Kannattajan helvetti: Islanti vs. Suomi

Laugardalsvöllur toimi näyttämönä Islannin ja Suomen välisessä MM-karsintaottelussa.

Laugardalsvöllur toimi näyttämönä Islannin ja Suomen välisessä MM-karsintaottelussa 6. lokakuuta.

Islannin ja Suomen välistä MM-karsintaottelua oli pelattu 89 minuuttia ja Suomi oli ihmeen kaupalla kiinni 2-1-vierasvoitossa. Tulos olisi paljon enemmän kuin ottelusta uskalsi odottaa. Varsinkin sen jälkeen, kun Roman Eremenko oli mystisesti pudonnut pois Suomen kokoonpanosta. Ilman internetiä tieto ei kulje ja katsomossa Eremenkon puuttuminen oli todellinen yllätys, kun avauskokoonpanot astelivat kentälle. Ottelun loppunäytelmäksi oli kuitenkin käsikirjoitettu karmaiseva juonenkäänne…

Suomen kannattajat marssivat stadionille iloisissa tunnelmissa.

Suomen kannattajat marssivat stadionille iloisissa tunnelmissa.

Islantilaiset olivat järjestäneet ihan näyttävän tifon.

Islantilaiset olivat järjestäneet ihan näyttävän tifon.

Laugardalsvöllurin tulostaulu

Laugardalsvöllurin tulostaulu

Suomen peli-ilme oli ottelussa hyvä ja ensimmäisellä puoliajalla syntyneet kaksi vierasmaalia harvinaista herkkua. Reykjavikiin tultiin pelaamaan tuloksesta ja se näkyi myös Hans Backen laatimassa taktiikassa.

Toinen puoliaika ja varsinkin sen viimeiset hetket synnyttivät kuitenkin syksyn 1997 Unkari-ottelua syvemmän trauman. Gylfi Sigurdssonin epäonnistunut rangaistuspotku, tolppaan osunut vapaapotku ja lukuisat muut Islannin paikat antoivat ymmärtää, että islantilaiset olivat suututtaneet Grýla-peikon, jonka piikkiin epäonnistumiset saarella ilmeisesti usein pistetään.

Sekuntien laskeminen katsomossa aloitettiin todennäköisesti viimeistään 75. minuutilla. 90 minuutin kohdalla Alfred Finnbogason teki tasoitusmaalin. Pettymys oli valtava. Voitto oli jo niin lähellä. Mutta kenttätapahtumat huomioon ottaen tasapelikin kelpasi vielä oikein hyvin.

Ottelua oli pelattu 90+6 minuuttia, kun stadion räjähtää. Islannille on jostain syystä tuomittu kolmas maali. Norjalaistuomari Sveinn Oddvar Moeniksi naamioitunut Grýla-peikko virnuili todennäköisesti sisäisesti suomalaisille. Ottelun jälkeen neljän kilometrin kävelymatka Laugardalsvöllurilta guesthouseen oli pitkä ja hiljainen. Vitutus oli käsin kosketeltava ja kaikki harmitti.

Toisen puoliajan paras hetki oli todennäköisesti, kun järjestyksenvalvoja otti Suomen kannattajasta kuvan kentän laidalla...

Toisen puoliajan paras hetki oli todennäköisesti, kun järjestyksenvalvoja otti Suomen kannattajasta kuvan kentän laidalla…

Danten Jumalaisessa näytelmässä Helvetin porttien yläpuolella on teksti: ken tästä käy, voi kaiken toivon heittää.  Tuntuu, että tällä tekstillä voi hyvin kuvata Suomen maajoukkueen kannattamista. Sopisi kieltämättä Pohjoiskaarteen porteille. Kaukana ovat ne ajat, jolloin Suomen maajoukkue on aiheuttanut otteillaan suurta riemua, vaikka Markku Kanervan johdolla muutama auvoisempi hetki vielä syksyllä 2015 vietettiinkin.

Jos EM-karsinnat olivat Suomen maajoukkueen helvetti, ovat meneillään olevat MM-karsinnat varmasti Jumalaisen näytelmän mukaisesti kiirastuli. Kiirastulen jälkeen kulkija saapuu paratiisiin, Empyreumiin, EM-kisoihin. Tahdon ainakin uskoa niin…

i_want_to_believe

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Islanti, MM-karsinnat, Suomen maajoukkue, Suomi Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s