Jäätävä Cup-ottelu Jokelassa: JoKi vs. FC Korso United

JoKi ja FCKU tahkosivat Suomen Cupin 2. kierroksen ottelunsa kipakasta pakkasesta huolimatta.

JoKi ja FCKU tahkosivat Suomen Cupin 2. kierroksen ottelunsa kipakasta pakkasesta huolimatta.

Jokelan Kisa ja FC Korso United kohtasivat Jokelan tekonurmella keskiviikkona 13.1. talvisissa olosuhteissa Suomen Cupin 2. kierroksella. Totuuden mukaisesti voidaan sanoa, että ottelu jätti kaikki paikalla olleet kylmäksi, sillä ottelun aikana pakkasta oli 12 astetta.

Sekä JoKi että FCKU pelaavat Uudenmaan piirin Nelosen kakkoslohkossa. Viime kaudella FCKU oli joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa parempi voittaen molemmat ottelut maalin erolla (2-1 ja 1-0). JoKi oli kuitenkin kauden päätteeksi sarjataulukossa neljä pistettä korsolaisten edellä.

FCKU on suhteellisen uusi tuttavuus suomalaisella jalkapallokartalla, sillä seura perustettiin vasta vuonna 2011 ja se koostuu edelleen lähinnä KOPSE-taustaisista pelaajista. FCKU nousi kolmessa kaudessa Kutosesta Neloseen ja alkava kausi on korsolaisten kolmas Suomen jalkapallopyramidin viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Viime kaudella Nelosen kakkoslohkon näytöstyyliin voittanut FC Legirus Interkin joutui poistumaan Korson hiekalta mukanaan pelkkä tasapelipiste. Toinen Legirukselta sarjakauden aikana pisteen riistänyt joukkue oli JoKi.

FCKU on kerännyt ympärilleen jo kunnioitettavan kokoisen kannattajaporukan, joka kulkee nimellä Lammen Pojat. Lampi viittaa Korson Ankkalampeen, jonka rannoilla sai vuonna 1987 alkunsa, nyt jo kuopattu, legendaarinen AnkkaRock. FCKU:n kotikenttä sijaitsee aivan lammen läheisyydessä. Lammen Pojat olivat paikalla myös Jokelan tekonurmella.

Lammen Pojat oli saapunut seuraamaan ottelua kahdeksan hengen voimin. Urhein hengaili toisella puoliajalla kymmenen minuuttia ilman paitaa...

Lammen Pojat oli saapunut seuraamaan ottelua kahdeksan hengen voimin. Urhein hengaili toisella puoliajalla kymmenen minuuttia ilman paitaa…

Yleisöä Jokelan tekonurmelle oli saapunut reilut 30, jota voidaan olosuhteet ja ajankohta huomioon ottaen pitää varsin mainiona lukemana. Yleisön joukossa näkyi myös ilahduttavan paljon kotijoukkueen huiveja.

Joukkueiden avauskokoonpanot
FC Korso United (4-5-1)
joki-fcku_avauskokoonpanotJoKi (4-5-1)

Vierasjoukkue FCKU oli ensimmäisellä puoliajalla enemmän niskan päällä ja puoliajan kenties paras maalintekopaikka avautui Aleksi Hopialle, jonka veto noin 15 minuutin pelin jälkeen suuntautui kuitenkin hieman JoKi-maalin ohi. Pakkanen ja kentällä ollut lumi tekivät olosuhteista vähintäänkin haastavat ja esimerkiksi syötöt lähtivät usein jäätävää kenttää pitkin tarkoitusta kovempina ja karkasivat sivurajan yli. FCKU sai toimitettua pallon ensimmäisellä puoliajalla kerran maaliin asti, mutta tilanne tuomittiin lopulta paitsioksi.

FCKU:n vapaapotku ensimmäisellä puoliajalla.

FCKU:n vapaapotku ensimmäisellä puoliajalla.

Kylmä? Ehei, pelkillä shortseillakin pärjää.

Kylmä? Ehei, pelkillä shortseillakin pärjää.

”Mitä tapahtuu, jos ottelu päättyy tasan?”

FCKU:n pelaajan kysymys ennen toisen puoliajan alkua kuvastaa melko hyvin pelaajien (ja todennäköisesti myös katsojien) tunnelmia. Ottelu haluttiin hoitaa pois alta mahdollisimman nopeasti.

Toisella puoliajalla hallinta siirtyi pikkuhiljaa vahvemmin kotijoukkueelle ja JoKi onnistui luomaan useita hyviä maalintekopaikkoja. Hyökkäysten viimeistely osoittautui kuitenkin ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Ylärimaa lähemmäs eivät jokelalaiset päässeet.

JoKi sai aivan ottelun viime hetkillä loistavan maalintekopaikan, mutta Tuomas Lehto nosti pallon avopaikasta yli maalin, joten varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli edelleen 0-0 ja jatkoonmenijä ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa (tässä vaiheessa jokainen paikalla ollut oli varmasti kiitollinen siitä, että Cupin ensimmäiset kierrokset pelataan 2 x 40 minuutin peliajalla ja ilman jatkoaikaa. Paleltumiskuoleman välttäminen onkin oikeastaan ainoa hyvä syy, miksi peliajan pitäisi olla normaalia peliaikaa lyhyempi.).

Jalkapallo on peli, jossa pelataan ensin kaksi puoliaikaa (yleensä myös jatkoaika) ja lopussa vedetään rankkarit.

Rangaistuspotkukilpailu alkamassa.

Rangaistuspotkukilpailun vetäjät
FCKU 8 Samuli Hopia  +
JoKi 21 Tuomo Palonen +
FCKU 18 Juhani Nousiainen +
JoKi 9 Joona Kyander +
FCKU 10 Ari Tiiperi +
JoKi 33 Valtteri Aaltonen +
FCKU 4 Karri Kauppala +
JoKi 7 Petri Lappalainen −
FCKU 68 Arto Kuoremäki +

FCKU oli lopulta rangaistuspotkukilpailussa parempi lukemin 5-3 ja jatkaa Suomen Cupin 3. kierrokselle, jonka otteluparit arvotaan 28.1.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomen Cup, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s