Karhulan derby Kutosessa: KarPo vs. FC Etapo

KarPo ja FC Etapo kohtasivat kauden viimeisessä ottelussa Katajaisten kentällä.

KarPo ja FC Etapo kohtasivat kauden viimeisessä ottelussa Katajaisten kentällä.

Karhulan Pojat vastaan E-talon pojat kuulostaa nuorisotappelulta, mutta on itse asiassa Kaakkois-Suomen Kutosen etelälohkon ottelu kahden karhulalaisen jalkapallojoukkueen välillä Kotkassa. Kauden viimeinen Karhulan derby pelattiin tiistaina 13. syyskuuta Katajaisten kentällä.

Katajaisten kenttä

Katajaisten kenttä

Katajaisten kenttä sijaitsee Ilona Areenan (jäähalli) vieressä Rauhalan kaupunginosassa. Nurmikenttää kiertää punatiilimurskainen juoksurata, eikä kentän laidalla ole minkäänlaista katsomoa tai valaistusta ja tämän takia ottelu alkoi jo kello 18. Nurmi vaikutti olevan hyvässä kunnossa.

KarPo on perustettu vuonna 2009, mutta FC Etapolla on takanaan jo pidempi historia, sillä seura perustettiin jo vuonna 1984.

Sarjataulukon perusteella ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt FC Etapo joutui heti alussa kiipeliin päästettyään kaksi maalia ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. KarPon Joonas Kelkka ja Leo Norpila pääsivät vuorollaan siirtämään pallon Etapon maaliin. Etapo meinasi kaventaa heti Norpilan maalin jälkeen, mutta Ari-Pekka Korhosen sijoitus meni hieman maalin ohi.

11 minuutin kohdalla Etapokin sai maalihanansa auki Korhosen onnistuessa viimeistelyssä. Etapo nappasi ottelun hallinnan itselleen, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Sen sijaan KarPo meni 3-1-johtoon 31. minuutilla, kun Toni Koski pamautti upean vedon yläkulmaan.

Minuuttia myöhemmin Etapo nousi jälleen maalin päähän Teemu Hyypiän maalilla ja ottelu rupesi vaikuttamaan melkoiselta maalintekoharjoitukselta. 3-2-tilanteessa siirryttiin myös todella lyhyelle tauolle.

KarPon Janne Grönroosin vapaapotku torjuttiin lopulta kulmapotkuksi.

KarPon Janne Grönroosin vapaapotku torjuttiin lopulta kulmapotkuksi.

Kentän laidalla oli muutamia katsojia. Kuvassa myös ns. drive-in -katsomo.

Kentän laidalla oli muutamia katsojia. Kuvassa myös ns. drive-in -katsomo.

KarPo aloitti toisen puoliajan samalla tavalla kuin ensimmäisen ja teki maalin vain parin minuutin pelin jälkeen, kun Joonas Hostikka sijoitti pallon takakulmaan. Ottelu tuntui ratkeavan noin tunnin pelin jälkeen, kun Norpila vei illan toisella osumallaan KarPon jo 5-2-johtoon.

Etapo lähti kuitenkin vimmatusti painostamaan ja pallo löysi tiensä KarPon ylärimaan pari minuuttia Norpilan osuman jälkeen. Hetkeä myöhemmin Etapon Korhonen teki illan toisen maalinsa ja nosti vihreäpaidat jälleen kahden maalin päähän KarPosta.

Ari-Pekka Korhosen veto painui KarPo-maalin alakulmaan.

Ari-Pekka Korhosen veto painui KarPo-maalin alakulmaan.

Etapon pyristely kuitenkin päättyi 78. minuutilla, kun KarPon Jani Piirainen vei kotijoukkueen 6-3-johtoon rangaistuspotkullaan.

KarPon Jani Piirainen täräytti pallon rangaistuspisteeltä vasempaan yläkulmaan.

KarPon Jani Piirainen täräytti pallon rangaistuspisteeltä vasempaan yläkulmaan.

Ottelun loppua kohti pelaajien tunteet hieman kuumenivat ja Etapon Joonas Eväkoski katseli punaista korttia. Joukkueiden väliset ottelut ovat ilmeisesti olleet aikaisemminkin kuumia ja tällä kertaa erotuomari jakeli peräti kahdeksan keltaista korttia ja yhden punaisen kortin.

Ottelun viimeisen maalin niittasi 88. minuutilla KarPon Janne Grönroos. KarPo siis päätti kautensa komealla 7-3-voitolla ja nappasi samalla makean revanssin kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, jonka Etapo voitti 3-0.

Kaakon Kutosen etelälohkon lopullisen sarjataulukon, ottelutulokset ja maalipörssi (kaikki Kaakon Kutosen lohkot) löytyvät TÄÄLTÄ!
Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kutonen, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s