Voitolla lohkovoittoon: KTP vs. MiPK

KTP kohtasi MiPK:n Kakkosen A-lohkon viimeisellä kierroksella.

KTP varmisti paikkansa Ykkösen nousukarsinnoissa lopulta melko helposti voittamalla Mikkelin Pallo-Kissat Arto Tolsa Areenalla lauantaina 30. syyskuuta lukemin 4-1. Vesisateesta huolimatta ottelua oli saapunut seuraamaan 1 760 katsojaa. Tulevaan nousukarsintakotiotteluun voisi odottaa kauden ennätysyleisöä ja yli 3 000 katsojaa.

Molemmat joukkueet pääsivät otteluun käytännössä parhailla mahdollisilla kokoonpanoillaan. KTP:lla on loukkaantumisten jälkeen jopa valinnanvaraa hyökkäyspäähän ja Juho Nykänen jatkoi keskikentän pohjalla Aleksi Tarvosen pelatessa kymppipaikalla.

Joukkueiden avauskokoonpanot

Joukkueiden avauskokoonpanot:
MiPK (4-4-2)
ktp-mikp_avauksetKTP (4-4-1-1)

Driton Shalalle avautui maalintekopaikka jo ottelun toisella minuutilla, mutta pallo kimpoili lopulta MiPK-maalin yli. MiPK:n Gerald Ben pääsi puolestaan yrittämään maalintekoa 13. minuutilla, mutta hänen vetonsa suuntautui lopulta maalin ohi.

KTP hallitsi kenttätapahtumia ja MiPK keskittyi puolustamaan syvällä omalla alueellaan ja kärkkymään vastahyökkäyksiä. Puolen tunnin pelin jälkeen KTP onnistui puhkaisemaan mikkeliläispuolustuksen, kun Juho Nykänen niittasi pallon maalin kulmapotkun jälkitilanteesta. Ousman Jarju sai ensimmäisen jakson lopulla vielä hyvän tilaisuuden tuplata KTP:n johto, mutta gambialaisen ruuti oli vielä tässä vaiheessa märkää.

KTP:n lohkovoitto rupesi näyttämään jo melko varmalta, kun joukkueet marssivat tauolle, sille Kiffen johti PEPO:a vastaan Helsingissä 3-1 ja lappeenrantalaiset olivat saaneet myös punaisen kortin.

Toisella jaksolla vaikutti pitkään siltä, että MiPK odotteli lähinnä kauden päättymistä. Jarju vei KTP:n 2-0-johtoon 48. minuutilla ja tämän jälkeen ottelu näytti jo melko selvältä. Shala niittasi pallon ylärimaan 73 minuutin kohdalla.

MiPK nousi vielä maalin päähän, kun viime kaudella KTP:ta edustanut Isaac Kannah kavensi tilanteeksi 2-1, kun ottelua oli pelattu 82 minuuttia. Ottelun loppu oli kuitenkin Jarjun näytöstä ja gambialainen iski vielä kaksi maalia ja viimeisteli näin hattutempun. KTP voitti lopulta selvin 4-1-luvuin.

KTP:n kannattajat juhlivat lohkovoittoa.
KTP:n pelaajat kiittivät ottelun jälkeen kannattajia.

KTP voitti lopulta Kakkosen A-lohkon melko turvallisella neljän pisteen marginaalilla. PEPO:n hävittyä oman ottelunsa Klubi 04 nousi vielä hieman yllättäen lohkokakkoseksi ja nappasi lopulta viimeisen nousukarsintapaikan itselleen parhaana lohkokakkosena.

Kakkosen_A-lohkon_lopputilanne

Jiri Koski ja Topi Pasi olivat ainoat KTP:n pelaajat, jotka pelasivat jokaisen minuutin 22 sarjaottelussa. Sebastian Dolivo oli sivussa yhdestä ottelusta pelikiellon takia.

KTP sai nousukarsinta-arvonnassa vastustajakseen ehkä pahimman mahdollisen vastustajan, sillä vastaan asettuu C-lohkon voittanut AC Kajaani. Joukkueet pelaavat ensimmäisen osaottelun Kotkassa lauantaina ja ottelupari ratkeaa Kajaanissa 14. päivä lokakuuta. KTP:n kannattajat järjestävät kauden huipentumaan bussikuljetuksen ja bussi on jo hyvää vauhtia täyttymässä. KTP:n valmentaja Jallu Rantanen kärsii karsintaotteluissa toimitsijakiellosta, joten häntä ei nähdä vaihtopenkillä jakamassa ohjeita kummassakaan pelissä.

KTP:n kauden ensimmäinen tavoite eli nousukarsintapaikka on nyt saavutettu. Kauden onnistuminen ratkeaa kuitenkin AC Kajaania vastaan pelattavissa kahdessa ottelussa. Vain nousu Ykköseen kelpaa.

KTP:n seuraava ottelu: La 7.10. klo 18.00 vs. AC Kajaani (Arto Tolsa Areena)

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s