Kaakon Kutosta Puistolan urheilukentällä: KyPa vs. LIK

Puistolan urheilukentällä pelattiin KyPa:n ja LIK:n välinen Kaakon Kutosen ottelu.

Puistolan urheilukentällä pelattiin KyPa:n ja LIK:n välinen Kaakon Kutosen ottelu.

Keskiviikkona 29. kesäkuuta pelattiin Kaakon Kutosen etelälohkon ottelu PeKa/KyPa-LIK Puistolan urheilukentän nurmella Kotkassa. Puistolan urheilukenttä sijaitsee vain kivenheiton päässä Arto Tolsa Areenasta ja kentän molemmilla sivustoilla on suuret katsomot, joista pääkatsomo on katettu. Itse pelikenttää kiertää musta kivimurskajuoksurata.

Puistolan urheilukentän pääkatsomo takaviistosta.

Puistolan urheilukentän pääkatsomo takaviistosta.

Portaat pääkatsomoon.

Portaat pääkatsomoon.

Näkymä pääkatsomosta.

Näkymä pääkatsomosta.

Puistolan urheilukentän pääkatsomo.

Puistolan urheilukentän pääkatsomo.

Puukatsomo Puistolan urheilukentän itäisellä laidalla.

Puukatsomo Puistolan urheilukentän itäisellä laidalla.

Puukatsomon lankkupenkit.

Puukatsomon lankkupenkit.

Puistolan urheilukentällä pelataan ainakin tänä vuonna vain kourallinen jalkapallo-otteluita ja tämän takia kenttä on hieman hankalampi stadionbongauskohde. Kenttää taidetaankin käyttää nykyisin enemmän jenkkifutikseen. KTP pelasi joitakin kotiotteluitaan (Kolmonen/Kakkonen) Puistolan kentällä ennen kuin Ykkösessä pelannut FC KooTeePee ja KTP yhdistyivät kaudeksi 2014 (FC) KTP:ksi.

KyPa eli Kymin Palloilijat perustettiin vuonna 1945, mutta seuran nimi muutettiin Karhulan Peli-Karhuiksi vuonna 1958. KyPa palasi jalkapallokartalle vuonna 2015 ja KyPa:n miesten edustusjoukkue pelaa nimellisesti Karhulan Peli-Karhujen nimen alla ja tästä johtuu myös joukkueen virallinen kaksoisnimi PeKa/KyPa. Ykköspelipaitoja on kuitenkin toukokuusta lähtien koristanut jälleen KyPa:n logo. KyPa:n ensimmäinen kausi Kutosessa päättyi kunniakkaaseen kakkostilaan Kaakon etelälohkossa kaikki ottelunsa voittaneen HaPK/2:n jälkeen.

KyPa:n vastustaja Liljendal Idrottsklubb eli LIK tulee Liljendalista, joka kuuluu nykyisin Loviisaan ja sijaitsee Itä-Uudellamaalla. Seura perustettiin elokuussa 1934 ja alkuvaiheessa jalkapallon lisäksi LIK:n lajikirjoon kuuluivat myös yleisurheilu, nyrkkeily, voimistelu, hiihto ja uinti. Viime kaudella LIK sai kylmää kyytiä Kaakkois-Suomen Vitosen etelälohkossa jääden lohkon viimeiseksi maalierolla 16-108. 16 ottelussa liljendalilaiset keräsivät kuusi pistettä (kaksi voittoa).

Sarjataulukon perusteella KyPa lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä joukkue oli kolmantena vain yhden tappion kärsineenä. LIK puolestaan sijoittui pari sijaa alemmas. LIK:lla oli ottelussa lisäksi vain yksi vaihtopelaaja ja tämä nosti selvästi myös KyPa:n voittomahdollisuuksia. Punamustissa paidoissa pelaava LIK joutui käyttämään ottelussa liivejä, sillä KyPa:n pelipaita oli punainen.

LIK:n pelaajat olivat selvästi katsoneet EM-kisoja ja yrittivät aloittaa ottelun pelaamalla pallon suoraan alaspäin. Erotuomari kuitenkin ohjeisti, että Suomessa tämä sääntö astuu voimaan vasta myöhemmin, joten ottelu aloitettiin lopulta "perinteisellä" tavalla.

LIK:n pelaajat olivat selvästi katsoneet EM-kisoja ja yrittivät aloittaa ottelun pelaamalla pallon suoraan alaspäin. Erotuomari kuitenkin ohjeisti, että Suomessa tämä sääntö astuu voimaan vasta myöhemmin, joten ottelu aloitettiin lopulta ”perinteisellä” tavalla.

KyPan vaihtopenkillä riitti pelaajia.

KyPan vaihtopenkillä riitti pelaajia.

KyPan kulmapotku ensimmäisellä puoliajalla.

KyPan kulmapotku ensimmäisellä puoliajalla.

KyPa siirtyi heti ottelun käynnistyttyä 1-0-johtoon Jere Vihavaisen maalilla ja hallitsi ottelua selvästi myös avausmaalin jälkeen. KyPa:n hyvistä maalipaikoista huolimatta lyhyelle tauolle siirryttiin 1-0-tilanteessa. KyPa:n maalilla pelannut Anton Lindberg loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla, mutta linkutti loppupelin ajan maalipuiden välissä.

Sama meno jatkui toisella puoliajalla ja KyPa hallitsi ottelua selvästi. 75 minuutin kohdalla LIK:n hyökkääjä pääsi kuitenkin loistavaan maalipaikkaan, mutta sijoitus suuntautui KyPa-maalin ohi.

LIK:n maalivahti sai pysyä valppaana läpi koko ottelun.

LIK:n maalivahti sai pysyä valppaana läpi koko ottelun.

Tämä LIK:n toisella puoliajalla saama vapaapotku oli tuottaa tulosta, mutta pallo leijaili lopulta hieman takatolpan ohi.

Tämä LIK:n toisella puoliajalla saama vapaapotku oli tuottaa tulosta, mutta pallo leijaili lopulta hieman takatolpan ohi.

2-0-maali nähtiin aivan ottelun lopussa, kun Vihavainen pääsi siirtämään maalivahdin torjuman irtopallon maaliin ja tuplaamaan illan maalisaldonsa. Ottelu käytännössä myös päättyi tähän toiseen maaliin. Kenttätapahtumiin nähden KyPa myös ansaitsi voittonsa selvästi. Kolme pistettä nostivat KyPan sarjataulukossa toiseksi kolmen pisteen päähän sarjakärki Kiristä. LIK jatkaa sarjassa sijalla viisi.

Kahdesta päästetystä maalista huolimatta ottelun paras pelaaja oli LIK:n maalivahti, joka esti loppulukemien repeämisen suurinumeroisiksi hyvillä torjunnoillaan. Yleisöä paikan päällä oli parhaimmillaan 12.

KyPalla on melko aktiiviset Facebook-sivut, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa, mikäli joukkueen otteet kiinnostavat.
Kaakon Kutosen sarjataulukot ja otteluohjelmat löytyvät TÄÄLTÄ!
Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kutonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s