Avaustappio Tolsalla: KTP vs. FC Legirus Inter

KTP ja Legirus Inter kohtasivat Arto Tolsa Areenalla.

KTP ja Legirus Inter kohtasivat Arto Tolsa Areenalla.

KTP kohtasi maanantaina 5. kesäkuuta kauden neljännessä kotiottelussaan Arto Tolsa Areenalla vantaalaisen FC Legirus Interin, joka nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen. Kolmesta ensimmäisestä kotiottelustaan KTP oli napannut yhden voiton ja kaksi tasapeliä ja tästä ottelusta kelpasi lähtökohtaisesti vain voitto.

Legirus Inter oli kokenut melkoisen turbulenssikevään, mutta KTP-otteluun joukkue lähti kuitenkin kolmen ottelun voittoputkessa. Marko Tyyskä puuttui edelleen KTP:n kokoonpanosta, mutta muuten joukkue lähti otteluun melko tutulla kokoonpanolla. Manel Subirats Gasparin pääsi pelaamaan vanhaa joukkuettaan vastaan.

Sateisesta ja hieman koleasta säästä huolimatta Arto Tolsa Areenalle oli saapunut jälleen mukavasti yleisöä. Tällä kertaa 985 katsojaa.

Joukkueiden avauskokoonpanot
FC Legirus Inter (4-2-3-1)
ktp-legirus_avauksetKTP (4-4-1-1)

Ottelun alussa meno oli kuin asuntomessuilla, sillä varsinkin Legirus Interin puolustuksessa oli todelliset avointen ovien päivät. Ottelua ehdittiin pelata vain puoli minuuttia, kun KTP:n gambialaishyökkääjä Ousman Jarju siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon Lucas dos Santosin pystysyötön jälkeen.

Ottelu näytti ratkeavan jo alkuminuuteilla, kun Aleksi Tarvonen iski KTP:n 2-0-johtoon 10. minuutilla sijoitettuaan pallon ohi Legirus-vahti Kevin Nybergin murtauduttuaan ensin Legiruksen puolustuksen läpi. Hetki Tarvosen maalin jälkeen dos Santos täräytti pallon tolppaan ja Driton Shala tälläsi jatkopallon sivuverkkoon.

Legirus Inter näytti elonmerkkejä 14. minuutilla, kun Samuel Chidi pääsi tälläämään pallon KTP-maalin ylärimaan mainion yksilösuorituksensa jälkeen. Chidi onnistui kuitenkin melkein heti tämän jälkeen maalinteossa KTP-puolustuksen pelatessa suhteellisen lepsusti ja Legirus nousi maalin päähän.

Jarjulla oli paikka viedä KTP jälleen kahden maalin johtoon päästyään nokikkain Legirus-vahti Nybergin kanssa, mutta tällä kertaa Nyberg peitti tilanteen hyvin.

32. minuutin pelin jälkeen Saku Kvist joutui kaatamaan rangaistusalueelle edenneen Legiruksen hyökkääjän ja sai tempustaan suoran punaisen kortin. Kvist ehti napata ottelussa jo keltaisen kortin, jonka ansiosta luvassa oli jo yhden ottelun pelikielto, mutta suorasta punaisesta pelikieltoon tuli vielä kaksi ottelua lisää. Näin ollen Kvist on sivussa KTP:n otteluista FC Lahti Akatemiaa (10.6.), JäPS:aa (17.6.) sekä PEPO:ia (27.6.) vastaan.

Aleksi Pahkasalo sijoitti tilanteesta vihelletyn rangaistuspotkun varmasti maalin vasempaan alakulmaan ja ottelu oli yht’äkkiä tasoissa ja lisäksi KTP:lla oli nyt yksi pelaaja vähemmän kentällä.

Aleksi Pahkasalo tasoitti onnistuneella rangaistuspotkullaan tilanteeksi 2-2.

Aleksi Pahkasalo tasoitti onnistuneella rangaistuspotkullaan tilanteeksi 2-2.

KTP nousi kuitenkin vielä vajaalla johtoasemaan, kun dos Santos pääsi upottamaan pallon pilkulta maaliin. Muutamaa minuuttia ennen KTP:n rangaistuspotkua Tarvonen täräytti pallon tolppaan.

Lucas dos Santos sijoitti pallon varmasti maalin vasempaan kulmaan ja taukotilanteeksi 3-2.

Toisen jakson alussa Legirus Inter sai luotua pari hyvää maalipaikkaa, kun Chidi ja Pahkasalo pääsivät vuorollaan yrittämään maalintekoa. Chidin veto painui ohi maalin ja Topi Pasi torjui Pahkasalon yrityksen maaliviivalta KTP:n puolustuksen töpeksittyä tilanteessa ensin oikein kunnolla.

Ottelun seuraava käännekohta nähtiin 57. minuutilla, kun ensimmäisellä jaksolla keltaista katsellut Legirus Interin Antti Korhonen nappasi toisen keltaisen kortin estettyään Tarvosen etenemisen. Punainen kortti oli Korhoselle jo kauden toinen. Joukkueet olivat jälleen tasalukuisia ja tilanne rupesi näyttämään KTP:n osalta jälleen melko hyvältä.

Molemmat joukkueet hakivat hanakasti maalia ja KTP:n hyökkäysinto hieman jopa ihmetytti, sillä Legirus Inter pääsi ajoittain pahoihin vastahyökkäyksiin. 68 minuutin kohdalla Joakim Nivalalle avautui hyvä maalipaikka, mutta Koski onnistui torjumaan pallon jalallaan.

Nivala kuitenkin onnistui maalinteossa 88. minuutilla ja samalla saattoi kuulla KTP:n selkärangan katkeamisen. Ottelu päättyikin lopulta KTP:n kannalta täydelliseen katastrofiin, kun Pahkasalo viimeisteli Legirus Interin neljännen maalin ottelun lisäajalla.

Arto Tolsa Areenan puukatsomo hajoilee paikoitellen yhtä pahasti kuin KTP:n peli tällä hetkellä.

Arto Tolsa Areenan puukatsomo hajoilee paikoitellen yhtä pahasti kuin KTP:n peli tällä hetkellä.

KTP:n peli ei missään nimessä ole tällä hetkellä uomissaan ja jokaisessa ottelussa tapahtuu aivan liikaa puolustuspään virheitä, joista vastustajat yleensä pääsevät rokottamaan ainakin kerran. Voitto nosti Legirus Interin KTP:n edelle sarjataulukossa. KTP puolestaan putosi kuudenneksi ja on nyt viisi pistettä sarjajohtaja Klubi 04:n perässä.

Legirus Inter juhli ottelun loputtua.

Legirus Interin avausmaalin tehneen Chidinhän piti maaliskuussa tulla KTP:n testiin, mutta tämä testijakso kuitenkin kariutui jostain syystä. Tämän ottelun perusteella KTP:lla olisi todella ollut käyttöä nigerialaiselle.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 9.6.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_9.6.2017Sarjataulukkoa silmäilemällä on helppo todeta, että KTP:lla ei ole enää varaa kovinkaan moneen pistemenetykseen, mikäli tarkoitus on päästä kauden päätteeksi pelaamaan nousukarsintoihin.

Seuraavaan, FC Lahti Akatemiaa vastaan pelattavaan, otteluun lähdettäessä KTP:n keskikenttäpelaajien tilanne on huolestuttava, sillä Kvist on pelikiellon takia sivussa ja Marko Tyyskä jatkaa toipilaana. Nopeana laastarihankintana keskikentälle hankittiin Quincy Osei, joka pelasi kaudella 2015 AC Kajaanin riveissä. Ghanalainen ei ilmeisesti pelannut missään viime kaudella ja tämä nostaa kulmakarvat vahvasti pystyasentoon. Miehen kanssa sorvattu kuukauden testijakso on varmasti oikea ratkaisu. Myös puolitoista vuotta sivussa kentiltä ollut Tuomo Turunen teki yllättäen sopimuksen KTP:n kanssa ja hänkin on pelikelpoinen jo FC Lahti Akatemiaa vastaan. Osein ja Turusen pelikunnon ja vireen yllä on paljon kysymysmerkkejä, mutta parhaimmillaan molemmat ovat hyviä vahvastuksia KTP:lle. Hieman kauan sivussa olleiden pelaajien hankkiminen kuitenkin vaikuttaa paniikkinappularatkaisulta. Varmaa on kuitenkin se, että KTP:n kannattajat ottavat ainakin Tuomo ”Muki” Turusen avosylin vastaan. Kunnossa ollessaan Turunen nähdään todennäköisesti Sebastian Dolivon toppariparina. Tällöin Pasi putoaisi vaihtopenkille.

FC Lahti Akatemia on aloittanut kautensa surkeasti nappaamalla kuudesta pelaamastaan ottelusta vain yhden tasapelipisteen. Maaottelutauon takia on mahdollista, että FC Lahden Veikkausliigajoukkueesta tulisi vahvistuksia Akatemian avuksi, mutta liigajoukkue kärsii jonkin verran loukkaantumisista ja lisäksi muutama pelaaja on maajoukkuekomennuksella. Akatemian pelaajista toppari Paavo Voutilainen sekä vielä viime kaudella KTP:ta edustanut Oskari Kekkonen ovat alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana Baltic Cupissa ja näin ollen sivussa lauantain ottelusta.

”Me tullaan vielä”

Näin huikkasi Juho Nykänen KTP:n kannattajakatsomoon Legirus Interille kärsityn tappion jälkeen. Se tuleminen olisi aloitettava heti huomenna…

KTP:n seuraava ottelu: La 10.6. klo 17.00 vs. FC Lahti Akatemia (Radiomäen kenttä)

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kausi KTP:n kanssa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s