KTP kaatoi Klubi 04:n Ruonalan postimerkillä

KTP pelasi kauden neljännen harjoitusottelunsa torstaina 25.2. Ruonalan urheiluhallissa, jossa vastaan asettui viime kaudella Ykkösen nousukarsinnoissa GrIFK:lle taipunut Klubi 04. KTP:n kauden harjoitusotteluita on leimannut epävarmuus pelipaikoista. Tällä kertaa arvottiin Arto Tolsa Areenan ja Ruonalan urheiluhallin välillä ja päädyttiin lopulta jälkimmäiseen. No, tärkeintä että ottelut pystytään pelaamaan, vaikka Ruonalan postimerkin kokoinen pelikenttä ei paras mahdollinen paikka otteluille olekaan. KTP nappasi harjoituskautensa toisen voiton lopulta lukemin 3–1.

ktp-klubi04_varokaa_lentäviä_palloja

Jussi Aallon paluu KTP:hen oli huomioitu myös Ruonalan urheiluhallissa.

KTP:hen siirtynyt toppari Sebastian Dolivo pääsi pelaamaan viime kauden joukkuettaan vastaan. Tuttuun tapaan Klubi 04 tuntui uudistuneen melko paljon edellisestä kaudesta ja joukkue oli liikkeellä ilmeisen nuorella kokoonpanolla.

Joukkueiden avauskokoonpanot
Klubi 04 (4-4-2)
ktp-klubi04_avauksetKTP (4-4-1-1)

KTP:n vaihdot toisella puoliajalla:
Isaac Kannah -> Ville Oksanen (46 min)
Valeri Minkenen -> Matias Lindfors

Aleksi Tarvonen -> Miro Schwalenstöcker
Shane McFaul -> Oskari Kekkonen
Jussi Aalto -> Kaarel Usta

Katastrofaaliseen Honka-otteluun verrattuna KTP:n peli-ilme näytti selvästi paremmalta. Osasyynä tähän oli varmasti Shane McFaulin palaaminen keskikentän keskustaan sekä Jussi Aalto – Niko Ikävalko -kärkiparin peluuttaminen avauksessa. Toki vastustajakin oli muutamaa pykälää Honkaa heikompi.

Ottelun alku oli selvää KTP:n hallintaa ja joukkue siirteli palloa mallikkaasti pienessä tilassa. Ikävalkon alapuolella pelannut Aaltokin tuntui jaksavan hakea palloa välillä jopa hämmästyttävän alhaalta. Aallon loistosyötöt loivatkin useita hyviä maalipaikkoja ja ottelun avausmaali nähtiin 13 minuutin pelin jälkeen, kun Gerunappikeskitys löysi Ikävalkon pään, josta pallo päätyi Klubi-maalin oikeaan alakulmaan.

Jo ennen 1–0-maalia Isaac Kannahilla oli muutama hyvä maalipaikka, mutta maaliin asti mies ei palloa saanut. 20 minuutin kohdalla Aleksi Tarvonen pääsi hyvään tekopaikkaan, mutta Klubin maalivahti Johannes Luukkanen torjui tilanteen, jossa Tarvonen olisi pitänyt saada pallo maaliin. Ikävalko pamautti torjunnasta kimmonneen pallon lopulta lähes tyhjän maalin sijaan jonnekin aivan muualle. Hetkeä myöhemmin Aallon loistava pystysyöttö vapautti Kannahin maalintekoyritykseen, mutta jenkin kurotus nousi lopulta reilusti yli maalin (oli pieni ihme, että Kannah ylipäänsä ehti palloon ennen maalivahtia).

Klubi 04 tasoitti tilanteeksi 1–1, kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia. Tapio Valve nousi vasenta laitaa pitkin ja sijoitti pallon varmasti maalin takakulmaan. Maalin jälkeen KTP jatkoi maalipaikkojen tuhlailua, kunnes Aalto pelasi itsensä näppärästi hyvään maalintekopaikkaan ja täräytti pallon vastustamattomasti maaliin ja tilanteeksi 2–1. Käytännössä ensimmäinen puoliaika päättyi tähän.

Toisella puoliajalla pelitempo hieman laski, mutta KTP jatkoi edelleen painostavana osapuolena. Ikävalko iski illan toisen osumansa 56. minuutilla ohjattuaan Giorgi Ositashvilin nappikeskityksen maalin edestä verkon perille. Myös Klubi 04 sai ajoittain otetta ottelusta, kun KTP vaihtoi kentälle nuorisokaartiaan ja puntit hieman tasoittuivat. Kovinkaan vaarallisia hyökkäyksiä eivät helsinkiläiset kuitenkaan saaneet aikaiseksi ja toppari Sebastian Dolivo väläytteli omaa osaamistaan muutamalla mainiolla katkolla.

KTP sai ottelun lopussa vielä pari maalipaikkaa. 84 minuutin kohdalla Matias Lindforsin veto pamahti tolppaan (KTP:n otteluraportin mukaan pallo kävi maalissa) ja pari minuuttia ennen loppua Ville Oksasen nappisyöttö vapautti Ikävalkon oikealla laidalla, mutta hyökkääjän veto suuntautui sivuverkkoon. Ottelu päättyi lopulta KTP:n 3–1-voittoon.

Toisella puoliajalla vaihdosta kentälle tullut testimies Miro Schwalenstöcker on tuskin Sami Ristilän papereissa rotaatiopelaajaa kummempi vaihtoehto ja voi hyvin olla, että KTP ei tarjoa miehelle sopimusta. Tähän viittaa se, että miestä käytettiin testipeleissä lähinnä vaihtopelaajana.

Sauli Kilpeläinen pelasi koko 90-minuuttisen KTP:n maalilla ja silmiin pistävää oli etenkin haparointi keskityspalloissa. KTP harjoitteli selvästi pelin avaamista maalivahdin lyhyillä avauksilla ja tässä Kilpeläinen onnistui ihan mukiinmenevästi. Kakkosvalmentaja Ossi Virta kiteytti hyvin pelin avaamisen harjoittelun huudollaan ”jos ei täällä uskalla, niin missä sitten?”.

Kymen Sanomien mukaan KTP havittelee vielä yhtä hyökkääjää ja kahta puolustavaa pelaajaa täydentämään tulevan kauden joukkuetta. Varsinkin puolustus tuntuu tällä hetkellä todelliselta kipupisteeltä, sillä nuori Sebastian Dolivo ei ole ainakaan vielä mikään johtava pelaaja eikä Topi Pasi välttämättä ole vielä valmis ottamaan isoa vastuuta Ykkösessä. Hyökkäyspäässä kotkalaisilla on kaksi todella potentiaalista maaliruiskua, mutta varsinkin Jussi Aallon loukkaantuessa katoaisi hyökkäyspäästä lähes kaikki luovuus. Laidoilla Isaac Kannah joutunee tyytymään vaihtomiehen rooliin, sillä jenkin ryntäily ei ole vakuuttanut. Ville Oksanen ja Aleksi Tarvonen vaikuttavat tällä hetkellä olevan rosterin parhaat vaihtoehdot laitapelaajiksi. Tarvonen on ilahduttavan rohkea ja suoraviivainen pelaaja, joka ei pelkää haastaa puolustajia, mutta nuorukaisen pallokontrolli pettää vielä liian usein vauhtisokeuden iskiessä päälle.

KTP saa tällä hetkellä jalkeille ihan kilpailukykyisen avauskokoonpanon Ykköseen, mutta sarjan kärkipaikoista on nykyisellä rosterilla turha haaveilla. Klubi 04:n joukkue tuskin voittaa ensi kaudella omaa Kakkosen lohkoaan jo siitäkin syystä, että Honka pelaa tällä kertaa samassa lohkossa. Klubi 04:sta voisi povailla lohkon ylempään keskikastiin, sillä joukkue on raapinut ihan hyviä tuloksia pelaamissaan harjoitusotteluissa ja yleensä Klubi on rakentanut Kakkoseen kilpailukykyisen joukkueen.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kakkonen, Suomi, Ykkönen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s