Puolivälin krouvi Urskissa: MiPK vs. KTP

dav

KTP matkusti kannattajineen Mikkeliin Mikkelin Pallo-Kissojen vieraaksi.

Kakkosen A-lohko saavutti lauantaina 8. heinäkuuta puolivälinsä, kun ohjelmassa oli täysi kuuden ottelun kierros. KTP matkusti Mikkeliin toisen Työväen urheiluliitto TUL:n jäsenseuran eli Mikkelin Pallo-Kissojen vieraaksi tavoitteenaan lähteä kauden toiselle puoliskolle sarjan kärkipaikalta.

Valtatie 15 lähtee Kotkansaarelta ja päättyy käytännössä Mikkelin urheilupuistoon. Tie on siis kuin tehty jalkapallokannattajan kuljettavaksi. Kotkasta Mikkeliin lähti kaksi bussillista kannattajia. Toisessa bussissa oli KTP:n talkoolaisia, joille seura tarjosi matkan vierasotteluun. Ilman talkootyöläisten panosta ei monenkaan seuran toiminta Suomessa pyörisi.

Kannattajabussi matkasi Mikkeliin yhden pysähdyksen taktiikalla.

Mikkelin urheilupuisto on klassinen monttustadion, jollaisilla olen aina viihtynyt. Monttuun on myös helppo rakentaa toimiva stadionkokonaisuus. Tunnelman kannalta montun luoma luontainen kaikukoppa toimii Urskissa, vaikka pääkatsomoa lukuun ottamatta katsomoita ei ole katettu. Täysin katetut stadionit ovat muutenkin yliarvostettuja.

MiPK-KTP -ottelu oli vaarassa siirtyä pelattavaksi jollekin toiselle kentälle, sillä Mikkelin urheilupuistossa remontoidaan ainakin juoksuratoja ja turvallisuussyistä loppukauden otteluita saatetaan joutua siirtämään.

mipk_lippu.jpg

MiPK:n lippu liehui Urskin tulostaulun puoleisessa päässä-

KTP lähti MiPK-otteluun täysin samalla avauskokoonpanolla kuin viikkoa aikaisemmin PK K-U:ta vastaan. MiPK:n avauskokoonpanosta löytyivät kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Rafael sekä viime kaudella KTP:ta edustanut Isaac Kannah.

dav

Joukkueiden avauskokoonpanot esittelyssä.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-4-1-1)
MiPK-KTP_avauksetMiPK (4-5-1)

KTP:n kannattajat ottivat paikkansa aurinkokatsomosta.

KTP aloitti ottelun murskaavasti ja jo 25 minuutin pelin jälkeen tulostaululla oli numerot 0-3. Lucas dos Santosille avautui hyvä maalipaikka jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, mutta tällä kertaa brasilialaisen veto epäonnistui ja painui maalin ohi.

Vasempana laitapuolustajana aloittanut brassipakki Tiago loukkaantui noin kymmenen minuutin pelin jälkeen ja hänen tilalle vaihdettiin Oskari Pasanen, joka pelasi kuitenkin oikealla laidalla Manel Subirats Gasparinin siirtyessä vasemmalle.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 14. minuutilla, kun edellisessä ottelussa hattutempun viimeistellyt Juho Nykänen vei KTP:n 1-0-johtoon oikealta laidalta tulleen Driton Shalan keskityksen jälkeen. Nykänen pääsi ensin puskemaan, mutta MiPK:n maalivahti Tommi Lindholm kuitenkin torjui tämän yrityksen. Nykänen ehti kuitenkin ensimmäisenä irtopalloon ja siirsi sen varmasti verkon perälle.

Viisi minuuttia myöhemmin Nykänen pääsi nopean vastahyökkäyksen jälkeen uuteen maalipaikkaan ja napakka veto painui lopulta maalin takakulmaan ja KTP siirtyi 2-0-johtoon. Maali oli Nykäselle jo kauden viides. Quincy Osei vei KTP:n 3-0-johtoon 25. minuutilla ja ottelu vaikutti ratkenneen jo tässä vaiheessa, sillä MiPK ei todellakaan vakuuttanut omalla esityksellään.

KTP:n pelaajat fiilistelevät Juho Nykäsen 2-0-maalia.

Lucas dos Santosin vapaapotkut eivät MiPK:ta vastaan onnistuneet.

Myös MiPK joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo ensimmäisen jakson lopulla, kun toppari Tommi Ekmark loukkaantui ja hänen tilalleen kentälle asteli Ville Pönkkä. Tauolle lähdettiin KTP:n johtaessa selvästi lukemin 3-0.

Toisella jaksolla ottelun kuva ei juurikaan muuttunut ja KTP sai tehdä kentällä lähes mitä halusi. Osei teki illan toisen osumansa 56. minuutilla ja Driton Shala kaunisteli numeroita entisestään vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin. MiPK:n täydellisen nöyryyttämisen viimeisteli Ousman Jarju 70. minuutilla viimeistelemällä 6-0-maalillaan. Ottelun loppu lähinnä pelattiin pois alta.

KTP jatkoi painostamista myös toisella jaksolla.

Ottelu päättyi riemukkaissa tunnelmissa.

Murskavoitosta huolimatta Jallu Rantanen ei ollut täysin tyytyväinen esitykseen, sillä KTP:n pelaajat antoivat ottelussa liikaa harhasyöttöjä. Vastustaja oli lauantaina kuitenkin todella heikko, eivätkä harhasyötötkään avanneet MiPK:lle maalipaikkoja.

KTP:n kannattajat pitivät tunnelman hyvänä läpi koko ottelun ja Kotkan poikii ilman siipii kaikui Urskissa komeasti juuri ennen päätösvihellystä. Paluumatkalla Kotkaan kannattajabussissa vallitsi riemukas tunnelma. Yleisöä ottelussa oli 412 ja näistä varmasti ainakin noin kolmasosa oli kotkalaisia.

Kaikki A-lohkon kärkijoukkueet voittivat omat ottelunsa lauantaina ja kärkikamppailusta on muodostumassa neljän joukkueen välinen taisto. Kärkikamppailussa ovat KTP:n lisäksi mukana Klubi 04, PEPO sekä FC Legirus Inter.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 10.7.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_10.7.2017

Nousukarsintoihin pääsevät siis jokainen lohkovoittaja (3) sekä paras lohkokakkonen. Kauden ensimmäisen puoliskon perusteella taistelu parhaan lohkokakkosen paikasta tulee olemaan tiukka, sillä kolmen lohkon tämän hetkiset kakkoset ovat kahden pisteen sisällä toisistaan.

Lohkokakkosten vertailu (tilanne 11.7.2017, suluissa lohko)
lohkokakkosten_vertailu

Nousukarsinnoissa saman lohkon joukkueet eivät jostain syystä voi kohdata toisiaan, joten silläkin, mistä lohkosta paras lohkokakkonen tulee, on lopulta iso merkitys. Mikäli paras lohkokakkonen tulee C-lohkosta, tietää se A- ja B-lohkojen voittajille varmaa pohjoisen matkaa.

Ote Kakkosen kilpailumääräyksistä:
Lohkojen voittajat ja paras 2. sijoittunut joukkue pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2018. Kaksi joukkuetta nousee Ykköseen. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut) joukkueet arvotaan eri arvontakoreihin.

Ensin tärkeintä on toki varmistaa paikka nousukarsinnassa.

Tahmean alkukauden jälkeen KTP:n peli on lähtenyt rullaamaan paremmin ja paremmin. Quincy Osein saapuminen keskikentälle on ollut yksi tärkeimmistä peliä parantaneista asioista. Lyhyellä sopimuksella pelaava Osei jatkaa Kotkassa vielä ainakin kuukauden, mutta nousuhaaveita ajatellen olisi tärkeää pitää mies KTP:n riveissä koko loppukauden. Oseita ei varmasti hankittu joukkueeseen maalintekijäksi, mutta mies on viimeistellyt pelaamissaan viidessä ottelussa jo peräti neljä maalia. Juho Nykänen on puolestaan todennäköisesti yllättänyt lähes kaikki kymppipaikalla esittämillään otteilla. Myös Ousman Jarju on pelannut vakuuttavasti kärjessä, vaikka hyökkääjän maalisaldoon on kertynyt vasta kolme osumaa. Jarju on kuitenkin tuonut KTP:n hyökkäyspeliin uusia ulottuvuuksia ja gambialainen on ollut mukana järjestelemässä useampaakin osumaa. Oikeutetusti voidaan sanoa, että KTP on tässä vaiheessa kautta suurin suosikki A-lohkon voittajaksi.

KTP:n pelaajien peliajat Kakkosen A-lohkossa
KTP-peliajat_10.7.2017

Ensi lauantaina KTP ja ne kannattajat, jotka malttavat jättää Kotkan meripäivien humun hetkeksi taakseen, matkaavat jälleen valtatie 15:tä pitkin Mikkeliin, jossa ottelua isännöi tällä kertaa historialtaan kaupungin porvarillisempi seura Mikkelin Palloilijat, joka on vetäissyt oman kautensa viime aikojen huonoilla otteilla täysin vihkoon ja pudonnut pois lohkon kärkikamppailusta. Samassa rytäkässä päävalmentaja Ilkka Mäkelä sai potkut tehtävästään. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Arto Tolsa Areenalla päättyi maalittomaan tasapeliin. Nykytilanteessa KTP lähtee otteluun todella suurena ennakkosuosikkina.

MiPK:n ja MP:n ottelumainokset

Käykö täällä edes muita joukkueita?

KTP:n seuraava ottelu: La 15.7. klo 19.00 vs. MP (Mikkelin urheilupuisto)

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Tietoja Stadionbongari

Reissaaja, jonka mielestä paikalliseen kulttuuriin ja ilmiöihin tutustuu parhaiten jalkapallon kautta.
Kategoria(t): Kausi KTP:n kanssa Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s