Naisten Liigassa ja Ykkösessä pitkiä vierasmatkoja kaudella 2016

Naisten Liiga ja Ykkönen potkaistaan käyntiin vasta usean kuukauden päästä, mutta nyt on hyvää aika tarkastella esimerkiksi kauden 2016 matkakilometrejä. Viime kauden päätteeksi VIFK ja Merilappi United putosivat Liigasta Ykköseen ja tilalle nousivat Ykkösen voittanut TiPS ja nousukarsinnassa VIFK:n kaatanut ONS.

Kaudella 2016 vähiten joutuvat reissaamaan neljä pääkaupunkiseudun joukkuetta, joiden vierasottelumatkojen pituudet ovat keskiarvoltaan 214-217 kilometriä yhteen suuntaan. Eniten matkakilometrejä kertyy ONS:lle, jonka vierasmatka yhteen suuntaan on keskimäärin 574 kilometriä. Pisin ottelumatka nähdään, kun ONS ja Åland United kohtaavat. Tuolloin vierasjoukkue saa matkustaa 802 kilometriä.

Naisten_Liiga_kilsat_logos2

Naisten Ykkösestä putosivat kauden 2015 päätteeksi Härmä sekä FC Kuusysi ja heidän tilalleen nousivat GBK ja RoPS. Kun Liigaan nousivat TiPS sekä ONS nytkähti Ykkösen pääpaino selvästi pohjoisempaan päin. Kaudella 2016 sarjassa pelaa kaksi joukkuetta Lapista ja peräti kolme joukkuetta Kokkolan alueelta.

Naisten Ykkösen pisin ottelumatka nähdään, kun TuWe ja RoPS iskevät yhteen. Tuolloin vierasjoukkue joutuu matkaamaan peräti 868 kilometriä. RoPS:lla on myös sarjan joukkueista keskimäärin pisimmät vieraspelimatkat, sillä rovaniemeläiset joutuvat taittamaan matkaa vierasotteluihinsa keskimäärin 597 kilometriä yhteen suuntaan. Vähiten reissattavaa kauden aikana tulee Jyväskylän Pallokerholle, jonka keskimääräinen vierasottelumatkan pituus yhteen suuntaan on 298 kilometriä.

Naisten_Ykkönen_2016_kilsat_logos2

Etäisyydet on laskettu pääsääntöisesti jokaisen joukkueen kaudella 2015 käyttämältä kotikentältä tai yhdeltä kotikenttänä toimineelta kentältä, mikäli kotiotteluita pelattiin kauden aikana useammalla kentällä. Taulukon matkat ovat matkoja yhteen suuntaan, joten koko kauden oletetun kokonaiskilometrimäärän saa kertomalla yhteensä-sarakkeen luvun kahdella.

Jos verrataan miesten ja naisten pääsarjojen ja ykkösdivarien keskimääräisiä vierasottelumatkoja näyttäisi tilasto tältä (sarjan keskimääräinen vierasmatka yhteen suuntaan).

Veikkausliiga             396 km
Naisten Ykkönen      374 km
Ykkönen                     324 km
Naisten Liiga             296 km

Mukavia ajokilometrejä kaudelle 2016!

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Naisten Liiga, Naisten Ykkönen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Naisten Liigassa ja Ykkösessä pitkiä vierasmatkoja kaudella 2016

  1. Jake sanoo:

    MPS-GBK ei varmaan pidä paikkansa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s