Tärkeät pisteet Joutsenosta: Kultsu vs. KTP

KTP kohtasi Kultsun Joutsenossa.

KTP matkusti sunnuntaina 17. syyskuuta Lappeenrantaan Joutsenon Kultsun vieraaksi. KTP:n kannattajia oli saapunut paikalle minibussillisen lisäksi myös paljon omilla kyydeillään. Yhteensä paikan päällä oli arviolta 50 KTP:n kannattajaa eli noin neljäsosa koko yleisöstä.

KTP:n kannattajia oli runsaasti paikalla.

Edellisten päivien sateiden takia ottelun siirtämistä viereiselle tekonurmikentälle ilmeisesti harkittiin, mutta ottelun erotuomaristo katsoi kentän kuitenkin olevan tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Kultsun paidassa nähtiin vanhoja KTP:n pelaajia, kun Veikkausliigassa kaudella 2015 Kotkassa torjunut Craig Hill vartioi Kultsun maalia ja Giorgi Ositashvili aloitti joukkueen vasempana puolustajana. Lucas dos Santos aloitti yllättäen KTP:n vaihtopenkillä Aleksi Tarvosen siirtyessä kärjestä vasempaan laitaan. Kärjessä aloitti Ousman Jarju.

Joukkueiden avauskokoonpanot

Joukkueiden avauskokoonpanot
KTP (4-4-1-1)
kultsu-ktp_avauksetKultsu FC (4-4-2)

KTP:n kannattajien liput ja banderollit.

Ousman Jarju pääsi kokeilemaan maalintekoa ottelun ensimmäisellä minuutilla, mutta hänen vetonsa meni kuitenkin maalin ohi. Jarju tuntui kärsivän erityisen paljon pehmeästä kentästä eikä gambialainen tahtonut pysyä pystyssä ja liukasteli useampaan otteeseen ensimmäisen jakson aikana. Kenkävalinta ei tainnut osua aivan nappiin.

Driton Shala pääsi puolestaan yrittämään maalintekoa viiden minuutin kohdalla, mutta Craig Hill Kultsun maalilla venyi torjuntaan. Lucas dos Santosin ja Saku Kvistin ollessa vaihdossa KTP:n kulmapotkut antoi ehkä hieman yllättäenn toppari Topi Pasi.

Yllättäen Topi Pasi antoi KTP:n kulmapotkut.

Ottelua oli pelattu 18 minuuttia, kun KTP siirtyi 1-0-vierasjohtoon. Jarju keskitti vasemmalta laidalta ja Juho Nykänen viimeisteli maalin edestä jo kauden 11 osumansa.

Kultsu sai luotua ensimmäisellä jaksolla muutamia tilanteita ja ehkä paras niistä osui 25 minuutin pelin jälkeen Topi Järviselle, jonka veto viuhui vähän yli KTP:n maalin.

KTP joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 36. minuutilla, kun Marko Tyyskä sai iskun kylkiluihinsa ja joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen tuli Saku Kvist. Kvist pääsi 41. minuutilla avoipaikkaan, mutta tuhri tilanteen ja veti pallon ohi maalin. Tauolle lähdettiin KTP:n yhden maalin johtoasemassa.

Makkarat tekivät kauppansa tauolla.
Pelaajat palaamassa tauon jälkeen kentälle.
Monet katsojista seurasivat ottelua mieluummin seisaaltaan ja nojaillen. Oikea asenne.

Tarvosella oli toisen jakson alussa kaksi loistavaa maalintekopaikkaa, mutta ensimmäisessä tilanteessa Hill venyi pallon tielle ja Kultsun puolustaja onnistui blokkaamaan toisen yrityksen.

KTP:n ottelun paras pelaaja oli useita loistavia torjuntoja toisella jaksolla 0-1-tilanteessa tehnyt maalivahti Jiri Koski. 59 minuutin pelin jälkeen Ositashvili pääsi puskemaan maalin edestä, mutta Koski torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Jarju puolestaan pääsi hyvään maalipaikkaan kentän toisessa päässä kymmenen minuuttia myöhemmin Kvistin syötöstä, mutta hän veti ohi ja joutuikin suorituksensa jälkeen heti vaihtoon.

75 minuutin kohdalla Koski jatkoi paraatipelastuksiaan ja suoritti kaksi loistavaa torjuntaa. Ensin hyvin pelannut Kultsun Antti Voutilainen (jr.) toi pallon taidokkaasti ylös ja Jonathan Dunyinille avautui loistava maalipaikka. Minuuttia myöhemmin Dunyin pääsi uudelleen yrittämään maalintekoa, mutta Koski oli molemmilla kerroilla etevämpi.

KTP ratkaisi ottelun seuraavalla omalla hyökkäyksellään 77 minuutin kohdalla, kun Tarvonen pääsi sijoittamaan pallon Kultsu-maalin takakulmaan ja tilanteeksi 0-2.

Vaihdosta kentälle tullut Saku Kvist antamassa vapaapotkua vasemmalta laidalta.

Ottelun loppu oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua ja lopulta KTP nappasi täydet kolme pistettä 2-0-voitolla.

KTP:n kannattajat olivat tyytyväisiä voiton jälkeen.
Bandikset laukkuun ja takaisin bussiin.

Kotimatkalla Joutsenosta Kotkaan kannattajabussissa vallitsi mukavan leppoisa tunnelma.

Kun PEPO voitti jo torstaina pelatun oman 21. kierroksen ottelunsa MP:ta vastaan, KTP:lla on jälleen sunnuntaina pakkovoiton paikka PK Keski-Uudenmaan vieraana Keravalla.

Kakkosen A-lohkon sarjataulukko 21.9.
Kakkosen_A-lohkon_sarjataulukko_23.9.2017

 

Jos KTP jäisi lohkokakkoseksi olisi joukkueella todella hyvä mahdollisuus päästä parhaana lohkokakkosena nousukarsintaan, mikäli Kiffen putoaa Kolmoseen (Kiffen pelaa päätöskierroksella PEPO:a vastaan, joten Kiffenin säilyminen tarkoittaisi käytännössä sitä, että KTP tarvitsisi lohkovoittoon vain yhden voiton kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan):

Parhaan 2. sijoittuneen joukkueen arvioimiseksi lasketaan verrattavien joukkueiden kilpailussa saavutetut pisteet per ottelu. Arviointia varten, pelatuista otteluista poistetaan kuitenkin ensin saavutetut pisteet, tehdyt maalit ja päästetyt maalit sarjan 10., 11. ja 12. sijoittuneita joukkueita vastaan. Lähde: Palloliitto

Tämänkin tiedon olisi voinut lisätä kilpailumääräys-sivulle hieman aikaisemmin kuin pari viikkoa ennen kauden päättymistä. GBK:n kapteeni Olli Nylund julkaisi Facebook-seinällään hyvän kirjoituksen aiheesta. Nykyiset säännöt ovat kilpailullisesti huonot, sillä loppukaudesta joillekin joukkueille voi olla jopa edullisempaa hävitä tietyille joukkueille, jotka ovat vaarassa pudota sarjaporrasta alemmaksi.

Kentän ulkopuolella tapahtui viime viikonloppuna ikävämpiä asioita, kun KTP:n ja Kotkan Jäntevän uimahallin varastossa olleita historiallisesti merkittäviä tavaroita oli heitetty roskalavalle ilmoittamatta seuroille mitään. Kymen Sanomat raportoi tapahtuneesta.

Sunnuntain vierasotteluun PK K-U:ta vastaan on jälleen matkustamassa paljon KTP:n kannattajia, joten ainakaan katsomon tuki ei tule puuttumaan Keravalla. Marko Tyyskän kausi on valitettavasti ohi Kultsu-pelissä tulleen loukkaantumisen takia, joten Saku Kvist noussee takaisin aloituskokoonpanoon.

KTP:n seuraava ottelu: Su 24.9. klo 14.00 vs. PK Keski-Uusimaa (Kalevan urheilupuisto)

#kausiktpnkanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s