Takapakkia Järvenpäässä: JäPS vs. KTP

JäPS-KTP -ottelumainos tien varrella Sibeliuksenväylällä.

KTP matkusti sunnuntaina 3. syyskuuta Järvenpäähän paikallisen palloseuran vieraaksi. JäPS on tällä kaudella ollut yksi parhasita Kakkosen A-lohkon kotijoukkueista ja tällä kertaa asian sai todeta KTP. Järvenpääläiset ovat hävinneet kotikentällään kauden aikana vain kaksi ottelua. KTP sai lopulta tehdä täyden päivätyön ansaitakseen yhden tasapelipisteen.

KTP:n kokoonpanosssa nähtiin uutta verta keskikentällä, kun GrIFK:sta siirtynyt Faraz Ahadi pääsi suoraan avaukseen. Marko Tyyskä puuttui KTP:n kokoonpanosta pelikiellon takia.

Järvenpäähän oli saapunut ilahduttavan paljon KTP:n kannattajia. JäPS:n äänekäs kannattajaryhmä sen sijaan ei näyttänyt paikalla olevan.

Joukkueiden avauskokoonpanot rivissä ennen ottelun alkua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-4-1-1)
jäps-ktp_avauksetJäPS (4-4-2)

KTP sai heti ottelun alussa kaksi hyvää maalipaikkaa, kun ensin JäPS:n puolustajan liukastuminen avasi Aleksi Tarvoselle hyvän tekopaikan, mutta Tarvosen veto meni hieman ohi. Tarvonen pääsi yrittämään maalintekoa myös neljän minuutin pelin jälkeen, mutta tälläkin kertaa veto suuntautui ohi takatolpan.

JäPS sai rakenneltua omia hyökkäyksiään ja Kron Rexhepi järvenpääläisten kärjessä aiheutti KTP:lle pieniä vaikeuksia. JäPS sai kulmapotkun vasemmalta laidalta, kun ottelua oli pelattiin ottelun 11. minuuttia. Osku Partosen antama kulma leijaili lopulta suoraan KTP:n maaliin ja JäPS johti 1-0.

JäPS:n vasen puolustaja Joni Norring viskoi pitkiä sivurajaheittoja.
dav
JäPS:n pelaajat juhlivat Osku Partosen 1-0-maalia.

Hetki JäPS:n maalin jälkeen KTP joutui suorittamaan ottelun ensimmäisen vaihtonsa, kun Driton Shala poistui loukkaantumisen takia kentältä ja hänen tilalleen kirmasi Anton Eerola.

KTP sai ensimmäisen jakson lopulla vielä pari hyvää tasoitusmahdollisuutta, mutta ensin Lucas dos Santosin veto painui ohi 40 minuutin kohdalla ja 45 minuutin kohdalla JäPS-vahti Altti Mäkinen torjui Tarvosen vapaapotkun. Vapaapotkun jatkotilanteesta pallo meni lopulta yli maalin ja tauolle lähdettiin tilanteesta 1-0.

Aleksi Tarvosen vapaapotku oli painua maalin vasempaan alakulmaan.
dav
Ottelua oli seuraamassa 259 katsojaa.
Osa katsojista seurasi ottelua mieluummin seisten.

KTP oli toisella jaksolla joukkueista selkeästi terävämpi, vaikka myös JäPS onnistui luomaan vaarallisia maalipaikkoja. JäPS:n vaihtomies Akseli Pohjantähti pääsi 65 minuutin kohdalla vasemmalta laidalta hyvään maalintekopaikkaan, mutta Jiri Koski kuitenkin torjui hänen vetonsa.

Viisi minuuttia myöhemmin KTP tasoitti vihdoin ottelun, kun Eerola pääsi puskemaan pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin. Hetkeä myöhemmin Tarvonen ja vaihdosta juuri Eerolan tilalle tullut Donado pääsivät loistavaan maalipaikkaan, mutta lopulta sössivät tilanteen käsittämättömällä tavalla. Käytännössä kaksikolla oli edessään jo tyhjä maali, mutta JäPS:n puolustus pääsi lopulta blokkaamaan tilanteen. 77 minuutin kohdalla Tarvonen pääsi puskemaan Nykäsen keskityksestä, mutta JäPS:n puolustus ehti tässäkin tilanteessa eteen. Myös Nykänen pääsi kokeilemaan maalintekoa dos Santosin keskityksestä, mutta hänen puskunsa suuntautui JäPS-maalin ohi.

85 minuutin kohdalla Donado irtautui JäPS-puolustuksesta ja pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta Mäkinen JäPS-maalissa torjui. JäPS:n joukkueesta edukseen erottui KTP:n kanssa talvella jonkin aikaa harjoitellut Teimuraz Apriamashvili, joka raatoi JäPS:n keskikentän ankkurina ja pysäytti ottelun aikana lukuisia KTP:n hyökkäyksiä.

Toisella jaksolla KTP hallitsi selvästi ottelutapahtumia (kuvaaminen vastavaloon ei käytännössä juuri onnistunut).

KTP:n sai kylmän suihkun niskaansa ottelun lisäajalla, kun erotuomari Oskari Tuomi tuomitsi JäPS:lle rangaistuspotkun. Olli Valto täräytti pallon maalin vasempaan alakulmaan ja ottelu näytti jo päättyvän JäPS:n 2-1-voittoon. KTP sai kuitenkin vielä vapaapotkun juuri ennen päätösvihellystä. Tarvonen puski tilanteesta tasoitusmaalin käytännössä ottelun viimeisellä hetkellä ja KTP sai todella tärkeän pisteen, vaikka joukkueen olisi kyllä pitänyt pystyä nappaamaan täydet kolme pistettä. Maalinteko-ongelmat nostivat jälleen päätään, sillä KTP:lla oli käsittämättömän paljon maalipaikkoja. Viimeistely kuitenkin ontui pahasti. Kauden neljässä viimeisessä ottelussa KTP:lla ei ole juuri varaa pistemenetyksiin, mikäli joukkue haluaa päästä pelaamaan nousukarsintoihin.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 10.9.
Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 10.9.2017

Seuraavaksi KTP kohtaa kärkikamppailussa PEPO:n. Päänvaivaa Jallu Rantaselle tuottaa Sebastian Dolivon pelikielto. Dolivo on tällä kaudella pelannut jokaisen peliminuutin sarjassa yhdessä topparipari Topi Pasin kanssa.

Klubi 04 ja Legirus Inter hävisivät viikonloppuna omat ottelunsa, joten Legirus Inter on käytännössä ulkona lohkon kärkikamppailusta ja Klubi 04 tarvitsee jo tuuria noustakseen lohkovoittoon. PEPO:lla on puolestaan maanantaina mahdollisuus nousta peräti viiden pisteen sarjajohtoon, mikäli joukkue onnistuisi ryöstämään voiton Arto Tolsa Areenalta. KTP:lla on siis jälleen pakkovoiton paikka.

KTP:n uusi hankinta Faraz Ahadi vaikutti hyvältä pelimieheltä ja hänestä saattaisi olla Quincy Osein saappaiden täyttäjäksi.

KTP:n seuraava ottelu: Ma 11.9. klo 18.30 vs. PEPO (Arto Tolsa Areena)

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s