Ykkösessä suuret välimatkat kaudella 2016

Ykkösen kauden 2016 joukkueet kartalla.

Ykkösen kauden 2016 joukkueet kartalla.

Ykkösen kausi vuosimallia 2016 pyörähtää käyntiin noin puolen vuoden kuluttua. Kauden 2015 päätteeksi peräti neljä joukkuetta vaihtoi sarjaporrasta, kun PS Kemi ja PK-35 Vantaa nousivat Veikkausliigaan ja VIFK sekä MP putosivat Kakkoseen. Liigasta Ykköseen putosivat KTP ja FF Jaro ja Kakkosesta nousivat GrIFK sekä KPV. Kahdella viime kaudella sarjanousija on noussut lopulta Ykkösen voittajajoukkueena myös Veikkausliigaan ja tämä fakta suuntaa katseet väistämättä Kokkolaan, sillä KPV on tämän kertaisista nousijoista ennakkoon vahvempi joukkue.

Ilman viime talven kaltaista kabinettirulettia nousevat joukkueiden matkustamat kilometrimäärät todella korkeiksi. Suurimmat matkakilometrit kerää vyölleen AC Oulu, mutta koska Ykkösessä pelataan kolme kierrosta, selviää joukkueiden lopullinen matkakilometrimäärä vasta otteluohjelman julkistamisen jälkeen. Osa joukkueista pelaa 14 ja osa 13 kotiottelua.

Lyhyimmästä välimatkasta nautitaan Pohjanmaalla, jossa KPV:n ja Jaron välinen etäisyys on vain noin 35 kilometriä. Alle 100 kilometrin matkalla selviävät myös GrIFK ja EIF kohdatessaan toisensa. Pisin ottelumatka syntyy, kun AC Oulu ja EIF kohtaavat toisensa. Valkeakosken Haka puolestaan kerää kauden aikana lähtökohtaisesti pienimmän kilometrimäärän tililleen.

Oheisessa taulukossa joukkueiden kotipaikkakuntien väliset kilometrimäärät.

Taulukkoon on laitettu lyhin paikkakuntien välinen matka, joka ei välttämättä vastaa nopeinta reittiä autolla liikuttaessa. Useimman joukkueen kohdalla mittauksen kiintopisteenä on käytetty joukkueen kotistadionia.

Taulukkoon on laitettu lyhin paikkakuntien välinen matka, joka ei välttämättä vastaa nopeinta reittiä autolla liikuttaessa. Useimman joukkueen kohdalla mittauksen kiintopisteenä on käytetty joukkueen kotistadionia. Matkat ottelumatkoja yhteen suuntaan.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Ykkönen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ykkösessä suuret välimatkat kaudella 2016

  1. Ville sanoo:

    Mites liigan kilometrit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s