Näkemiin Veikkausliiga, tervetuloa Veikkausliigaan – Liigakarsinnan 2. osaottelu: KTP vs. PK-35 Vantaa

KTP ja PK-35 Vantaa kohtasivat Arto Tolsa Areenalla ratkaisevassa liigakarsintaottelussa.

KTP ja PK-35 Vantaa kohtasivat Arto Tolsa Areenalla ratkaisevassa liigakarsintaottelussa.

31.10.2015 – Pyhäinpäivä oli tuomionpäivä KTP:lle, joka ei onnistunut säilyttämään Veikkausliigapaikkaansa liigakarsinnan kautta ja näin ollen visiitti pääsarjassa jäi tällä kertaa ranskalaiseksi. Pyövelinä toimi PK-35 Vantaa, joka voitti ratkaisevan liigakarsintaottelun Arto Tolsa Areenalla lopulta lukemin 3-2.

Kotkassa nähtiin todennäköisesti PK-35 Vantaan lyhyehkön historian suurin vieraskannattajaryhmä, kun Vantaalta Kotkaan oli saapunut hieman yli 50 kannattajaa. Arto Tolsa Areenalle odotettiin yleisöryntäystä ja paikalle saapuikin lopulta 3 470 katsojaa.

Puukatsomo täyttyi yleisöstä kenties viimeisen kerran. Ensi kaudeksi tilalle pitäisi tulla uusi katsomo.

Puukatsomo täyttyi yleisöstä kenties viimeisen kerran. Ensi kaudeksi tilalle pitäisi tulla uusi katsomo.

PK-35 Vantaan kannattajat.

PK-35 Vantaan kannattajat.

Joukkueiden avauskokoonpanot

Joukkueiden avauskokoonpanot

Ilari Äijälä ja Felipe Aspegren palasivat KTP:n avauskokoonpanoon aloitettuaan karsintojen 1. osaottelun vaihtopenkillä. Georgialaispuolustaja Giorgi Ositashvili oli myös pitkän tauon jälkeen avauskokoonpanossa ja myös kesken kauden joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Wusu Babatunde pääsi näyttämään kynsiään. Henri Järviniemi korvasi Jordi van Gelderenin topparin paikalla, joten Sami Ristilä teki melkoisia muutoksia keskiviikkoiseen kokoonpanoon.

Pelikieltonsa kärsineet Ymer Xhaferi ja Mateo Miguez palasivat vantaalaisten avauskokoonpanoon, kun taas Daniel Rantanen sekä Altim Ademaj aloittivat vaihtopenkillä.

Avauskokoonpanot 
PK-35 Vantaa (4-4-2)
ktp-pk_avauksetKTP (4-4-2)

KTP sai ensimmäisen hyvän maalintekotilanteen, kun Wusu pääsi puskemaan aivan vapaasta paikasta PK-vahti Miikka Häkkisen torjuttua Tamas Gruborovicsin vedon eteensä. Wusun pusku suuntautui kuitenkin karkeasti yli maalin.

PK-35 Vantaan argentiinalaistaituri Lucas Garcia oli tällä kertaa ottelun suurin ratkaisija, sillä laituri oli mukana kaikissa PK-35 Vantaan tekemässä kolmessa maalissa. PK siirtyi 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Garcia oli siirtynyt hetkeksi vasemmalta laidalta oikealle, josta mies leikkasi pallon kanssa keskustaan ja veti pallon rangaistusrajan tuntumasta voimalla ohi Craig Hillin, jonka olisi kyllä pitänyt pystyä torjumaan hieman yläriman alle suuntautunut hyvä veto.

39 minuutin kohdalla kotkalaisten taivas tummeni, kun Garcia nousi vasenta laitaa pitkin ja pahaksi onnekseen Giorgi Ositashvili ohjasi pallon maalin edestä omaan maaliin ja vantaalaiset siirtyivät 2-0-johtoon.

Masar Ömerin maalin takakulmalta puskema 0-3-maali tuntui napsauttavan kotkalaisten selkärangan poikki ja osa kotkalaisyleisöstäkin lähti tässä vaiheessa kotiin.

ktp_bye_bye

KTP:n virallisella Twitter-tililläkin heitettiin toivo PK:n kolmannen maalin jälkeen.

KTP heräsi kuitenkin vielä taistelemaan liigapaikastaan, vaikka neljän maalin tekeminen noin puolessa tunnissa tuntuikin mahdottomalta. Pieni toivon kipinä syttyi vielä 72. minuutilla, kun Ilari Äijälä viimeisteli kavennusosuman rangaistuspotkusta.

Ilari Äijälä kavensi tilanteeksi 1-3 rangaistuspotkullaan ottelun 72. minuutilla.

Ilari Äijälä kavensi tilanteeksi 1-3 rangaistuspotkullaan ottelun 72. minuutilla.

Vain muutama minuutti Äijälän maalin jälkeen Samuli Kaivonurmi pamautti pallon voimalla ohi Häkkisen ja KTP:n jo maalin päähän. Silti joukkue tarvitsi vielä kaksi maalia säilyäkseen Veikkausliigassa.

Ottelun lopussa Sami Ristilä vaihtoi kentälle lisää hyökkäysvoimaa ja lopulta kärjessä viilettivät samaan aikaan niin Wusu, Kaivonurmi kuin Juho Lehtonenkin. KTP:n peliryhmitys oli lopussa jotakuinkin muotoa 2-5-3. KTP ei kuitenkaan päässyt enää ottelun lopussa tosissaan uhkaamaan PK:ta ja lopulta vantaalaiset voittivat 3-2. PK-35 Vantaa oli kahdessa osaottelussa parempi osapuoli ja ansaitsi nousunsa pelaamalla. Sen sijaan osa kotkalaispelaajista ei näyttänyt enää olevan täysillä mukana liigakarsintaotteluissa, ehkä ajatukset olivat jo muissa maisemissa.

PK-35 Vantaa päätti kautensa nousujuhliin.

PK-35 Vantaa päätti kautensa nousujuhliin.

KTP:n kausi päättyi traagisesti jo toisen kerran peräkkäin. Todennäköisesti kotkalaisjoukkue menettää avainpelaajansa talven aikana ja välitön paluu Veikkausliigaan heti ensi kaudella on kiven takana. Tosin, jalkapallosta ei koskaan tiedä. Toivottavasti jalkapallokaupunki Kotka nähdään pian jälleen Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

Myös PK-35 Vantaa kohtaa nousun tuomat haasteet ja seuran on päivitettävä organisaationsa Veikkausliigatasolle. Olosuhteet Vantaalla ovat ainakin kunnossa. Shefki Kuqin jatkaminen valmentajana on varmasti avain asemassa parhaiden pelaajien, kuten Lucas Garcian, jatkamiselle Vantaalla. Mutta suuntaako Shefki jo uusiin haasteisiin ulkomaille? Shefki toisi ainakin lisää väriä ja näkyvyyttä Veikkausliigaan, jonka medianäkyvyys kasvoi jo kaudella 2015 räjähdysmäisesti, joten toivottavasti mies jatkaisi vielä ainakin yhden kauden vantaalaisten peräsimessä.

Kausi 2015 on liigakarsintojen myötä paketissa. Jäämme innolla odottamaan mitä jalkapallokausi 2016 tuo tullessaan.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Liigakarsinta, Suomi, Veikkausliiga, Ykkönen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s