Kaakon Vitosta Voikkaalla: PaPe vs. HaTP

pape-hatp_yleiskuvaa

Voikkaan Pallo-Peikot ja Haminan Työväen Palloilijat kohtasivat Voikkaan pallokentällä.

Voikkaan Pallo-Peikot (PaPe) ja Haminan Työväen Palloilijat (HaTP) kohtasivat torstaina 21. heinäkuuta Voikkaan pallokentällä Kouvolassa Kaakkois-Suomen Vitosen länsilohkon ottelussa.

PaPe pelasi viime kaudella Kaakkois-Suomen Nelosta, mutta anoi kauden päätteeksi paikkaa sarjaporrasta alemmaksi. Nelosessa PaPe jäi viime vuonna myös sarjan päättäneistä joukkueista viimeiseksi, mutta Valkealan KAJO:n lyötyä hanskat tiskiin jo kauden aikana ei PaPe tämän takia pudonnut automaattisesti Vitoseen. Viime kaudella joukkueella oli jonkin verran pelaajapulaa otteluissa.

Seura perustettiin vuonna 1946 ja parhaiten PaPe tunnetaan tietysti Sami Hyypiän kasvattajaseurana. Muita nimekkäitä PaPe-kasvatteja ovat Veikkausliigaa MyPassa aikansa tahkonneet Mika Hernesniemi ja Toni Huttunen, jotka jatkavat uraansa samassa sarjassa tällä kaudella pelaavan PaPen paikallisvastustaja Voikkaan Potkupallokerhon (VoPpK) riveissä.

Tienvarsimainonta ei ole tällä kaudella juuri toiminut. Taulussa vielä viime kauden sarjataso. VoPpK:n taulu on puolestaan pahasti kulunut.

Tienvarsimainonta ei ole tällä kaudella juuri toiminut. Taulussa vielä viime kauden sarjataso. VoPpK:n taulu on puolestaan pahasti kulunut.

PaPen vieraaksi saapunut HaTP perustettiin vuonna 1950 ja seuran edustusjoukkue on tarponut koko historiansa ajan piirisarjatasolla. Viime kaudella HaTP sijoittui Kaakon Vitosen länsilohkossa neljänneksi, mutta tällä kaudella edessä näyttäisi olevan kamppailu putoamista vastaan.

Voikkaan pallokenttä sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Voikkaan keskustasta, joka koostuu lähinnä liikenneympyrästä ja muutamasta kaupasta. Voikkaa oli Kuusankosken kaupunginosa ennen kuin Kuusankoski liitettiin vuonna 2009 Kouvolaan. Pallokentän laidalla on yksi melko suurikokoinen katsomo, joka on rakennettu samaan rakennukseen pukukoppien ja huoltotilojen kanssa. Melko toimiva konsepti. Arviolta katsomon kymmenelle lautapenkkiriville mahtuu noin 300-400 katsojaa. Myös VoPpK pelaa kotiottelunsa Voikkaan pallokentällä. Kentän toisessa päässä on hyvin tilaa höntsäfutikselle ja katsomon vastapäisellä sivustalla kulkee punainen tiilimurskajuoksurata. Toisessa päädyssä puolestaan on tennis- ja koripallokentät. Pallokentän nurmi vaikutti olevan erinomaisessa kunnossa.

Voikkaan pallokentän katsomo.

Voikkaan pallokentän katsomo.

pape-hatp_tuomarien_koppi

Tuomareilla oli oma pukukoppinsa rakennuksen päädyssä.

pape-hatp_vanha_vaihtokoppi

Kentän laidalta löytyi kaksi vanhaa vaihtokoppia.

Katsomoon vei yhteensä kahdet portaat.

Katsomoon vei yhteensä kahdet portaat.

Vaihtopenkit

Vaihtopenkit

PaPe hallitsi ottelun alkua ja pallo pyöri enemmän HaTP:n kenttäpuoliskolla. Haminalaiset saivat kuitenkin myös luotua muutamia hyökkäyksiä, joista pari päättyi kulma- tai vapaapotkuun.

Keltapaitaisen HaTP:n vapaapotku.

Keltapaitaisen HaTP:n vapaapotku.

Ottelun avausmaali nähtiin 22. minuutilla, kun PaPen Tommi Pakarinen siirsi HaTP:n puolustuksesta kimpoilleen pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin Pakarinen pääsi pamauttamaan pallon ylärimaan kulmapotkun jälkitilanteesta.

PaPen vapaapotku ensimmäisellä puoliajalla.

PaPen vapaapotku ensimmäisellä puoliajalla.

34. minuutilla nähtiin HaTP:n kannalta harmillinen tapahtuma, kun PaPen pelaajan potkaisema pitkä pallo pomppasi HaTP:n maalivahdin yli ja Tommi Pakarinen ehti palloon ensimmäisenä ja sijoitti sen varmati tyhjään maaliin ja kotijoukkueen 2-0-johtoon.

HaTP ei kuitenkaan lamaantunut tästä, vaan Ari Schulz kavensi tilanteeksi 2-1 lähes välittömästi aloituksen jälkeen.

Ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä PaPelle avautui vielä loistava maalipaikka, mutta yksin läpi päässeen hyökkääjän sijoitus suuntautui kuitenkin hieman maalin ohi. Lyhyelle tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johtoasemassa.

pape-hatp_kioski

Kioskin tuotteet kävivät hyvin kaupaksi.

pape-hatp_tauko

Pelaajat viettivät noin viisi minuuttia kestäneen tauon kentän laidalla.

Toisen puoliajan alussa PaPe loi muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta Juha Kauppi ja maalit mieheen tehneet Hänninen ja Pakarinen eivät saaneet palloa paikoistaan maaliin.

PaPe:n pelaajilta näytti loppuvan kunto ottelun loppupuolella ja HaTP pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään voikkaalaisten päätyyn. Haminalaisten viimeistely ei kuitenkaan ollut aivan terävimmillään ja näin ottelu päättyi PaPe:n 2-1-voittoon.

Ottelun lopussa kaikki PaPen pelaajat laskeutuivat oman rangaistusalueensa tuntumaan varjelemaan 2-1-johtoa.

Ottelun lopussa kaikki PaPen pelaajat laskeutuivat oman rangaistusalueensa tuntumaan varjelemaan 2-1-johtoa.

Ottelun lopussa käteltiin.

Ottelun lopussa käteltiin.

Voitto oli PaPe:lle jo kolmas peräkkäinen ja nosti voikkaalaiset jo turvallisesti seitsemän pisteen päähän ensimmäisellä putoajan paikalla olevasta HaTP:sta, joilla on kymmenen pelatun ottelun jälkeen kasassa vasta kuusi pistettä.

Kaakkois-Suomen Vitosen länsilohkon sarjataulukko ja otteluohjelma löytyy TÄÄLTÄ!
Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Vitonen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s