KTP tarrasi kiinni sarjapaikkaan – Arto Tolsa Areenalla kauden suurin vieraskannattajaryhmä

KTP tarrasi 1-0-voitolla sarjapaikkaan.

KTP tarrasi 1-0-voitolla sarjapaikkaan.

KTP ja HIFK kohtasivat Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 4.10. Ottelussa riitti panosta varsinkin kotijoukkue KTP:lle, joka oli ennen sunnuntain otteluita Veikkausliigan viimeisellä sijalla.

Vierasjoukkue IFK:n perässä matkasi Kotkaan kolmen kannattajabussin lisäksi myös rutkasti omilla kyydeillään tulleita joukkueen kannattajia. Yhteensä vieraskannattajia saapui paikalle arviolta hieman yli 200. KTP oli selvästi lisännyt turvatoimia viikon takaisen HJK-kannattajien vierailun jälkeen. Tuolloin helsinkiläiset ryntäsivät ottelutapahtuman aikana kahdesti kentälle.

HIFK:n kannattajia turvatarkastuksessa.

HIFK:n kannattajia turvatarkastuksessa.

Paikalla oli normaalia enemmän poliiseja.

Paikalla oli normaalia enemmän poliiseja.

Vieraskannattajia oli Arto Tolsa Areenalla kauden ennätysmäärä.

Vieraskannattajia oli Arto Tolsa Areenalla kauden ennätysmäärä.

Tasan vuosi takaperin 4.10.2014 ratkaistiin viime kauden Ykkösen mestari ja suora nousija Veikkausliigaan. Tuolloin kaikki nousuavaimet olivat KTP:n käsissä, mutta dramaattisen viimeisen kierroksen jälkeen HIFK juhli nousua Helsingin Pallokentällä. HIFK:n kannattajat muistuttivat ottelun alussa tästä tapahtumasta.

HIFK:n kannattajat muistuttivat kotkalaisia viime kauden päätöskierroksesta.

HIFK:n kannattajat muistuttivat kotkalaisia viime kauden päätöskierroksesta.

Ottelussa käytettiin myös päätyrajoilla päivystäviä maalituomareita, joten kentällä ja sen laidoilla nähtiin yhteensä kuusi oikeudenjakajaa. KTP lähti otteluun ilman pelikiellossa ollutta toppari Nosh A Lodya, jonka paikan puolustuksen keskustassa otti usealla eri pelipaikalla tällä kaudella esiintynyt Henri Järviniemi.

Joukkueiden aloituskokoonpanot.

Joukkueiden aloituskokoonpanot.

IFK aloitti ottelun ryminällä ja loi painetta KTP:n maalille. Vaarallisiin maalipaikkoihin saakka IFK ei kuitenkaan päässyt ja pian helsinkiläisten alkurynnistys laantui. Ensimmäisen puoliajan parhaat maalintekopaikat sai KTP:n Niko Ikävalko, joka pääsi kahdesti kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta. Molemmilla kerroilla pallo kiersi niukasti ohi maalin vasemman yläkulman. Silmiinpistävää oli kotijoukkueen paitsioiden määrä ja erityisesti vahvaa paluuta kentille tekevä Samuli Kaivonurmi sai kuunnella erotuomari Mattias Gestraniuksen paitsiovihellyksiä.

KTP sai toisen puoliajan alussa aikaiseksi hyvän painostusjakson, joka huipentui ottelun 62. minuutilla, kun Ilari Äijälä siirsi pallon lähietäisyydeltä ohi, kolmessa viimeisessä ottelussaan nollapelin pelanneen, IFK-vahti Mika Johanssonin.

KTP:n pelaajat ja kannattajat juhlivat lopulta voittomaaliksi jäänyttä Ilari Äijälän viimeistelemää 1-0-osumaa.

KTP:n pelaajat ja kannattajat juhlivat lopulta voittomaaliksi jäänyttä Ilari Äijälän viimeistelemää 1-0-osumaa.

Pian KTP:n 1-0-maalin jälkeen ote siirtyi vierailijoille ja kotkalaisilta näytti jälleen kerran loppuvan puhti jaloista. KTP on menettänyt tällä kaudella todella paljon pisteitä otteluiden loppuhetkillä ja tämä johtunee ainakin osittain joukkueen melko kuluttavasta pelityylistä. Voidaan myös miettiä, voisiko pelaajien kuntotaso olla parempi? Tällä kertaa KTP-puolustus kuitenkin kesti IFK:n maalintekoyritykset ja tärkeät kolme pistettä jäivät Kotkaan.

KTP:n kannattajat kiittivät pelaajia ottelun jälkeen.

KTP:n kannattajat kiittivät pelaajia ottelun jälkeen.

Pelaajilla oli iloa puserossa.

KTP:n pelaajilla oli iloa puserossa.

KTP:n yleisömäärät putosivat melkoisesti taannoisen RoPSille kärsityn 4-0-ottelun jälkeen. Tuossa ottelussa yleisöä oli 3 106, mutta seuraavassa SJK-ottelussa yleisöä oli vain 1 320. Yleensä paljon yleisöä vetävät HJK ja HIFK:kin keräsivät Arto Tolsa Areenan lehtereille vain 2 645 ja 2 682 katsojaa. Seura toivoo varmasti KTP:n kauden viimeiseen, Ilvestä vastaan pelattavaan, kotiotteluun 25.10. suurta yleisön tukea, sillä tuolloin kauden päätöskierroksella pelataan sarjapaikasta.

Putoamiskamppailu

putoamiskamppailu_5.10.

Voiton ansiosta KTP nousi kymmenennelle sijalle ja näin ollen pois putoajan ja karsijan paikalta. Ottelun vähemmän pelanneet Jaro ja VPS voivat kuitenkin ohittaa KTP:n, mikäli joukkueet voittavat 15.10. pelattavat rästiottelunsa (Inter-Jaro ja Ilves-VPS).

HIFK voi vielä teoriassa joutua karsijan paikalle, mikäli helsinkiläiset häviävät kolme viimeistä otteluaan ja Jaro ja jompikumpi kaksikosta KTP tai VPS voittavat kauden loput ottelunsa. Helsinkiläiset voivat kuitenkin olla melko levollisin mielin sarjapaikkansa puolesta. Putoamiskamppailun kannalta mielenkiintoisin ottelu loppukaudella pelataan sunnuntaina 18.10. Vaasassa, kun VPS isännöi KTP:ta Kaarlen kentällä. Tuon ottelun voittaja on hyvin lähellä sarjapaikkansa säilyttämistä.

Putomiskamppailussa olevien joukkueiden loppuohjelma: 
15.10. FC Inter – FF Jaro
15.10. HIFK – FC Lahti
15.10. Ilves – VPS
18.10. VPS – KTP
18.10. Ilves – HIFK
18.10. FF Jaro – FC Lahti
25.10. KTP – Ilves
25.10. HIFK – FC Inter
25.10. IFK Mariehamn – VPS
25.10. SJK – FF Jaro

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Veikkausliiga Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s