KTP:n 90-vuotisjuhlaottelu: KTP vs. Klubi 04

KTP:n kannattajien tekemässä tifossa luki ylhäällä ”KTP on ikuinen”.

Lauantaina 29. heinäkuuta Arto Tolsa Areenalla juhlittiin 90-vuotisen KTP:n taivalta, kun KTP kohtasi Klubi 04:n Kakkosen A-lohkon kärkikamppailussa. Ottelu alkoi KTP:n perustamisvuoden mukaan kello 19.27. Kotkan Työväen Palloilijat perustettiin 22. syyskuuta 1927, kun joukko Kotkan Riennosta irtautuneita urheilijoita halusi perustaa oman seuran. Juhlaottelu pelattiin siis paria kuukautta ennen varsinaista juhlapäivää.

Juhlapäiväksi ottelupäivä muodostuikin ja Arto Tolsa Areenalle saapui koko Kakkosen kauden suurin yleisömäärä, 2846 katsojaa. Helsingistä oli saapunut kymmenkunta HJK:n kannattajaa tukemaan Klubi 04:sta. Ennen ottelua pelattiin näytösottelu, jossa Arto Tolsa team kohtasi raittius- ja urheiluseura Zoomin. Kentällä nähtiin muun muassa Atik Ismail ja Teemu Tainio.

Tiago palasi loukkaantumisensa jälkeen takaisin avauskokoonpanoon Oskari Pasasen tilalle, mutta muutoin KTP lähti otteluun samalla kokoonpanolla kuin muutamaan aikaisempaan otteluun. Voittavaa yhdistelmää on turha vaihtaa.

Avauskokoonpanot alkuseremonioissa.

Joukkueiden avauskokoonpanot
Klubi 04 (4-5-1)
KTP-Klubi04_avauksetKTP (4-4-1-1)

Klubi 04 pelasi ensimmäisellä jaksolla erittäin hyvin ja hallitsi kenttätapahtumia, vaikka KTP:lle avautui lopulta puoliajan parhaat maalintekotilanteet. KTP:n paras maalipaikka ensimmäisellä jaksolla brassipuolustaja Tiagolle, jonka kenties keskitykseksi tarkoitettu veto osui lopulta Klubi-maalin ylärimaan.

Klubin kannattajat päättivät esitellä vartaloitaan.
Ottelun yleisömäärä oli komeasti 2 846 katsojaa.

Toinen jakso oli enemmän KTP:n hallussa ja 62 minuutin kohdalla Juho Nykänen jatkoi uskomatonta maaliputkeaan ja vei KTP:n kauden yhdeksännellä maalillaan 1-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Quincy Osei täräytti pallon tolppaan.

Noin 73 minuutin kohdalla nähtiin ikävä tilanne, kun Klubi 04:n vasen puolustaja Jasper Tommila loukkaantui ja hänet jouduttiin kantamaan kentän sivuun paareilla. Hetkeä myöhemmin Klubi 04 nousi tasoihin, kun Topi Pasi ohjasi oikealta tulleen keskityksen epäonnekseen omaan maaliin.

Ottelu keskeytettiin hetkiksi Klubi 04:n pelaajan loukkaantumisen takia.

Toisen puoliajan lopussa KTP tuntui hyökkäävän melkoisella riskillä, sillä laitapuolustajat nousivat hanakasti ja Klubi 04 pääsi useaan otteeseen vaarallisiin vastahyökkäyksiin nopeiden Enoch Banzan ja Didis Lutumba-Pitahin johdolla. Klubin Eetu Vertainen pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä Banzan loistavasta keskityksestä, kun ottelua oli pelattu 80 minuuttia, mutta hyökkääjän ohjaus suuntautui KTP:n onneksi reilusti maalin yli. Lisämaaleja ottelussa ei nähty ja pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 4.8.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_4.8.2017

PEPO nousi KTP:n kanssa tasoihin pelattuaan 14. kierroksen ottelunsa jo torstaina 3. elokuuta. KTP:n muutkin pahimmat vastustajat ehtivät pelata kierroksen ottelunsa ennen kuin KTP tahkoaa oman ottelunsa Helsingissä ensi tiistaina.

Seuraavaksi KTP matkustaa siis viime peleissä pisteitä napsineen Kiffenin vieraaksi Töölön pallokentälle. Joukkueiden kauden ensimmäisessä ottelussa Kiffen onnistui nappaamaan tasapelipisteen Arto Tolsa Areenalta. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä, joten ennakkosuosikkiasemastaan huolimatta KTP:lle ei varmasti ole luvassa helppoa ottelua.

KTP on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla, sillä keskikentän pohjalla todella mahtavasti pelanneen Quincy Osein sopimus on päättymässä ja hän ei todennäköisesti jatka kautta loppuun Kotkassa. Saku Kvist on pelannut pelikieltonsa jälkeen vain jämäminuutteja parissa ottelussa ja liigastatuksella Kakkoseen siirtyneen pelaajan otteet ovat tällä kaudella olleet melkoinen pettymys. KTP solmi kauden loppuun saakka ylettyvän sopimuksen kolumbialaisen hyökkääjä Jhonathan Cardalesin kanssa ja kärki nähdään todennäköisesti vähintään vaihtopenkillä jo Kiffeniä vastaan. Cardalesin sopimukseen kuuluu koeaika. Kiffenin Cheikh Toure on viimeistellyt kolmessa viimeisessä ottelussa peräti neljä maalia, joten hänen kanssaan on oltava erityisen tarkkana. Toki ainakin pari Touren maalia on tullut rangaistuspotkuista. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kiffenin vasemmalla laidalla loistanut Justus Kauppinen ei ole ollut toviin Kiffenin kokoonpanossa, joten lieneekö nuorukainen sairastuvalla?

KTP:n seuraava ottelu: Ti 8.8. klo 19.00 vs. Kiffen (Töölön pallokenttä)

#kausiktpnkanssa

Yksi kommentti artikkeliin ”KTP:n 90-vuotisjuhlaottelu: KTP vs. Klubi 04

  1. Moi pieni virhe ktp:n juhlaottelun raportissa se oli Dolivo joka ohjasi pallon omaan maaliin. Muuten lähes loistavia raportteja siis jatka samaan malliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s