KTP:lla ei kulje Arto Tolsa Areenalla

IFK Mariehamn saapui KTP:n vieraaksi Arto Tolsa Areenalle.

IFK Mariehamn saapui KTP:n vieraaksi Arto Tolsa Areenalle.

KTP on pelannut Arto Tolsa Areenan uudella tekonurmella yhteensä neljä ottelua. Saldona kotkalaisilla on kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Maaleja joukkue on tehnyt näissä otteluissa vain yhden. Maanantaina 8.6. KTP:n vieraaksi saapui IFK Mariehamn, joka kärsi kotkalaisten tapaan loukkaantumissumasta.

Joukkueiden avauskokoonpanot marssivat kentälle.

Joukkueiden avauskokoonpanot marssivat kentälle.

KTP lähti otteluun melko mielenkiintoisella avauskokoonpanolla, sillä yleensä oikean laitapuolustajan tontilla pelaava Felipe Aspegren pelasi keskikentän keskustassa yhdessä Shane McFaulin kanssa ja kärjessä normaalisti kirmaava Juho Lehtonen oikealla laidalla. Niko Ikävalko aloitti kärjessä ja normaalisti oikealla laidalla pelaava Ville Oksanen hänen alapuolellaan. Aleksi Tarvonen puolestaan miehitti kotkalaisten vasemman laidan. Tamas Gruborovics, Josh Mulvany, Joel Mero, Sasha Anttilainen ja Samuli Kaivonurmi olivat loukkaantumisten takia sivussa.

IFK Mariehamnilta puuttuivat kokoonpanosta muun muassa Petteri Forsell, Aleksei Kangaskolkka, Albin Granlund sekä Dever Orgill.

Avauskokoonpanot
IFK Mariehamn (4-4-2)
ktp-ifkm_avauksetKTP (4-2-3-1)

Ensimmäisellä puoliajalla KTP painosti ja pelasi jopa erittäin mallikkaasti, ottaen huomioon joukkueen loukkaantumistilanteen. Viimeistely on kuitenkin osoittautunut KTP:n akilleen kantapääksi tällä kaudella ja se näkyi myös ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Joukkue saa kyllä luotua hyviä maalintekopaikkoja, mutta viimeiset ratkaisut lensivät maanantainakin pahimmillaan yli Arto Tolsa Areenan päätykatsomon. Tällä kaudella KTP on onnistunut maalinteossa pelaamassaan 13 ottelussa vain yhdeksän kertaa (0,69 maalia / ottelu). Alkukauden aikana vain KuPS on tehnyt keskimäärin vähemmän maaleja ottelua kohden (0,63 maalia).

Niko Ikävalko esiintyi pirteästi, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Niko Ikävalko esiintyi pirteästi, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Otso Virtanen toimi IFK Mariehamnin viimeisenä lukkona.

Otso Virtanen toimi IFK Mariehamnin viimeisenä lukkona.

Myös IFK Mariehamn sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman hyvän maalintekopaikan. Paras paikka osui Diego Assisille vain hetki ennen taukovihellystä, mutta brassin viimeistely-yritys epäonnistui ja veto suuntautui päin Jere Pyhärantaa.

Toisella puoliajalla IFK Mariehamn pääsi paremmin otteluun mukaan ja KTP:n puolustus puolestaan hieman herpaantui, joka avasi vierasjoukkueelle hyviä maalipaikkoja. Brian Span pääsi yksin läpi, kun 52 minuutin pelin jälkeen ja sijoitti pallon varmasti ohi Jere Pyhärannan. Ottelun lopussa KTP satsasi hyökkäykseen puolustuksen kustannuksella ja Josef Ibrahim pääsi läpiajoon ja sinetöi IFK Mariehamnin 0-2-voiton. IFK Mariehamnin keskikentällä pelannut Duarte Tammilehto piti läpi ottelun hyvin ääntä pelipaikallaan. KTP:n Aleksi Tarvonen puolestaan pelasi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigaottelussa ja esitti ajoittain pirteitä otteita vasemmalla laidalla, vaikka pallo muutamia kertoja karkasikin nuorukaisen jaloista.

Brian Span on juuri tehnyt IFK Mariehamnin ensimmäisen maalin.

Brian Span on juuri tehnyt IFK Mariehamnin ensimmäisen maalin.

Liekö syy viime aikojen huonoissa tuloksissa vai maanantaipäivässä, mutta Arto Tolsa Areenalle saapui ensimmäistä kertaa alle 2000 katsojaa tällä kaudella. Yleisöä lehtereillä oli 1974. Myös muutama IFK Mariehamnin kannattaja oli saapunut Kotkaan seuraamaan ottelua.

Paikalle oli saapunut myös muutama IFK Mariehamnin kannattaja.

Paikalle oli saapunut myös muutama IFK Mariehamnin kannattaja.

IFK Mariehamnin kannattajat

IFK Mariehamnin kannattajat

Voitto pitää IFK Mariehamnin hyvissä asemissa sarjataulukon kärkipäässä neljäntenä. Sarjakakkosena majaileva RoPS on vain kahden pisteen päässä ja kaksi ottelua enemmän pelannut sarjakärki HJK seitsemän pistettä saarelaisia edellä. KTP:n tilanne sarjan häntäpäässä tukaloitui tappion myötä, sillä joukkue on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin muut tyvipään joukkueet. Piristymisen merkkejä viime aikoina näyttänyt sarjajumbo VPS on vielä viisi pistettä kotkalaisten perässä.

Kotkalaiskannattajat poistuivat Arto Tolsa Areenalta pettyneinä.

Kotkalaiskannattajat poistuivat Arto Tolsa Areenalta pettyneinä.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s