehnyt illan toisen osumansa.

Niko Nakari on juuri tehnyt illan toisen osumansa.

Seuraavaa osumaa saatiin odotella reilut neljä minuuttia. Nakari pääsi tällä kertaa ohjaamaan pallon maalin edestä tyhjään maaliin.

Nakari viimeistelee hattutemppunsa tyhjään maaliin.

Nakari viimeistelee hattutemppunsa tyhjään maaliin.

68 minuutin kohdalla Nakari pääsi vielä yksin läpi ja sijoitti pallon alakulmaan ohi vastaan tulleen Levan Lomidzen. Tässä vaiheessa ottelu vaikutti jo ratkenneelta ja osa yleisöstäkin suuntasi jo koteihinsa.

Nakari teki myös Susien 4-0-johto-osuman ja kauden kahdeksannen sarjaosumansa.

Nakari teki myös Susien 4-0-johto-osuman ja kauden kahdeksannen sarjaosumansa.

Ilmeisesti 4-0-johto sekoitti Susien pasmat, sillä FC Myllypuro kavensi tilanteeksi 4-1 vain minuutti Nakarin neljännen maalin jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Sergei Jegorov pääsi niittaamaan pallon ohi Susien maalia vartioineen Kilpeläisen. Viisi minuuttia myöhemmin Osongo Emongo toi itähelsinkiläiset jo kahden maalin päähän. Sudet puolusti lepsusti ja Emongo pääsi siirtämään pallon maalin edestä tyhjiin. Maalin päähän vieraat nousivat 79 minuutin kohdalla, kun Susien Riku Venäläinen pamautti pallon vahingossa oman maalinsa yläkulmaan. Illan komein osuma.

FC Myllypuron takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja lopulta täydet kolme pistettä jäivät Kouvolaan loppulukemin 4-3. Voitto nosti Sudet 12 pisteeseen ja sarjassa viidenneksi. Vierasjoukkue Myllypuron akilleen kantapää on selvästi ollut tällä kaudella heikko puolustus, sillä joukkue on päästänyt Kakkosen itälohkossa eniten maaleja (21) – keskimäärin kolme ottelua kohden. Joukkueen puolustuspelaaminenkaan ei vaikuttanut kovinkaan organisoidulta.

Sarjataulukon perusteella Susille voisi povata hissiliikkeen päättymistä ja joukkueella tuntuisi olevan hyvä mahdollisuus sarjapaikkansa säilyttämiseen. Ehkä hieman yllättäen lohkon suurimmat putoajakandidaatit ovat tällä hetkellä viime kaudella Ykkösestä Kakkoseen pudonneet JIPPO ja FC Viikingit. Tällä kaudella lohkojen sijoille 8-10 (itälohkossa vain yhdeksän joukkuetta) sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen ja lisäksi myös lohkojen huonoin sijalle 7 jäänyt joukkue putoaa.

Kakkosen sarjataulukot ja otteluohjelmat löytyvät TÄÄLTÄ!

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s