Jäähyväiset Helsingin olympiastadionille

Olympiastadionilla pelattiin viimeistä kertaa ennen remonttia.

Olympiastadionilla pelattiin viimeistä kertaa ennen remonttia.

Vuosien varrella olympiastadionilla on pelattu monia ikimuistoisia jalkapallo-otteluita: Maaotteluita, eurocup-otteluita, Veikkausliigaa ja Suomen Cupia. Onpa stadionilla pelattu myös jokunen Ykkösenkin ottelu. Omiin muistoihini ovat piirtyneet lähtemättömimmin juuri Suomen maajoukkueen ottelut ja tapahtumat. Unkari-ottelu syksyllä 1997 (1-1), Englanti-ottelu vuonna 2000 (0-0, Litmasen nosto ja Parlourin ylärima), Suomi-Portugali vuodelta 2006 (1-1), huuhkajan lento Belgia-ottelussa 2007 (2-0), Shefki Kuqin nenämaali Azerbaidzhania vastaan marraskuussa 2007 (2-1), 3-3-tulokseen päättynyt Saksa-ottelu vuonna 2008 ja Suomi-Venäjä kesältä 2009 (0-3), joitakin mainitakseni. Suuret voitot ovat jääneet kokematta (suurimpana ehkä Kreikka-voitto (5-1) vuonna 2001), mutta suuria tunteita olympiastadionilla on koettu usein.

Sunnuntaina 11.10.2015 stadionilla pelattiin viimeinen jalkapallo-ottelu muutamaan vuoteen, kun Suomi ja Pohjois-Irlanti päättivät EM-karsintaurakkansa. Seuraavan kerran, kun olympiastadionilla pelataan jalkapalloa on stadion kokonaan katettu ja vanhat puupenkit on korvattu kuppi-istuimilla. Ulkoapäin stadionin pitäisi sentään säilyttää vanha ulkoasunsa.

Suomi−Pohjois-Irlanti -ottelussa ei juuri ollut panoksia. Pohjois-Irlanti oli jo varmistanut EM-kisapaikkansa ja Suomella ei ollut enää mahdollisuuksia edes jatkokarsintaan. Roman Eremenko puuttui loukkaantumisen takia kokoonpanosta ja Niklas Moisander istui vaihtopenkillä.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi pelasi todella heikosti ja joukkue antoi todella paljon harhasyöttöjä. Toinen puoliaika ja Paulus Arajuuren 1−1-tasoitusmaali pelastivat paljon ja jättivät olympiastadionin ”jäähyväisottelusta” jokseenkin positiivisen maun suuhun.

Pohjoiskaarteen capo onnistui tehtävässään hyvin Pohjois-Irlantia vastaan.

Pohjoiskaarteen capo onnistui tehtävässään hyvin Pohjois-Irlantia vastaan.

Arviolta noin 3 000 Pohjois-Irlannin kannattajaa oli matkustanut Helsinkiin.

Arviolta noin 3 000 Pohjois-Irlannin kannattajaa oli matkustanut Helsinkiin.

Ottelun päätyttyä Suomen pelaajat tulivat kiittämään Pohjoiskaarretta viimeisen kerran ennen remonttia. Suomen EM-karsinnat päättyivät tuloksellisesti positiivisissa merkeissä ja toivottavasti hyvät tulokset saavat jatkoa Hans Backen alaisuudessa.

Huuhkajat huudattivat Pohjoiskaarretta ottelun jälkeen Sakari Mattilan johdolla.

Huuhkajat huudattivat Pohjoiskaarretta ottelun jälkeen Sakari Mattilan johdolla.

Seuraavat karsinnat potkaistaan käyntiin Tampereen Ratinan stadionilla. Tampereella pelatuissa maaotteluissa tunnelma ei ole koskaan noussut Helsingin olympiastadionin tasolle. Toivottavasti tähän asiaan saadaan muutos tulevissa MM-karsinnoissa. Juoksuradasta huolimatta Helsingin olympiastadion tulee aina olemaan Suomen A-maajoukkueen ainoa oikea koti. Nähdään taas vuonna 2019!

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): EM-karsinta, Huuhkajat, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s