Vaikeuksien kautta voittoon: KTP vs. FC Lahti Akatemia

KTP sai vieraakseen FC Lahti Akatemian.

KTP sai maanantaina 28. elokuuta Arto Tolsa Areenalla vastaansa sarjajumbo FC Lahti Akatemian (tästä eteenpäin FCLA) ja joutui tekemään täyden päivätyön voiton eteen.

KTP:n avauskokoonpano meni todelliseen remonttiin, kun Manel Subirats Gasparin aloitti keskikentän keskustassa Marko Tyyskän parina, Niko Ikävalko nähtiin tällä kaudella ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa, Oskari Pasanen pelasi oikeana laitapuolustajana ja Aleksi Tarvonen jatkoi avauksessa vasemmalla laidalla. Lucas dos Santos puuttui loukkaantumisen takia ja Saku Kvist istui vaihtopenkillä.

FCLA:n riveihin täksi kaudeksi Kotkasta siirtynyt Oskari Kekkonen pääsi pelamaan ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan vieraiden paidassa.

Ottelu alkamassa.

Joukkueiden avauskokoonpanot
FCLA (4-4-2)
ktp-fcla_avauksetKTP (4-4-1-1)

KTP pelaaminen oli erityisesti ensimmäisellä jaksolla jotenkin todella hapuilevaa. Paljon harhasyöttöjä ja jopa palloon kompastumisia. Joukkue onnistui luomaan toki hyviä maalipaikkojakin, mutta tällä kertaa Niko Ikävalko oli myös hieman epäonnekas, että yrityksistä yksikään ei päätynyt lahtelaisten maaliin. Nitin paras maalipaikka nähtiin 25 minuutin kohdalla, kun Driton Shala pelasi hänet läpiajoon. Nitin viimeistely kuitenkin ontui ja pallo suuntautui hieman maalin ohi vastustajan päästessään tilanteessa väliin.

KTP:n ensimmäinen maalipaikka nähtiin kuitenkin jo ottelun toisella peliminuutilla, kun Pasanen keskitti oikealta laidalta ja ensin Tarvonen pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta hänen vetonsa kilpistyi puolustajaan. Ikävalko ei suti puolestaan ohi paluupallosta ja tilanne kuivui kokoon.

FC Lahti Akatemialla oli ensimmäisellä jaksolla kolme erinomaista tilaisuutta maalintekoon, mutta lahtelaisten viimeistely on ontunut läpi koko kauden. Näin kävi tälläkin kertaa. 21 minuutin pelin jälkeen FCLA pelasi näppärän kulmakuvion, jonka seurauksena pallo viuhui vain vähän KTP:n maalin yli.

Hetkeä myöhemmin Irfan Sadik täräytti pallon voimalla KTP-maalin ylärimaan. Jakson lopussa FCLA:n kapteeni Robin Saastamoinen pääsi vielä läpi vasemmalta laidalta, mutta hänen sijoituksensa painui hieman takatolpan ohi.

Toisen jakson alussa FCLA vaikutti jopa aktiivisemmalta joukkueelta ja se pystyi luomaan useita pitkiä kontrolloituja hyökkäyksiä. Ikävalko pääsi yrittämään maalintekoa vapaapotkusta 59. minuutilla, mutta veto suuntautui yli maalin.

Niko Ikävalkon vapaapotku ei mennyt maaliin.

KTP selvisi pälkähästä 63. minuutilla, kun Aleksi Tarvonen viimeisteli 1-0-maalin FCLA-maalin takakulmaan. Tarvosen paluu on ollut hyvä, sillä hän on tehnyt molemmissa loukkaantumisen jälkeen pelaamassaan ottelussa maalin ja nostanut kauden kokonaismaalisaldonsa jo seitsemään.

Hetkeä myöhemmin FCLA:n Sadikille avautui nopeassa tahdissa kaksi hyvää maalipaikkaa. Ensimmäisellä kerralla Sadik puski pallon maalin yli. Pari minuuttia myöhemmin Sadik pääsi ohjaamaan maalin edestä vapaasti, mutta Jiri Koski esitti loistavan reaktiotorjunnan ja pelasti tilanteen.

72 minuutin pelin jälkeen ottelu käytännössä ratkesi, kun Driton Shala pääsi viimeistelemään KTP:n 2-0-maalin.

Ottelun loppupuolella nähtiin yksi uusi KTP-debyytti, kun keskikentän keskustaan vaihdettu Said Ahmed Abdulkadir pääsi kentälle Oskari Pasasen tilalle. Vaihto päätti myös Manelin uran KTP:n keskikentän keskustassa, sillä todennäköisesti mies nähdään jatkossa hänelle tutummalla oikean puolustajan paikalla. Abdulkadir ehti pelata noin reilut kymmenen minuuttia ja tämän perusteella kyseessä on ainakin melko kehityskelpoinen nuori pelaaja.

Ikävalko jouduttiin ottamaan vaihtoon 79. minuutilla uusiutuneen etureisivamman takia, mutta ilmeisesti loukkaantuminen ei kuitenkaan ole niin paha kuin miltä se aluksi näytti.

Lopulta KTP nappasi numerollisesti selkeän 2-0-voiton, mutta FCLA oli selvästi parempi joukkue kuin mitä sarjataulukko tällä hetkellä näyttää. Nuorista pelaajista koostuva joukkue pelasi paljon organisoidummin kuin hieman kokeilevalla kokoonpanolla pelannut KTP. Lahtelaisten väistämätön kohtalo on kuitenkin pudota kauden päätteeksi Kolmoseen.

Samaan aikaan pelattu miesten lentopallomaajoukkueen televisioitu EM-kisaottelu Serbiaa vastaan saattoi viedä hieman katsojia ottelulta, sillä Arto Tolsa Areenalle saapui yleisöä ”vain” 982.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 31.8.
Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 31.8.2017

Kakkosen A-lohkon kärkikamppailusta on muotoutumassa kolmen joukkueen taisto, sillä Klubi 04, PEPO ja KTP ovat onnistuneet pudottamaan (tosin ottelun vähemmän pelanneen) FC Legirus Interin jo kuuden pisteen päähän.

KTP elää tällä hetkellä tietynlaista murrosvaihetta Quincy Osein lähtemisen seurauksena. Keskikentän keskustaan ei ole vielä löytynyt kunnon korvaajaa. Profiilipelaajaksi hankittu Saku Kvist vietti koko ottelun vaihtopenkillä ja nähtäväksi jää mikä miehen rooli tulee jatkossa olemaan. Lucas dos Santos on ollut tällä kaudella kenties KTP:n paras pelaaja ja hänet olisi saatava mahdollisimman nopeasti pois sairastuvalta. Aleksi Tarvosen vahva paluu on kuitenkin ollut hyvä asia joukkueelle ja nyt hyökkäyspäähän löytyy jälleen hieman enemmän leveyttä. Maalintekijä joukkueelta edelleen kuitenkin puuttuu, sillä Ikävalko, Ousman Jarju ja uusimpana pelaajana rinkiin tullut, selvästi huonossa kunnossa oleva Donado eivät tunnu osuvan maalipuiden väliin. Kuka olisi ennen kauden alkua uskonut, että Juho Nykänen on KTP:n maalinsylkijä numero yksi?

Seuraavaksi KTP matkustaa sarjan parhaimpiin kotijoukkueisiin kuuluvan Järvenpään Palloseuran vieraaksi. JäPS on voittanut kahdeksasta tällä kaudella pelaamastaan kotiottelusta peräti kuusi. Järvenpääläiset seilaavat tällä hetkellä myös kolmen ottelun voittoputkessa, joten helppoa ei sunnuntaina tule olemaan. Oletusarvoisesti ja lohkon kärkikamppailua ajatellen KTP:lla on jälleen pakkovoiton paikka.

KTP:n seuraava ottelu: Su 3.9. klo 17.00 vs. JäPS (Järvenpään keskuskenttä)

#kausiktpnkanssa

Katso KTP TV:n ottelukooste KTP-FCLA -ottelusta TÄÄLTÄ ja lehdistötilaisuus TÄÄLTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s