Kaakon Vitosta Metsolan urheilukentällä: Jäntevä vs. VoPpK

Jäntevä ja Voikkaan Potkupallokerho kohtasivat Kaakon Vitosen länsilohkon ottelussa Metsolan urheilukentällä Kotkassa.

Jäntevä ja Voikkaan Potkupallokerho kohtasivat Kaakon Vitosen länsilohkon ottelussa Metsolan urheilukentällä Kotkassa.

Kotkalainen Jäntevä kohtasi Voikkaan Potkupallokerhon (VoPpK) tiistaina 30.6. Metsolan urheilukentällä Kaakon Vitosen länsilohkon ottelussa. Sitä tietää olevansa syvällä alasarjamaailmassa, kun avauskokoonpanossa oleva pelaaja saapuu kenttäalueelle noin kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua tai kun pelaaja siirtyy tupakalle katsomoon ottelun ollessa vielä kesken. Osalla vierasjoukkueen pelaajista ei ollut edes pelinumeroa pelipaidassaan ja toisilta se irtosi ottelun aikana.

Kotijoukkue Jäntevä perustettiin vuonna 1940 ja seura on pelannut neljä kautta jopa Suomen mestaruussarjassa. Huippuna vuonna 1953 saavutettu hopeamitali. Tuolloin VIFK voitti mestaruuden uusintaottelun jälkeen joukkueiden päädyttyä kauden päätteeksi tasapisteisiin. Vierasjoukkue Voikkaan Potkupallokerho perustettiin vuonna 1995 ja parhaimmillaan joukkue on pelannut Kolmosessa.

Pelipaikkana toiminut Metsolan urheilukenttä sijaitsee Kotkassa Metsolan kaupunginosassa. Kenttää kiertää juoksurata ja molemmilla sivuilla on pienet katsomot. Tosin toinen katsomoista natisee liitoksistaan ja on vain ajan kysymys milloin se romahtaa kokonaan. Kentälle oli myös hyvät näkymät pikkukatsomon takana sijaitsevilta kallioilta. Kun ottelua ennen harjoitelleet juniorit ja heidän vanhempansa olivat poistuneet kenttäalueelta jäi tätä Vitosen mittelöä seuraamaan 16 katsojaa.

Näkymä kallioilta.

Näkymä kallioilta.

Huterahko pikkukatsomo kentän toisella laidalla.

Huterahko pikkukatsomo kentän toisella laidalla kallioiden edessä.

Pääkatsomo.

Pääkatsomo.

Katsomossa voi ottaa myös hyvin rennosti.

Katsomossa voi ottaa myös hyvin rennosti.

Vitosessa joukkueet saavat tehdä edestakaisia vaihtoja, joka varmasti on ihan viisas ratkaisu, sillä monella joukkueella saattaa usein olla pulaa pelaajista, jolloin hetken huili kesken ottelun on tarpeen. Paperilla tuntui jopa hieman epäreilulta, että vierasjoukkue VoPpK:lla oli marssittaa kentälle kokemusta yli 500 Veikkausliigaottelun verran ex-MyPalaisten Mika Hernesniemen ja Toni Huttusen muodossa.

Ottelu valmiina alkamaan.

Ottelu valmiina alkamaan.

Jäntevä aloitti ottelun vahvasti ja oli kentällä hallitsevampi osapuoli. Viimeistely kuitenkin ontui. VoPpK sai nihkeän alun jälkeen hieman otetta peliin ja hätyytteli muutamaan otteeseen Tommi Ropan vartioimaa maalia.

Mika Hernesniemi pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta...

Mika Hernesniemi pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta…

...mutta Antti Rapo Jäntevän maalilla torjui.

…mutta Antti Rapo Jäntevän maalilla torjui.

43 minuutin kohdalla nähtiin Jäntevän paras maalintekopaikka, kun Samuli Nieminen pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut kiertämään voikkaalaisvahti Marko Hännistä. Lopulta tauolle lähdettiin maalittomassa 0-0-tilanteessa. Taukoa vietettiin reilu kymmenen minuuttia, jonka joukkueet olivat jälleen valmiita jatkamaan kamppailua.

Henri Seppä siirsi Jäntevän 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu noin 73 minuuttia. Pallo ajautui takatolpalle, josta Seppä sai siirtää sen tyhjään maaliin.

Jäntevän pelaajat juhlivat 1-0-maalia.

Jäntevän pelaajat juhlivat 1-0-maalia.

Hieman Jäntevän maalin jälkeen VoPpK nosti Mika Hernesniemen kärkeen ja lähti näin tavoittelemaan tasoitusmaalia. Jäntevä iski kuitenkin toisen maalin, kun ottelua oli pelattu 80 minuuttia. Samuli Nieminen pääsi niittaamaan ottelun loppulukemat 2-0 lopulta tyhjään maaliin. Maali oli Niemiselle jo kauden kuudes. Ottelun lopussa VoPpK onnistui vielä luomaan painetta Jäntevä-maalille, mutta muutamaa kulmapotkua ja Hernesniemen upeaa yläristikkoon osunutta sijoitusta lähemmäksi voikkaalaiset eivät maalia päässeet.

Jäntevä oli lähellä lisätä maalisaldoaan tässä tilanteessa.

Jäntevä oli lähellä lisätä maalisaldoaan tässä tilanteessa.

Voitto nosti Jäntevän sarjataulukossa kahden pisteen päähän sarjan kärjessä olevasta heinolalaisesta Union Plaanista ja kakkosena olevasta FC Peltirummun kakkosjoukkueesta. VoPpK on yhdeksän joukkueen sarjassa kuudentena, vain pisteen putoamisviivan yläpuolella.

Kaakkois-Suomen Vitosen länsilohkon sarjataulukko ja otteluohjelma nähtävissä TÄÄLLÄ!

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Vitonen Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s