Veikkausliigan jumbofinaali Arto Tolsa Areenalla: KTP vs. VPS

Arto Tolsa Areenalla pelattiin maanantaina 3.8. isoilla panoksilla, kun Veikkausliigan sarjataulukon kaksi huonointa joukkuetta KTP ja VPS kohtasivat. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Myllykoskella KTP:n 3-2-voittoon. VPS ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtäkään vierasottelua ja maanantai antoi tähän oivan tilaisuuden. Kotijoukkue KTP lähti otteluun  nimittäin melko vaikeasta tilanteesta, sillä Felipe Aspegren, Shane McFaul ja Jordi van Gelderen kärsivät pelikieltojaan ja Sasha Anttilainen, Henri Järviniemi sekä Samuli Kaivonurmi (pitkäaikaispotilas) olivat sairastuvalla. Juuso Salonen pelasi topparin tontilla ja Ville Oksanen putosi oikeaksi puolustajaksi. Tamas Gruborovics puolestaan pelasi totuttua alempana, kun kärjessä aloitti kaksikko Juho Lehtonen – Niko Ikävalko. Myös VPS kärsi loukkaantumisista ja joukkueen ulkomaalaisvahvistuksista ei yksikään ollut mukana kokoonpanossa.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Joukkueiden avauskokoonpanot.

Avauskokoonpanot
VPS (4-4-1-1)
ktp-vps_avaukset_3.8.KTP (4-4-2)

VPS aloitti ottelun sähäkästi ja oikeastaan joukkueiden roolit olivat ennakko-odotuksiin nähden päinvastaiset. KTP vetäytyi ja VPS hallitsi palloa. Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu ja tämä ei sinänsä ollut mikään ihme, sillä KTP:n viimeistely on tällä kaudella ollut lähes olematonta ja VPS:n riveissä vain Juho Mäkelä tuntuu osuvan maalipuiden väliin.

VPS:n Tony Björk antamassa kulmapotkua ottelun alkuhetkillä.

VPS:n Tony Björk antamassa kulmapotkua ottelun alkuhetkillä.

VPS:n keskikenttäpelaaja Denis Abdulahi joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaannuttuaan harmittoman näköisessä tilanteessa. Tämän jälkeen Jerry Voutilainen putosi keskikentän pohjalle.

Denis Abdulahi loukkasi polvensa ja mies jouduttiin kantamaan kentältä paareilla.

Denis Abdulahi loukkasi polvensa ja mies jouduttiin kantamaan kentältä paareilla.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin, kun Jere Pyhäranta sai 54. minuutilla suoran punaisen kortin kaadettuaan läpiajoon päässeen Loorents Hertsin. Syöttöpisteen punaiseen korttiin sai karmaisevan taaksepäin syötön antanut toppari Juuso Salonen.

Jere Pyhäranta katseli punaista kaadettuaan Loorents Hertsin.

Jere Pyhäranta katseli punaista kaadettuaan Loorents Hertsin.

Pian 19 vuotta täyttävä kakkosmaalivahti Sauli Kilpeläinen joutui kovaan paikkaan liigadebyytissään, sillä ensimmäiseksi hän joutui torjumaan rangaistuspotkua. Kilpeläinen nappasikin Juho Mäkelän ampuman rangaistuspotkun vasemmasta alakulmasta ja tämä tuntui antavan koko KTP:n joukkueelle virtaa, joka lopulta kantoi päätösvihellykseen saakka. Ottelu päättyi lopulta melko ansaitusti 0-0-tasatulokseen.

Sauli Kilpeläisen Veikkausliigadebyytti alkoi Juho Mäkelän rangaistuspotkun torjumisella.

Sauli Kilpeläisen Veikkausliigadebyytti alkoi Juho Mäkelän rangaistuspotkun torjumisella.

KTP pelasi pelillisesti kauden huonoimman kotiottelunsa, mutta maalivahti Sauli Kilpeläisen odottamaton liigadebyytti riemastutti lopulta kauden tähän mennessä suurimman kotkalaisyleisön. Arto Tolsa Areenalle oli saapunut 3 583 katsojaa. Kilpeläinen sai yleisöltä ottelun jälkeen raikuvat aplodit. Tällä kaudella Kilpeläinen on pelannut Kakkosessa pelaavan Susien maalilla, jonka paidassa nuorukainen pelasi edellisenä päivänä (2.8. vs. FC Myllypuro) nollapelin. KTP oli joukkueista varmasti tyytyväisempi tasapelipisteeseen, sillä joukkueen peli ei kulkenut oikeastaan missään ottelun vaiheessa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Sauli Kilpeläinen joutui päätösvihellyksen jälkeen median pyöritykseen.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Sauli Kilpeläinen joutui päätösvihellyksen jälkeen median pyöritykseen.

KTP-maalivahti Jere Pyhäranta on pelikiellon takia sivussa kahdesta seuraavasta ottelusta. Ensi sunnuntaina kotkalaiset matkustavat elintärkeään otteluun Tampereelle, jossa joukkue saa vastaansa niin ikään putoamista vastaan taistelevan Ilveksen. Saa nähdä luotetaanko nuoreen Kilpeläiseen tässä ottelussa vai hankkiiko KTP pikavauhtia vahvistusta maalivahtiosastolleen.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s