Turbulenssia KTP:n harjoituskaudella

Kun Kakkosen sarjakauden alkuun on aikaa vajaa kuukausi ei KTP:n iskukyvystä voi sanoa vielä juuri mitään. Suomen Cupin lohkovaiheen jälkeen KTP on pelannut kolme harjoitusottelua, joista ensimmäisessä MP kaatui maaliskuun puolessa välissä Mikkelissä lukemin 3-2. Tämä ottelu oli myös ensimmäinen, johon en tänä vuonna päässyt paikan päälle. Joukkueen harjoituskausi on ollut melkoista vuoristorataa, mutta sujunut lopulta enemmän mollivoittoisissa merkeissä.

Ennen MP-ottelua KTP julkisti sopimukset kolmen brassipelaajan kanssa. Keskikentällä viihtyvä Lucas dos Santos oli jo pidempään ollut mukana KTP:n ringissä ja häntä voidaan hyvällä syyllä tituleerata vahvistukseksi. Ilman testijaksoa sopimukset saivat laitapuolustaja Tiago Moura sekä viime kaudella Veikkausliigaa PS Kemin riveissä pelannut toppari Muller. Näihin sopimuksiin kuului onneksi myös koeaika.

MP-voitto oli huojentava, sillä sitä ennen KTP:n meno oli näyttänyt todella surkealta ja tammikuun puolen välin kahden Ruonalan hallin postimerkin kokoisella kentällä napatun murskavoiton (vs. KuFu ja MP) ei joukkue ollut napannut ainuttakaan voittoa seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Tuosta ottelusta on vaikea sanoa mitään muuta kuin että KTP:n maaleista vastasivat Lucas dos Santos, Kaarel Usta ja Anton Eerola. Lisäksi tuomari ajoi Jallu Rantasen pois kentän laidalta hänen arvosteltua tuomareiden toimintaa.

KTP:n kokoonpano MP:ta vastaan 18.3.
Koski: Pasi-Dolivo-Muller (Pasanen 82′)-Tiago: Celik (Kannah 46′)-Kvist-Tyyskä-Lucas (Lassila 82′): Eerola-Usta

Viikko MP-ottelun jälkeen 25.3. Turussa nähtiin jopa helmikuun lopun TamU-ottelua pahempi sukellus, kun TPS ryöpytti tulostaululle lukemat 8-0. KTP ei näyttänyt ottelussa edes Kakkosen joukkueelta. Tiago Moura loukkaantui jo ottelun alussa ja Mullerin peliesityksetkään eivät juuri lämmittäneet. Tepsiä vastaan KTP:n testissä oli myös keskikentän laidalla tai kymppipaikalla viihtyvä paraguaylainen Damian Aguero. Myös Isaac Kannahin sekä Legirus Interissä viime kaudella pelanneen hyökkääjä Samuel Chidin piti olla KTP:n kokoonpanossa, mutta kumpaakaan ei Turussa lopulta näkynyt, vaikka KTP ehti jo ilmoittaa molempien pelaavan. Seuraavana päivänä samassa Kakkosen A-lohkossa KTP:n kanssa pelaava Mikkelin Pallokissat julkaisi sopimuksen Kannahin kanssa ja Chidi todennäköisesti jatkaa niin ikään KTP:n lohkossa pelaavan Legirus Interin riveissä.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
KTP (4-2-3-1)
TPS-KTP_avauksetTPS (4-2-3-1)

Todennäköisesti kauden pisin vierasreissu jäi myös valitettavasti itseltäni väliin, mutta ottelu oli onneksi mahdollista nähdä Fanseat Go:n kautta TPS-TV:n tuottamana. Koosteen ottelusta voi katsoa täältä.

Ei mennyt KTP:n Turun reissu ihan putkeen…

KTP:n puolustaminen TPS:aa vastaan oli ala-arvoista. Ensimmäisistä maaleista tuli väistämättä mieleen edellisenä iltana pelattu Turkki-Suomi -ottelu, sillä Huuhkajien tavoin myös KTP:lla oli käsittämättömiä vaikeuksia keskityspallojen kanssa ja keskityksistä syntyikin muutama maali.

Brassitoppari Muller sai viikkoa myöhemmin lähtöpassit seurasta, sillä KTP ei ollut tyytyväinen miehen tämän hetkiseen tasoon ja Jallu Rantanen kyseenalaisti topparin ammattimaisuuden.

Rantanen kommentoi Mulleriä KTP:n verkkosivuilla näin:

– Pidän epäammattimaisena toimintana sitä, ettei pelaaja ole pitänyt itsestään huolta. Päivän kunto ei ollut sillä tasolla, mitä ammattilaisella pitäisi olla. Tulkin välityksellä keskustelin pelaajan kanssa ja hän väitti olevansa 100-prosenttisessa kunnossa, mutta näin ei todellakaan ollut.

Tiistaina 4. huhtikuuta Arto Tolsa Areenalla pelattu KTP:n ja PeKan välinen harjoitusottelu oli puolestaan toisinto TPS-ottelusta, sillä erotuksella että tällä kertaa KTP oli kentällä se ylivoimainen osapuoli. KTP nuiji nuoren PeKa-joukkueen peräti lukemin 10-0 (5-0).

Tiago Moura oli ottelusta edelleen loukkaantumisen takia sivussa, mutta Aleksi Tarvonen teki paluun pelaavaan kokoonpanoon omien loukkaantumishuoliensa jälkeen. Kärjessä nähtiin myös norsunluurannikkolainen testihyökkääjä Odilon Kouakou, joka pelasi viime kaudella armenialaisessa FC Shirakissa, jossa hän teki 19 liigaottelussa kuusi maalia.

Joukkueiden avauskokoonpanot:
PeKa (4-5-1)
KTP-PeKa_avauksetKTP (4-4-2)

KTP:n maalit:
13 min 1-0 Celik
18 min 2-0 Tarvonen
20 min 3-0 Kouakou
40 min 4-0 Kouakou
45 min 5-0 Tarvonen
53 min 6-0 Celik
76 min 7-0 Usta
86 min 8-0 Eerola
88 min 9-0 Lassila
90 min 10-0 Lassila

Takaisin tositoimiin päässyt Tarvonen sekä dos Santos olivat hyvällä pelipäällä ja pitivät PeKa:n puolustajia lähinnä pujottelukeppeinä. PeKa ei saanut ensimmäisellä jaksolla pelattua palloa käytännössä kertaakaan kontrolloidusti KTP:n kenttäpuoliskolle.

dav

KTP-PeKa pelattiin hyvissä olosuhteissa Arto Tolsa Areenalla. Yleisöä oli parhaimmillaan paikan päällä noin 70.

Testihyökkääjä Odilon Kouakou teki ottelussa kaksi maalia ja hän on edelleen mukana joukkueen harjoitusringissä ja todennäköisesti pelaa lauantaina harjoitusottelussa Kultsua vastaan. Tuolloin hänen tasostaan saadaan todennäköisesti hieman parempi kuva.

Rantanen kommentoi PeKa-ottelua ja Kouakoun tilannetta KTP:n verkkosivuilla seuraavasti:

– Vastustajaa ei voida pitää kunnollisena mittarina, koska heillä on niin nuori joukkue. Se on sanottava, että Kouakoun kanssa kommunikaatio on iso ongelma, sillä hän ei puhu lainkaan englantia, eikä joukkueessamme ole ranskan kielen taitoisia.

Lisäksi Rantanen kommentoi testissä aikaisemmin olleen hyökkääjä Damian Agueron tilannetta:

Damien Agüero antoi hyvät näytöt ja hän oli pelaaja, jolla ei mennyt sormi suuhun edes ahtaassakaan tilassa. Vielä emme ole tehneet päätöksiä hänen suhteen, mutta on muistettava että hänkin on pienikokoinen pelaaja ja etsimme nyt isoa hyökkääjää.

Tällä hetkellä on rehellisesti sanottava, että on vaikea uskoa KTP:n marssivan sarjanousuun. Joukkueen rakentaminen on vielä pahasti kesken ja etenkin hyökkäykseen tarvitaan edelleen se maaleja tekevä vahvistus. Myös toppari on Mullerin lähdön myötä hankintalistalla.

Lauantaina 8. huhtikuuta Arto Tolsa Areenalle saapuu harjoitusvastustajaksi Kultsu FC, jonka KTP kohtaa kotiottelussa myös sarjakauden avauksessa 1. toukokuuta. Tällä tietoa KTP pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen sarjan alkua sunnuntaina 23.4. Arto Tolsa Areenalla Viikinkejä vastaan.

Harjoituskauden otteluiden saldo: 11 — 4 — 2 — 5 — 26-28 — 14
Seuraava ottelu: la 7.4. klo 18.30 vs. Kultsu FC (Arto Tolsa Areena)
Sopimuspelaajia: 13
Kakkosen alkuun: 25 päivää

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kausi KTP:n kanssa Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s