Ykkösen nousukarsinnan 1. osaottelu: KTP vs. AC Kajaani

KTP:n ja AC Kajaanin välinen Ykkösen nousukarsintaottelu viivästyi muutaman hetken, kun KTP:n kannattajien savut täyttivät stadionin.

Oman lohkon voitto ei riitä vielä juuri mihinkään nykyisessä Kakkosen sarjajärjestelmässä. KTP ja AC Kajaani voittivat omat lohkonsa, mutta joutuvat pelaamaan vielä nousukarsintaotteluparin toisiaan vastaan ja lopulta vain toinen joukkueista nousee Ykköseen. Kuulostaa melko paskalta systeemiltä ja sitä se myös on. Ykköseen nousemiseen pitäisi ehdottomasti riittää oman lohkonsa voitto.

No, valitus sikseen. KTP ja AC Kajaani pelasivat nousukarsinnan 1. osaottelun Arto Tolsa Areenalla lauantaina 7. lokakuuta. Arvonnassa molemmat joukkueet halusivat varmasti välttää juuri tämän otteluparin, sillä kyseessä oli tilastollisesti Kakkosen kaksi parasta joukkuetta. Joukkueiden voimasuhteita oli ennen ottelua kuitenkin lähes mahdoton arvioida. Sateisessa syyssäässä Arto Tolsa Areenalle saapui lopulta 1 710 jalkapallon ystävää seuraamaan ottelua.

dav
KTP:n kannattajilta nähtiin upea tifo ennen ottelun alkua.

Nuori Said Ahmed nousi KTP:n aloituskokoonpanoon ja Driton Shala aloitti ehkä hieman yllättäen vaihtopenkillä. AC Kajaanin syömähammas tällä kaudella on ollut Veikkausliigassakin pelannut Michael Ibiyomi. Jallu Rantanen on nousukarsintaotteluissa toimitsijakiellosta eikä hän näin ollen saa pelien aikana ohjeistaa joukkuettaan.

dav
Avauskokoonpanot kättelivät ennen ottelua.

Joukkueiden avauskokoonpanot
AC Kajaani (4-1-4-1)
ktp-kajaani_avauksetKTP (4-4-1-1)

KTP siirtyi ottelussa 1-0-johtoon jo reilun 12 minuutin pelin jälkeen. Lucas dos Santos antoi vapaapotkun vasemmalta laidalta ja lopulta Aleksi Tarvonen niittasi maalin edustalle pomppimaan jääneen pallon AC Kajaanin maalin takakulmaan.

KTP sai otteluun hyvän alun ja siirtyi 1-0-johtoon jo 12 minuutin pelin jälkeen.

AC Kajaani nousi kuitenkin tasoihin vain seitsemän minuuttia Tarvosen johtomaalin jälkeen, kun Topi Pasi puski epäonnekseen Kajaanin Alberto Ramirezin antaman kulmapotkun suoraan omaan maaliin.

Jiri Koski venyi loistavaan torjuntaan 35. minuutilla, kun hän torjui Ramirezin vasempaan yläkulmaan suuntautuneen hyvän vapaapotkun. Jurgen Castaneda täräytti pallon torjunnan jälkeen tolpan kautta ohi maalin ja KTP selvisi vielä tässä vaiheessa säikähdyksellä. KTP sai ensimmäisen jakson lopulla todella kylmän suihkun niskaansa, kun Ibiyomi onnistui maalinteossa jakson toisella lisäaikaminuutilla. Ibiyomi pääsi puskemaan pallon maalin edestä suhteellisen helposti Kosken ohi ja tauolle lähdettiin Kajaanin johtaessa lukemin 2-1.

KTP ei onnistunut enää toisella jaksolla maalinteossa.

Ibiyomi rokotti KTP:ta toisella puoliajalla vielä kertaalleen päästyään noin tunnin pelin jälkeen läpiajoon. Nigerialainen nosti pallon varmasti yli vastaan tulleen Kosken ja saattoi ratkaista maalillaan jopa koko otteluparin. KTP ei saanut ottelun toisella jaksolla kovinkaan kummoisia maalintekopaikkoja ja näin Kajaani nappasi jo melko ratkaisevan oloisen 3-1-vierasvoiton.

Ottelun jälkeen kotkalaiskatsojien kasvoilta oli luettavissa valtava pettymys. AC Kajaani puolusti erittäin organisoidusti ja KTP:lla riittää tekemistä toisessa osaottelussa. KTP:n on tehtävä vähintään kolme maalia, jotta otteluparin voitto olisi mahdollinen.

Kooste 1. osaottelusta (Veikkaus TV:n kuvaa).

KTP:n kauden viimeinen ottelu: La 14.10. klo 15.00 vs. AC Kajaani (Kajaanin liikuntapuisto)

Omalta osaltani Kausi KTP:n kanssa -projekti päättyi valitettavasti nousukarsinnan 1. osaotteluun, sillä toiseen otteluun en pääse paikan päälle. Kyseessä on myös tämän kauden ainoa virallinen KTP:n ottelu, jota en näe paikan päällä.

#kausiktpnkanssa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s