Kakkosta Tapiolan urheilupuistossa: FC Honka vs. Atlantis

Honka kohtasi Atlantiksen Kakkosen etelälohkon toiseksi viimeisellä kierroksella Tapiolan urheilupuistossa.

Honka kohtasi Atlantiksen Kakkosen etelälohkon toiseksi viimeisellä kierroksella Tapiolan urheilupuistossa.

FC Honka, tai viralliselta nimeltään nykyään Esport Honka, kohtasi Kakkosen etelälohkon toiseksi viimeisellä kierroksella Atlantiksen Tapiolan urheilupuistossa. Honka on ollut kuluvalla kaudella ylivoimainen ja on koko Kakkosen ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt otteluakaan. Ennen Atlantis-ottelua joukkueen saldo oli 21 voittoa ja neljä tasapeliä 25 ottelusta. Maalierokin oli melko vakuuttava 54-9.

Honka jätti Veikkausliigan viime kauden jälkeen taakseen ja samassa rytäkässä muuttui myös Tapiolan urheilupuisto. Toisen sivun telinekatsomo poistettiin ja Esport Arenan puoleisen päädyn päätykatsomo siirrettiin sen tilalle. Toinen päätykatsomo oli siirretty kokonaan pois kenttäalueelta.

honka-atlantis_näkymä_päädystä

Riisuttu malli Tapiolan urheilupuistosta

Pääkatsomo

Pääkatsomo

Kentän pitkällle sivulle siirretty vanha päätykatsomo.

Kentän pitkällle sivulle siirretty vanha päätykatsomo.

Honka on saanut jo hetken aikaa keskittyä tuleviin nousukarsintaotteluihin. Atlantis puolestaan tarvitsisi vielä pisteen kahdesta viimeisestä ottelustaan voidakseen olla täysin varma sarjapaikastaan. Ottelupöytäkirjan mukaan paikan päälle oli saapunut 401 katsojaa. Luku saattaa pitää paikkansa tai saattaa olla, että katsojia oli vähemmän. Hongan kannattajaryhmän HK05:n jäsenistö tyytyi seuraamaan ottelua olutpisteeltä ilman sen kummempaa äänenkäyttöä. Ehkä kannattajatkin odottivat jo nousukarsintoja.

Joukkueiden avauskokoonpanot esittäytyivät ennen ottelua.

Joukkueiden avauskokoonpanot esittäytyivät ennen ottelua.

Avauskokoonpanot 
Atlantis (4-4-2)
honka-atlantis_avauksetHonka (4-4-1-1)

Honka aloitti ottelun odotetun vahvasti ja hallitsi pelitapahtumia. Toisaalta Atlantis vetäytyi suosiolla eikä lähtenyt prässäämään hyökkäysalueella käytännössä lainkaan vaan odotti hyökkäyksiä tiiviinä pakkana omalla puolustusalueellaan. Honka joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo vajaan kymmenen minuutin kohdalla, kun Kevin Sawchak loukkaantui ja John Weckström tuli kentälle hänen tilalleen. Weckströmin vaihto muutti Hongan kenttäryhmitystä siten, että Nicolas Otaru putosi kärjessä pelanneen Antonio Inutilen takaa syvemmälle keskikentälle ja Weckström otti Otarun paikan.

18 minuutin kohdalla Hongan kapteeninnauhaa kantanut Tommi Saarinen täräytti vapaapotkun noin 30 metristä päin Atlantis-vahti Tomas Turusta.

18 minuutin kohdalla Hongan kapteeninnauhaa kantanut Tommi Saarinen täräytti vapaapotkun noin 30 metristä päin Atlantis-vahti Tomas Turusta.

Toni Sjöstedt pääsi 27. minuutilla puskemaan täysin vapaasta paikasta, mutta Atlantis-puolustus siivosi pallon pois maaliviivalta. Pian tämän jälkeen Weckströmille avautui avopaikka, mutta Taikuri pamautti pallon suoraan maalivahtia päin. Honka oli onnistua maalinteossa pian Weckströmin paikan jälkeenkin.

Hongan vahvan, mutta tehottoman, painostusjakson jälkeen ei ollut suuri yllätys, että Atlantis rysäytti pallon Honka-maaliin käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestään. Victor Solomon siirsi pallon maalin edestä ohi Honka-vahti Ville Hurstin, keskialueelta lähteneen vapaapotkun jälkitilanteesta. Tässä vaiheessa ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu 37 minuuttia.

Honka nousi kuitenkin tasoihin vain pari minuuttia avausmaalin jälkeen, kun Atlantiksen puolustus ohjasi oikealta lähteneen keskityksen omaan maaliin. Tauolle lähdettiin tässä 1-1-tilanteessa.

Yleisöä

Yleisöä

Toisella puoliajalla Hongan painostus jatkui ja lopulta Antonio Inutile viimeisteli voittoon riittäneen 2-1-maalin. Atlantis oli kuitenkin vielä ottelun lopussa nousta tasoihin, saatuaan pari hyvää maalintekopaikkaa. Vierailijat lähtivät toisella puoliajalla myös hieman rohkeammin hyökkäämään.

Antonio Inutile on juuri viimeistellyt ottelun voittomaalin.

Antonio Inutile on juuri viimeistellyt ottelun voittomaalin.

Hongan esitys oli monelta osin ylivoimainen, mutta mikäli viime aikainen tasapelien ja niukkojen voittojen linja jatkuu myös nousukarsinnoissa, saattaa vierasmaalisääntö koitua espoolaisten kohtaloksi. Espoolaisten tuleva vastustaja saattaa hyvinkin vetäytyä Atlantiksen tavoin omalle kenttäpuoliskolleen ja kytätä vastaiskuja. Honka on varmasti juuri se joukkue, jonka kaikki muut Kakkosen lohkovoittajat haluavat karsinnoissa välttää.

Joka tapauksessa olisi suuri yllätys, mikäli Tapiolassa ei pelata ensi kaudella Ykköstä.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s