Ykkösen päätöskierros: PK-35 Vantaa vs. TPS

Lauantai 17.10. pelattiin jälleen kärjen osalta kutkuttavan tasaiseksi muodostuneen Ykkösen kauden viimeinen kierros. Sarjakärki PS Kemi varmistaisi voitolla nousunsa Veikkausliigaan, mutta mikäli kemiläiset eivät onnistuisi voittamaan omaa otteluaan, avautuisi PK-35 Vantaalle tai TPS:lle mahdollisuus napata nousupaikka itselleen.

TPS:n kannattajat saapuivat Myyrmäkeen kolmella bussilla.

TPS:n kannattajat saapuivat Myyrmäkeen kolmella bussilla.

Vierasjoukkueen kannattajien sisäänkäynti.

Vierasjoukkueen kannattajien sisäänkäynti.

TPS:n kannattajia saapui Vantaalle arvioilta reilut 200 ja heitä vastassa oli myös muutama poliisipartio. PK-35 Vantaa oli tehnyt fiksusti ja oli avannut vieraskannattajille oman sisäänkäynnin. Myyrmäen jalkapallostadionin ongelmana on aina ollut vain yksi sisääntulo portti, joka kasaa yleisön pitkäksi jonoksi ennen ottelun alkua. Näin kävi myös tällä kertaa ja kauden ennätysyleisöstä (1 876) osa sai jonottaa vielä pitkään sisäänpääsyä, kun ottelu oli jo alkanut.

Myyrmäen jalkapallostadionilla nähtiin kauden ennätysyleisö.

Myyrmäen jalkapallostadionilla nähtiin kauden ennätysyleisö.

TPS:n kannattajat pitivät tunnelmaa yllä läpi koko ottelun, mutta välillä myös PK-35 Vantaan 5-7 hengen kannattajaporukka pääkatsomon yläosan keskivaiheilla piti ihan mukavasti ääntä.

TPS:n kannattajat

TPS:n kannattajat

Joukkueiden aloituskokoonpanot

Joukkueiden aloituskokoonpanot

PK-35 Vantaa oli ottelussa niskan päällä heti alusta lähtien ja tuntui, että olisi vain ajan kysymys, milloin vantaalaiset siirtyisivät 1-0-johtoon. Erityisesti argentiinalainen Lucas Garcia oli turkulaisille vaikea pideltävä. TPS:n puolustus kuitenkin kesti PK:n lukuisat yritykset, mutta osittain kyseessä oli myös joukkueen huono viimeistely.

PK-35 Vantaa vyörytti hyökkäyksiään TPS:n maalille.

PK-35 Vantaa vyörytti hyökkäyksiään TPS:n maalille.

TPS:lla oli myös muutama maalipaikka.

TPS:lla oli myös muutama maalipaikka.

Myös TPS pääsi pariin otteeseen hätyyttelemään. Puoliajan ehkä paras paikka avautui Oskari Jakoselle, joka pääsi yksin läpi ja yritti kiertää maalivahti Miikka Häkkisen, joka kuitenkin sukelsi pallon upeasti Jakosen jaloista ja näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Makkarat tekivät kauppansa ottelun tauolla.

Makkarat tekivät kauppansa ottelun tauolla.

Tungosta tauolla. Myyntipisteitä voisi olla hieman enemmän.

Tungosta tauolla. Myyntipisteitä voisi olla hieman enemmän.

Toisen puoliajan alussa Kosta Manev pääsi loistopaikkaan, mutta laitapuolustajan pusku suuntautui hieman yli Oskari Forsmanin vartioiman maalin. Lopulta PK-35 Vantaa ei saanut painostuksestaan huolimatta tehtyä maalia ja joukkueet tasasivat pisteet 0-0-lopputuloksella.

TPS-vahti Oskari Forsman liukumassa palloon.

TPS-vahti Oskari Forsman liukumassa palloon.

Tasatulos tarkoitti myös sitä, että PS Kemi olisi voinut jopa hävitä oman ottelunsa FC Jazzia vastaan ja voittaa silti Ykkösen. Kemiläisten liigapaikan tiellä on enää mahdollisesti liigalisenssikomitea, mutta toivottavasti viime talven kaltaisilta kabinettiväännöiltä säästyttäisiin tällä kertaa. Ykkösen kakkoseksi sijoittunut PK-35 Vantaa kohtaa nousukarsinnassa joko FF Jaron, KTP:n tai VPS:n. Ensimmäinen osaottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla keskiviikkona 28.10. kello 18:30. Lauantaina nähdyn perusteella Veikkausliigajoukkueet olisivat varmasti halunneet kohdata liigakarsinnassa mieluummin TPS:n. PK-35 Vantaa pääsee liigakarsintaan levänneempänä osapuolena, sillä karsintojen toinen osapuoli pelaa kauden viimeisen Veikkausliigaottelun sunnuntaina 25.10.

Tämä kausi on selvästi osoittanut, että liigakarsinnan palauttaminen oli täysin oikea ratkaisu. Nyt sekä Veikkausliigan että Ykkösen päätöskierroksille jäi selvästi aikaisempaa suuremmat panokset. Toivottavasti liigakarsinta on tullut jäädäkseen.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Ykkönen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s