Kolmosta Karhulan keskuskentällä: PeKa vs. Kultsu FC/2

PeKa ja Kultsu/2 kohtasivat Karhulan keskuskentällä.

PeKa ja Kultsu/2 kohtasivat Karhulan keskuskentällä.

Viime aikoina pirteästi tulosten valossa Kaakon Kolmosessa esiintynyt PeKa sai keskiviikkona 24.6. Karhulan keskuskentällä vastaansa Kakkosessa pelaavan Kultsun kakkosjoukkueen, joka oli myös pelannut kaksi viimeisintä sarjaotteluaan ilman tappiota, mutta kuului sarjan häntäpään joukkueisiin.

Karhulan keskuskenttä sijaitsee vireän ulkoilualueen keskellä. Se rakennettiin 1940-luvulla ja vuonna 1949 kentällä pidettiin yleisurheilun Kalevan kisat. Katettu pääkatsomo tuo suojaa sateelta, mutta parhaat näkymät kentälle tarjoaa kentän toisella laidalla oleva mäki. Ottelua oli saapunut seuraamaan noin 130 katsojaa ja ottelun aikana koettiin sääkirjoa auringonpaisteesta, puolipilvisen kautta vesisaateeseen ja näkyipä maisemassa jossain vaiheessa myös sateenkaari.

Pääkatsomo.

Pääkatsomo.

Kentän toisella laidalla mäellä sijaitsee jonkinlainen klubitalo, jonka edestä avautuu hyvä näkymä kentälle.

Kentän toisella laidalla mäellä sijaitsee jonkinlainen klubitalo, jonka edestä avautuu hyvä näkymä kentälle.

Mäen päältä oli hyvät näkymät kentälle.

Mäeltä oli hyvät näkymät kentälle.

Tulostaulu ei ollut käytössä.

Tulostaulu ei ollut käytössä.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Avauskokoonpanot
Kultsu FC/2 (4-4-2)
peka-kultsu2_avauksetPeKa (4-4-2)

PeKa-toppari Aaro Säämänen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia jo ottelun alkuhetkillä ja tämän johdosta keskikentällä aloittanut Jani Liski putosi topparin paikalle Oskari Kekkosen tullessa vaihdosta keskikentälle. PeKa hallitsi ottelua ja loi ensimmäisellä puoliajalla muutaman maukkaan maalintekotilanteen.

Samu Turalle avautui hyvä vetopaikka 13 minuutin kohdalla ja hetkeä myöhemmin Juho Nykänen loi itselleen hyvän vetopaikan, mutta keskikentän hyökkäysmoottorin veto meni hiukan maalin yli. Puolen tunnin kohdalla oli PeKan oikeana puolustajana pelanneen Juho Raivelan vuoro yrittää maalintekoa, mutta miehen vapaapotku painui lopulta hieman yli maalin.

Juho Raivelan vapari leijaili lopulta vain hieman yli maalin.

Juho Raivelan vapari leijaili lopulta vain hieman yli maalin.

PeKa sai vielä ensimmäisen puoliajan loppupuolella kaksi hyvää paikkaa, kun ensin Markus Jääskeläiselle avautui hyvä maalintekopaikka, mutta Kultsun maalivahti Miko Pappinen torjui upeasti. PeKan pelaajat vaativat tilanteesta myös rangaistuspotkua, sillä heidän mielestään pallo oli ennen Jääskeläisen vetoa osunut Kultsu-puolustajan käteen. Palloa ei kuitenkaan pilkulle viety. Puoliajan viimeinen paikka osui Nykäselle, jonka veto meni kuitenkin vähän yli maalin ja näin Kultsu selvisi PeKan painostuksesta. Kultsu onnistui ensimmäisellä puoliajalla luomaan puolittaisia maalintekopaikkoja nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta joutsenolaisten hyökkäykset tyrehtyivät usein jo rakenteluvaiheessa tapahtuneisiin harhasyöttöihin.

Toinen puoliaika on alkamassa ja pelaajat marssivat pukukopeista takaisin kentälle.

Toinen puoliaika on alkamassa ja pelaajat marssivat pukukopeista takaisin kentälle.

Kultsu sai toisen puoliajan alkuun pienen painostusjakson. Noin 50 minuutin kohdalla Roope Kerosen antama kulmapotku kiertyi vaarallisesti maalille, mutta maalin edestä ei kuitenkaan löytynyt jatkajia. PeKa jatkoi kamppailun näennäistä hallintaa, vaikka huippupaikkoihin ei joukkue puoliajan alkupuolella päässyt.

Kultsun Roope Kerosen kulma kiertyi vaarallisesti maalille.

Kultsun Roope Kerosen kulma kiertyi vaarallisesti maalille.

Noin 70 minuutin kohdalla nähtiin Kultsun ottelun paras tilanne, kun Ville Homanen pääsi kokeilemaan maalintekoa hyvästä paikasta, mutta vasemman laitapelaajan veto suuntautui päin PeKan maalia vartioinutta Markus Kangasta.

Tämä Ferdi Balkiranin paikka päättyi lopulta epäonnistuneeseen nostoon.

Tämä Ferdi Balkiranin paikka päättyi lopulta epäonnistuneeseen nostoon.

Ottelun paras maalipaikka osui vaihdosta kentälle toiselle puoliajalle tulleelle PeKa-hyökkääjä Ferdi Balkiranille, joka pääsi puskemaan täysin vapaasti muutamasta metristä. Kultsun maalivahti Miko Pappinen venyi kuitenkin upeaan torjuntaan (Pappiselle voitaisiin antaa ottelun MVP-palkinto nollapelistään). Lopulta joukkueet päätyivät maalittomaan tasatulokseen. Vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa voittomaalin tekemiseen, vierasjoukkue Kultsu on varmasti tyytyväisempi tasapelipisteeseen kuin ottelussa selvästi hallitsevampana osapuolena ollut PeKa.

Heikosti kautensa aloittanut PeKa on piristymisestään huolimatta jo auttamattoman kaukana sarjaa dominoivasta PEPO:sta, joka on voittanut yhtä tasapeliä vaille kaikki kauden ottelunsa (25 pistettä). PeKa on kerännyt yhdeksästä ottelustaan 14 pistettä ja on sarjataulukossa sijalla kuusi. Kultsun kakkosjoukkue taistelee sarjapaikastaan ja on vain pisteen putoamisviivan yläpuolella.

Kaakon Kolmosen seuraamisen tekee mielekkääksi myös se, että joukkueet ovat pelanneet saman määrän otteluita ja näin ollen sarjan todellinen tilanne on helpompi hahmottaa. Veikkausliigan otteluohjelman laatijat voisivat ottaa tästä mallia…

Kaakkois-Suomen Kolmosen sarjataulukko ja otteluohjelma löytyvät TÄÄLTÄ!

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kolmonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s