Legirus Inter kaatoi TuPS:n Suomen Cupissa vakuuttavalla esityksellä

FC Legirus Inter ja TuPS kohtasivat Suomen Cupin 2. kierroksella Korson Legirus Arenalla.

Torstaina 28.1. Korson Legirus Arenalla pelattiiin ennakkoon erittäin mielenkiintoinen Suomen Cupin 2. kierroksen ottelu FC Legirus Interin ja Tuusulan Palloseuran välillä.

Legirus Inter pöllähti suomalaiselle jalkapallokartalle kaudella 2015. Korson Palloseuran paikan Uudenmaan piirin Nelosessa ottanut seuran edustusjoukkue nousi vaivoitta Kolmoseen, voitettuaan oman lohkonsa ylivoimaisesti. Regions’ Cupissa Legirus ylsi aina välieriin saakka, jossa lopulta Cupin voittanut KuFu oli parempi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Suomen Cupissa Legiruksen tie nousi kuitenkin pystyyn 4. kierroksella, kun BK-46 oli parempi murskalukemin 5–0. Seura on nostattanut toiminnallaan hieman kulmakarvoja jalkapallopiireissä, mutta kentällä otteet ovat olleet tähän saakka melko vakuuttavia. Tosin, näillä resursseilla toimivan seuran täytyykin takoa kovia tuloksia 3. ja 4. divarissa.

Vierasjoukkue TuPS pelasi viime kaudella pirteästi ja sijoittui omassa Kolmosen lohkossaan kärkisijoille. Cupissa joukkue kaatoi 3. kierroksella Kakkosessa pelaavan JäPS:n upeasti 2–0, mutta putosi seuraavalla kierroksella FC Viikingeille rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Legirus Inter oli aloittanut harjoituskautensa häviämällä JäPS:lle peräti 5–0 ja perumalla harjoitusottelun EsPaa vastaan. Ilmeisesti suuri osa ulkomaalaispelaajista ei ollut vielä maisemissa JäPS-ottelun aikaan. TuPS lähti otteluun uuden valmentajan (Kimmo Tuomi) luotsaamana. Ennen ottelua joukkue oli ehtinyt harjoitella vain kerran Tuomen alaisuudessa.

Joukkueiden avauskokoonpanot kentällä ennen aloituspotkua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
TuPS (4-1-4-1)
Legirus-TuPS_avaukset
Legirus Inter (4-1-4-1)

Joukkueiden välinen tasoero kävi selväksi jo heti alkuminuuteilla, kun Legirus Inter painoi pelin väkisin TuPS:n päätyyn. 1-0-maali syntyi noin 11 minuutin kohdalla, kun TuPS:n Taneli Pitkänen ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. 20 minuutin kohdalla Legiruksen painostus tuotti tulosta ja erotuomari vei pallon pilkulle, josta Fernando Cozar Torres viimeisteli varmasti. Cozar Torres erottui kentälle edukseen ja oli kenties kotijoukkueen paras pelaaja ottelussa.

Fernando Cozar Torres vei Legirus Interin 2-0-johtoon rangaistuspotkulla.

2-0 maalin jälkeen ottelua pelattiin vain noin minuutin verran, kun pallo löytyi jälleen tuusulalaisten maalista. Tällä kertaa Onni Outinen ohjasi pallon maalin edestä omaan maaliin. Taukolukemat 4-0 pamautti Petteri Heikkilä komealla kaukovedolla ja samalla koko ottelu oli melko lailla ratkennut.

Yleisöä Legirus Arenalla oli paikalla noin 100.

Toista puoliaikaa oli pelattu noin vartti, kun TuPS onnistui maalinteossa. Vaihdosta kentälle tulleen Aaro Koposen pitkä sivurajaheitto löysi Markus Närhen pään ja pallo painui Legirus-maalin takakulmaan. Legirus kuittasi kuitenkin vain hetkeä myöhemmin. TuPS-vahti Timo Nieminen onnistui torjumaan Cozar Torresin painavan vedon, mutta Jegor Paul siirsi paluupallon maaliin ja lukemiksi 5-1. Noin viisi minuuttia ennen loppua Agustin Ojeda leikkasi päätyrajaa pitkin TuPS-maalia kohti ja syötti pallon vapaana olleelle Paulille, joka viimeisteli illan toisen osumansa.

Legirus Inter painosti myös läpi koko toisen puoliajan.

Legirus Inter sai ottelun loppuhetkillä vielä toisenkin rangaistuspotkun, jota TuPS-pelaajat protestoivat todella voimakkaasti. Vaihdosta kentälle toisella puoliajalla tullut Saman Safiyari sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Ojeda niittasi vielä loppulukemiksi 8-1, puskettuaan Fernando Linan Rodriguezin nappikeskityksen TuPS-maaliin.

Harvoin näkee Kolmosen joukkueen pelaavan yhtä hyvää peliä kuin mitä Legirus Inter pelasi ja nyt eletään vasta tammikuuta. TuPSille ottelu vaikutti tulleen liian aikaisin ja tuusulalaiset parantavat varmasti otteitaan harjoituskauden aikana. Tämän päiväisen esityksen jälkeen Legirus Inter on omissa papereissani suurin suosikki kovan Helsinki/Uusimaan Kolmosen kolmoslohkon voittajaksi. TuPS voi olla tyytyväinen, että se ei joutunut samaan lohkoon Legirus Interin, NJS:n ja MPS/Atletico Malmin kanssa…

Suomen Cupin 3. kierroksella Legirus Inter saa vastaansa voittajan ottelusta LPS–HPS. On jälleen mielenkiintoista seurata, kuinka pitkälle Legirus Inter Cupissa etenee. Todennäköisesti seuraavan kierroksen vastustaja on joukkueelle vielä pelkkä suupala.