Veitsi kurkulla: KTP vs. FF Jaro

KTP ja Jaro kamppailivat tärkeistä sarjapisteistä Arto Tolsa Areenalla.

KTP ja Jaro kamppailivat tärkeistä sarjapisteistä Arto Tolsa Areenalla.

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonneet KTP ja FF Jaro kohtasivat jo toisen kerran tällä kaudella Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 3. elokuuta. Ennakkokaavailuiden vastaisesti molemmat joukkueet ovat ajautuneet putoamiskamppailuun myös Ykkösessä ja keskiviikkona tilanne oli se, että Jaro oli peräti putoamisviivan alapuolella ja KTP oli vain yhden sijan pietarsaarelaisten yläpuolella. Tappio ottelussa olisi ollut molemmille todella paha takaisku.

Molemmissa seuroissa on jo painettu paniikkinappulaa valmentajan erottamisen muodossa. Toukokuun lopussa Jaron Alexei Eremenko sai lähteä ja Sami Ristilä koki saman kohtalon kesäkuun lopussa. KTP-ottelu oli ensimmäinen Jaron uudelle päävalmentajalle, englantilaiselle Kristian Heamesille. Pesti taitaa olla Heamesin ensimmäinen päävalmentajan työ. UEFA:n A-valmentajalisenssin omistava Heames on toiminut aikaisemmin muun muassa West Bromwichin kykyjenetsijänä ja Northampton Townissa valmentajana (Centre of Excellence Coach).

KTP:n päävalmentajaksi noussut Ossi Virta oli puolestaan kahden tappion jälkeen saanut käynnistettyä orastavan voittoputken kotkalaisten voitettua Jazzin ja TPS:n. KTP nappasi samaisen tuplavoiton myös toukokuussa, mutta muita joukkueita vastaan joukkueen voittosarakkeeseen ei ole tullut täydennystä.

KTP pääsi Jaro-otteluun ensimmäistä kertaa tällä kaudella täysin ehjällä rosterilla. Jaron rosterista puuttuivat loukkaantuneet Seth Paintsil ja Sergei Eremenko sekä Glasgow Rangersin testissä oleva Serge Atakayi.

Joukkueiden avauskokoonpanot kättelyssä ennen ottelua.

Joukkueiden avauskokoonpanot kättelyssä ennen ottelua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
FF Jaro (4-4-2)
ktp-jaro_avauksetKTP (4-4-2)

Jaro vetäytyi ottelun alussa, mutta iski aina tilaisuuden saadessaan nopeilla vastahyökkäyksillä. Vastahyökkäystaktiikka toimi hyvin, sillä vieraat siirtyivät 1-0-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, kun vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys löysi maalille rynnänneen Alvaro Morinin, joka tuikkasi pallon kahden KTP-puolustajan välistä maaliin.

Jaron pelaajat juhlivat Alvaro Morin tekemää 0-1-maalia.

Jaron pelaajat juhlivat Alvaro Morin tekemää 0-1-maalia.

Maalin jälkeen Jaro vetäytyi enemmän puolustamaan ja KTP rupesi moukaroimaan hyökkäyksiä pietarsaarelaisten päätyyn. 10 minuutin kohdalla Morinille avautui vielä toinen hyvä paikka, kun Jere Pyhäranta tuli huolimattomasti vastaan ja Morin pääsi kiertämään hänet pallon kanssa. Heppoiseksi jäänyt veto putsattiin kuitenkin ennen maaliviivaa.

18 minuutin kohdalla KTP sai vapaapotkun vasemmalta laidaltaan. Juuso Laitinen puski Valeri Minkesen antaman vapaapotkun vaarallisesti kohti Emil Öhbergin vartioimaa maalia, mutta Jaro-vahdin onnistui torjua pallo yläriman kautta väljemmille vesille. Hetkeä myöhemmin Aleksi Tarvonen pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta veto jäi melkoiseksi tuhnuksi.

KTP:n paras maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla osui Ville Oksaselle, joka pääsi yrittämään maalintekoa käytännössä tyhjään maaliin, mutta jotenkin hän onnistui täräyttämään pallon sivuverkkoon. Lienee painajaisen paikka.

Kotkalaisten mokaillessa omia maalipaikkojaan, Jaro pääsi tauolle 1-0-johtoasemassa.

Jaron kannattajia oli saapunut mukavasti paikalle. Välimatkaa Pietarsaaren ja Kotkan välillä on noin 480 kilometriä.

Jaron kannattajia oli saapunut mukavasti paikalle. Välimatkaa Pietarsaaren ja Kotkan välillä on noin 480 kilometriä.

Ottelussa oli 1 365 katosjaa.

Ottelussa oli 1 365 katosjaa.

Ei kenttää ilman sadettajaa. Seonnut sadetinjärjestelmä viivästytti toisen puoliajan alkua muutamalla minuutilla.

Ei kenttää ilman sadettajaa. Seonnut sadetinjärjestelmä viivästytti toisen puoliajan alkua muutamalla minuutilla.

Toisella puoliajalla Jaro pyrki pitämään johtoasemastaan kiinni ja kulutti huomattavan paljon aikaa aina kun siihen oli mahdollisuus. Kotiyleisö kimpaantuikin tästä ja lopulta Macombakin taisi saada toisen keltaisen korttinsa ajanpeluusta.

KTP nousi lopulta tasoihin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Jussi Aallon rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt pommi painui vastustamattomasti Jaro-maalin oikeaan yläkulmaan. Tasoitusosuma tuli vain hetki sen jälkeen, kun Jaron Fortuné  Macomba oli katsellut toistamiseen keltaista korttia ja saanut suihkukomennuksen.

KTP moukaroi Jaron puolustusta jatkuvalla syötöllä, mutta viimeistely ei (taaskaan) ollut terävintä mahdollista...

KTP moukaroi Jaron puolustusta jatkuvalla syötöllä, mutta viimeistely ei (taaskaan) ollut terävintä mahdollista…

Kotkalaiset saivat luotua painetta Jaron maalille vielä aivan ottelun loppuhetkillä, mutta pisteet tasattiin lopulta 1-1-tasatuloksen myötä.

Juuso Laitisen saapumisen myötä KTP:n alkukaudesta pahasti vuotanut puolustus vaikuttaa nyt paljon paremmalta. Laitisen pelatessa KTP ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan ottelua. Surkeasta alkukaudesta kertoo paljon päästettyjen maalien määrä (27), sillä vain Jazz (41) ja EIF (30) ovat päästäneet enemmän maaleja kuin KTP. Jaro puolestaan on tehnyt sarjassa tällä kaudella toiseksi vähiten maaleja (16).

Näyttää melko todennäköiseltä, että KTP ja Jaro joutuvat kamppailemaan sarjapaikastaan kauden loppuun saakka, sillä edellä olevat joukkueet ovat vähintään neljän pisteen päässä. Tasaisessa Ykkösessä pieni voittoputki voi kuitenkin tehdä ihmeitä. Jarolla on tällä hetkellä yksi ottelu KTP:ta vähemmän pelattuna, joten pietarsaarelaiset saattavat ponnistaa aikanaan rästiottelunsa myötä kotkalaisten ohi. Kumman tahansa joukkueen putoaminen Kakkoseen olisi suuri yllätys ja myös iso sääli.

Jaro lähtee sunnuntaina (7.8.) hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan EIF:n kustannuksella. KTP puolestaan isännöi Arto Tolsa Areenalla viime aikoina surkeasti pelannutta KPV:tä. Jazz on lähes varmasti kauden päätteeksi toinen Kakkoseen matkaavista joukkueista. Porilaisten pelastuminen olisi melkoinen ihme, sillä sen verran heikosti Jazz on tällä kaudella pelannut.

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Suomi, Ykkönen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s