Mikkeli Part 2: MP vs. KTP

KTP matkusti MP:n vieraaksi Mikkelin urheilupuistoon.
KTP matkusti MP:n vieraaksi Mikkelin urheilupuistoon.

KTP matkasi Mikkeliin MP:n vieraaksi lauantaina 15. heinäkuuta ja näin ollen luvassa oli vierailu Mikkelin urheilupuistoon jo toisena viikonloppuna peräkkäin. Valtatie 15 tuli parin viikon aikana tutuksi. Kotkassa samaan aikaan järjestetty tapahtumien superviikonloppu (meripäivät, tall ships races ja kansainväliset suurmarkkinat) tarkoitti sitä, että MiPK-pelin kaltaista kannattajaryntäystä Kotkasta Mikkeliin ei tällä kertaa nähty. Katsomossa näkyi kuitenkin mukavasti myös vihreävalkoista.

Oskari Pasanen nousi KTP:n avauskokoonpanoon brassipuolustaja Tiagon ollessa edelleen loukkaantumisen takia sivussa. Tämä tarkoitti myös sitä, että Manel Subirats Gasparin pelasi vasemman puolustajan paikalla. Muutoin KTP lähti otteluun samalla kokoonpanolla kuin muutamaan aikasempaankin koitokseen. Saku Kvist puolestaan puuttui kokonaan KTP:n kokoonpanosta.

MP:n ja KTP:n avauskokoonpanot esittelyssä ennen ottelua.
Joukkueiden avauskokoonpanot esittelyssä.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-4-1-1)
MP-KTP_avauksetMP (4-2-3-1)

Ottelun ensimmäisellä jaksolla KTP:lla ei ollut minkäänlaisia ongelmia MP:n kanssa ja joukkue kierrätti palloa maltillisesti alakerrassa ja puhkaisi MP:n prässin komeasti useita kertoja ottelun aikana. Keskikentän kaksikko Quincy Osei sekä Marko Tyyskä olivat avainasemassa organisoitujen hyökkäyksien rakentamisessa. Etenkin Osein otteet keskikentän keskustassa ovat olleet loistavia.

KTP siirtyi 1-0-johtoon jo 19. minuutilla, kun Juho Nykänen ohjasi pallon maalin edestä maaliin MP:n kulmapotkua seuranneen nopean vastahyökkäyksen jälkeen. 27 minuutin kohdalla Driton Shala tuplasi KTP:n johdon siirrettyään pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin.

Myös MP sai luotua muutaman paikan ensimmäisellä jaksolla ja kenties paras niistä osui 29. minuutilla Dylan Autranille, jonka pusku suuntautui kuitenkin KTP-maalin yli.

Lucas dos Santos oli vielä tehdä KTP:lle kolmannen maalin ennen taukovihellystä, mutta MP-vahti Joonas Urosen loistava torjunta piti eron kahdessa maalissa ja tauolle lähdettiin KTP:n 2-0-johtoasemassa.

MP aloitti toisen jakson hieman sisuuntuneempana ja jopa hallitsi hieman ottelutapahtumia. Joonas Kimari pääsi puskemaan hyvästä paikasta 55 minuutin kohdalla, mutta pallo meni KTP-maalin ohi. MP onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, kun ottelua oli pelattu 60 minuuttia. Juuso Liukkonen survoi kauden kolmannen maalinsa maalin edestä. Katsomoon ei näkynyt ylittikö pallo maalilinjan, mutta avustava erotuomari liputti pallon olleen maalissa ja ottelun erotuomari osoitti palloa keskipisteelle.

MP pystyi toisen jakson alussa luomaan painetta KTP:n maalille, mutta takaa-ajo jäi lyhyeksi.

MP:n takaa-ajo tyssäsi kuitenkin lähes samantien, kun Nykänen jatkoi viime otteluiden maali-iloitteluaan 63. minuutilla. Ousman Jarju täräytti pallon ensin ylärimaan dos Santosin antaman kulmapotkun jälkeen ja Nykänen pamautti paluupallon voimalla MP:n maaliin ja tilanteeksi 3-1 KTP:lle.

KTP kaunisteli vielä voittolukemia ensin 71. minuutilla, kun Jarjua rikottiin rangaistusalueella ja Shala iski illan toisen maalinsa rangaistuspotkusta. Kahta minuuttia myöhemmin Nykänen viimeisteli hattutemppunsa komealla puskulla ja teki samalla ottelun loppulukemiksi 5-1 KTP:lle.

Driton Shala viimeisteli KTP:n 4-1-johto-osuman rangaistuspotkusta.
Driton Shala viimeisteli KTP:n 4-1-johto-osuman rangaistuspotkusta.

Viimeinen 20 minuuttia lähinnä pelattiin pois ja Jallu Rantanen vaihtoi kentälle vähälle peliajalle kauden aikana jääneet Niko Ikävalkon, Onur Celikin sekä Anton Eerolan. Oskari Pasanen pelasi kauden ensimmäisen täyden 90 minuuttisensa. Tässä vaiheessa kautta yhteensä 14 KTP:n pelaajaa on pelannut vähintään yhden ottelun kokonaan.

Juho Nykäsestä on viime otteluissa kuoriutunut aivan järjetön maalitykki, sillä kolmessa viimeisessä ottelussa kymppipaikalle nostettu Nykänen on tykittänyt peräti kahdeksan maalia. Voidaan sanoa, että usealla pelipaikalla tällä kaudella uurastaneen Nykäsen tämän hetken paras pelipaikka on nyt löytynyt. Nykänen aloitti kauden vasempana laitapuolustajana ja siirtyi tämän jälkeen pelaamaan keskikentän keskustaan. Aleksi Tarvosen loukkaannuttua Rantanen kokeili kärjen takana ensin Driton Shalaa, mutta PEPO-ottelusta lähtien paikka on kuulunut Nykäselle ja nykyisessä vireessä on vaikea nähdä hänen sitä menettävän.

Mikkeliläisyleisö ei todellakaan ollut tyytyväinen omiensa esitykseen ja katsomossa spekuloitiin jo mahdollisuudella pudota jopa Kolmoseen. Mikkelin urheilupuistoon oli kuitenkin saapunut kiitettävä määrä yleisöä ja katsojamääräksi ilmoitettiin 504.

Seuraava sarjaottelu Klubi 04:sta vastaan on äärimmäisen tärkeä lohkon voittokamppailua ajatellen. Voitolla KTP pudottaisi Klubin jo neljän pisteen päähän ja toisaalta häviämällä etulyöntiasema siirtyisi Klubille. PEPO on jo putoamassa kärkikamppailusta ja jäänyt jo viiden pisteen päähän KTP:sta, mutta lappeenrantalaisetkin voivat vielä hyvin kammeta itsensä nousukamppailuun voittamalla keskinäisiä otteluita kärkijoukkueita vastaan.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 18.7.Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_18.7.2017

KTP-Klubi 04 -ottelu 29. heinäkuuta on KTP:n 90-vuotisjuhlaottelu ja tämän takia ottelua alkaa KTP:n perustamisvuoden mukaan kello 19.27. Toivottavasti yleisö löytää tiensä juhlaotteluun, jossa on myös erittäin suuret panokset.

KTP:n seuraava ottelu: La 29.7. klo 19.27 vs. Klubi 04 (Arto Tolsa Areena)

#kausiktpnkanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s