Kauden ensimmäinen Stadin derby: HJK vs. HIFK

20160209_hjk-hifk_talin_halli
Kauden ensimmäinen Stadin derby kiinnosti yleisöä ja ottelu myytiin lopulta loppuun.

HJK ja HIFK kohtasivat vuoden 2016 ensimmäisessä Stadin derbyssä tiistaina 9.2. Talin jalkapallohallissa. Paikalle vääntäytyi enemmän halukkaita katsojia kuin halliin mahtui ja lopulta 827 ensimmäistä pääsi seuraamaan ottelua. IFK:n kannattajille oli varattu 200 lippua ja heille oli myös järjestetty oma sisäänkäyntinsä. Ennen ottelun alkua  pidettiin hiljainen hetki maanantaina traagisesti menehtyneen juniorijalkapalloilijan muistolle.

HJK:n kokoonpanosta puuttuivat Klubin pelaajille harvinaisesta lihaskireydestä kärsinyt Ville Jalasto, juuri kolmen vuoden sopimuksen solminut Anthony Annan, pitkäaikaispotilas Toni Kolehmainen, Matti Klinga, ghanalaisarpa Richard Gadze ja ottelua HJK TV:lle kommentoinut Jarno Parikka. IFK:n rosterista loukkaantumisten takia sivussa olivat Jukka Halme, Ville Taulo, Esa Terävä ja Emil Conti.

20160209_hjk-hifk_avaukset
Ottelun alkuseremoniat

Joukkueiden avauskokoonpanot
HIFK (4-4-2)
20160209_hjk-hifk_avauskokoonpanotHJK (4-4-2)

IFK aloitti ottelun ryminällä ja siirtyi 1-0-johtoon jo kolmannella peliminuutilla, kun Matias Hänninen taituroi pallon maalin edestä maaliin. 16 minuutin jälkeen Ville Salmikivi siirsi IFK:n kahden maalin johtoon voitettuaan Aapo Halmeen kaksinkamppailussa maalin edessä. Lopulta Salmikivi pääsi siirtämään pallon maaliin melko rauhassa.

20160209_hjk_hifk_verkkokiipeily
IFK:n maali herätti kannattajan kiipeilyvietin.

HJK nousi ensimmäisellä puoliajalla vielä maalin päähän Taye Taiwon komealla vedolla, joka kiersi vastustamattomasti IFK-maalin oikeaan kulmaan. Ensimmäisen puoliajan kymmenen viimeistä minuuttia olivat melko verkkaista pelaamista ja tauolle lähdettiin IFK:n johtaessa yhdellä maalilla.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK:n pelin avaaminen oli kangertelevaa, kun IFK nosti useita pelaajia ylös estämään Markus Uusitalon lyhyet avaukset ja tämän seurauksena iso osa avauksista lähti minne sattuu. Pelin avaaminen ei näyttänyt olevan Uusitalon vahvuus. Myös Vincent Onovo keskikentällä tuntui ryntäilevän minne sattuu. Toiselle puoliajalle HJK vaihtoi serbitoppari Ivan Tatomirovićin haparoiden pelanneen Aapo Halmeen tilalle.

Myöskään toisen puoliajan alku ei ollut pelillisesti kovinkaan mielenkiintoista seurattavaa ja tapahtumia voisi kuvailla keskinkertaiseksi palloiluksi. Reilun tunnin kohdalla kentällä alkoi kuitenkin taas tapahtua. 65 minuutin jälkeen IFK siirtyi jo ratkaisevan oloiseen 3-1-johtoon, kun Joni Korhonen sijoitti pallon maaliin vaihdosta kentälle tulleen Pekka Sihvolan esityöstä. Maali riemastutti samassa päädyssä olleita IFK-kannattajia siinä määrin, että pienet painit järjestysmiesten kanssa olivat paikallaan.

20160209_hjk-hifk_1-3
Joni Korhonen on juuri tehnyt IFK:n 3-1-johtomaalin.

Taye Taiwo pääsi pelottelemaan IFK:n muurimiehiä pariin otteeseen, mutta toistamiseen nigerialaisen kuti ei löytänyt tietään maaliin saakka. Taiwon pelaamista oli hienoa katsella. Kun mies päätti lähteä liikkeelle, ei häntä pysäyttänyt enää mikään. Ja nyt ei puhuta ylivertaisesta taidosta vaan silkasta fysiikasta ja menemisen riemusta. Liigan parhaan vasemman puolustajan titteli voidaan jo ennen kauden alkua korvamerkitä Taiwolle. Miehen meriittilistaa katsoessa mitään muuta ei sopisi edes odottaa.

20160209_hjk-hifk_taiwon_vapari
Muurimiesten kauhu, Taye Taiwon vapaapotku.

HJK ryhdistäytyi ottelun loppua kohden ja vaihdosta kentälle toisella puoliajalla tullut 19-vuotias Lassi Järvenpää kavensi tilanteeksi 2-3 Vincent Onovon hyvän syötön jälkeen. Järvenpää pelasi ottelussa muutenkin erittäin lupaavasti, kuten myös Klubin vasemmalla laidalla häärännyt Lassi Lappalainen, joka väläytteli potentiaaliaan myös pari viikkoa sitten pelatussa Infonet-ottelussa. Debyyttinsä tehnyt kolumbialaiskärki Alfredo Morelos räjäytti pankin ottelun loppuhetkillä iskettyään 3-3-tasoitusmaalin ja rynnättyään tämän jälkeen HJK-kannattajien luokse juhlimaan osumaansa.

HJK:n ja IFK:n kohtaaminen päättyi jo neljännen kerran peräkkäin tasapeliin. Seuraava Stadin derby pelataan 25. toukokuuta, ellei arpa heitä joukkueita vastakkain Suomen Cupin 5. tai 6. kierroksella. IFK aloittaa taipaleensa Suomen Cupissa 4. kierroksella ja HJK tulee mukaan 5. kierroksella.

Ennen ottelua puhuttiin jonkin verran siitä, pilaavatko Liigacupissa pelattavat Stadin derbyt lopulta tunnelmaa liigaderbyiltä, kun otteluita pelataan niin paljon. Tämän ottelun perusteella Stadin derby oli juuri se lisämauste, jota Liigacup ja pitkä talvikausi tarvitsi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s