Maaleja, sadetta ja tuhlattuja tilanteita: HIFK vs. KuPS

IFK Klacken piti jälleen tunnelmaa yllä Töölön jalkapallostadionilla.

HIFK pelasi kauden kolmannen kotiottelunsa torstaina 28. huhtikuuta, kun KuPS saapui vierailulle Töölön jalkapallostadionille. Joukkueista IFK oli aloittanut kautensa paremmin, mutta otteet kahdessa edellisessä kotiottelussa eivät olleet kovinkaan vakuuttavia. Maanantaina PS Kemi haki pisteen maalittomaan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen ja kauden ensimmäisessä kotiottelussaan IFK hävisi FC Interille lukemin 2-1.

KuPS oli viime kaudella pisteiden valossa IFK:lle sarjan pahin vastustaja, sillä helsinkiläiset nappasivat KuPS:lta kolmessa ottelussa vain yhden tasapelipisteen.

Viime kaudella IFK:n parhaana maalintekijänä kunnostautunut Pekka Sihvola pääsi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon tällä kaudella. Myös AIK:sta lainalle tullut Rickson Mansiamina nähtiin avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa. Bragun Gattuso, Jukka Halme, puuttui punaisten kokoonpanosta korttitilin täyttymisen takia. KuPS:n ulkomaalaisvahvistukset ovat vielä pieni mysteeri, mutta joukkue näytti jo heräilemisen merkkejä edellisessä ottelussaan FC Lahtea vastaan, josta tuloksena oli kuopiolaisten kauden avausvoitto.

Snadit Kingit olivat jälleen tutulla paikallaan pääkatsomossa.
Avauskokoonpanot kättelyssä ennen ottelua.
Avauskokoonpanot kättelemässä ennen ottelua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KuPS (4-2-3-1)
20160428_hifk-kups_avaukset
HIFK (4-4-1-1)

Maanantaina suhteellisen aneemisen ottelun PS Kemiä vastaan pelannut IFK oli torstaina liikkeellä täysin erilaisella asenteella ja dominoi ensimmäistä puoliaikaa. IFK siirtyikin 1-0-johtoon jo ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun toppari Tuomas Aho pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta siirtämään pallon KuPS-maaliin. KuPS oli jo purkamassa tilannetta ja lähtemässä vastahyökkäykseen, mutta Ville Taulo nappasi pallon ja toimitti sen maalille, jossa Aho lopulta viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa.

IFK:n pelaajat juhlivat Tuomas Ahon tekemää 1-0-maalia.

IFK sai pientä jobin postia 23. minuutilla, kun oikeana puolustajana aloittanut Jukka Sinisalo joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia ja hänen tilalleen kentälle tuli Pauli Kuusijärvi. Takaisku ei kuitenkaan IFK:n peliä haitannut ja Juho Mäkelä iski muutamaa minuuttia myöhemmin kauden kolmannen osumansa lähietäisyydeltä. KuPS:n itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl torjui ensin upeasti Joni Korhosen maalintekoyrityksen, mutta pallo pomppi tämän jälkeen maalin edessä päivystäneelle Mäkelälle, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin.

KuPS oli tehdä kavennusosuman 38 minuutin pelin jälkeen, mutta Petteri Pennasen tökkäys maalin kulmalta putsattiin kuitenkin pois ennen maaliviivaa ja peli sai jatkua Pennasen ja muutaman muun KuPS-pelaajan jäädessä protestoimaan tilannetta.

Mäkelä teki illan toisen maalinsa vain hetki ennen taukovihellystä ja kun tauolle lähdettiin 3–0-tilanteessa, IFK:n pelaajat taisivat jo mielissään juhlia voittoa.

KuPS:n vapaapotku ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla IFK kruisaili helppoon voittoon panikoi johtoasemassa ja oli lahjoittaa jopa kaikki kolme sarjapistettä kuopiolaisille. KuPS:n takaa-ajo alkoi heti puoliajan alussa, kun Gbolahan Salami käytännössä käveli IFK-puolustuksen läpi ja sijoitti pallon lopulta maaliin.

65. minuutilla kohdalla, vaihdosta hetkeä aikaisemmin kentälle tullut, Jani Bäckman koki mustan hetken ja puski Carljohan Eriksonin avauksen suoraan Petteri Pennaselle, joka pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon lopulta varmasti maaliin ja nosti KuPS:n jo maalin päähän. Tässä vaiheessa ottelu rupesi muistuttamaan hyvin paljon kauden avauspäivänä pelattua PK-35 Vantaa–RoPS -ottelua, jossa rovaniemeläiset nousivat 3–0-tappioasemasta toisella puoliajalla 4–3-voittoon saakka.

KuPS:n toisen maalin jälkeen IFK:n kenttäpuoliskolla alkoi armoton myllytys ja oli suoranainen ihme, että KuPS ei onnistunut tekemään tasoitusmaalia. Kuopiolaiset onnistuivat sössimään muutaman aivan varman maalipaikan. IFK kuitenkin kesti KuPS:n rymistelyn ja nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 3–2. Molempien joukkueiden valmentajilla oli ottelun jälkeen varmasti muutama painava sana sanottavana pelaajilleen. KuPS:n kopissa painavimmat sanat kuultiin toki varmasti jo ottelun tauolla.

Toisella puoliajalla pääkatsomon yleisö ahtautui anniskelutasanteelle.
Toisella puoliajalla vettä satoi kaatamalla.

IFK nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa jo neljännelle sijalle ja joukkue on vain kolme pistettä sarjakärki HJK:n takana. Asetelmien pysyessä samanlaisina on torstaina 26. toukokuuta pelattava kauden ensimmäinen Stadin derby entistä kutkuttavampi.

KuPS:n ensimmäisen puoliajan esitys oli kamala, mutta toisella puoliajalla joukkue näytti jo enemmän joukkueelta, joka ehkä mahdollisesti ottaa kauden aikana sarjapisteitä. Viidestä ensimmäisestä ottelusta KuPS on kerännyt vain kolme pistettä ja sarjataulukossa joukkue on kolmanneksi viimeisenä ennen perjantai-illan otteluita. KuPS-luotsi Marko Rajamäellä on on vappusimaa litkiessään paljon mietittävää.