Odessan helmi: Stadion SKA

stadion_ska_1
Stadion SKA Odessassa oli pahasti rapistunut.

Viime vuoden marraskuussa Odessassa pelatun Ukraina-Suomi MM-karsintaottelun ympärille oli luonnollisesti löydettävä mahdollisimman monta paikallista stadionkohdetta. Kaupungin kartasta bongatulle stadionille menemisessä on aina se pieni riski, että pällisteltäväksi jää pelkkä stadionin ulkoseinä. Odessassa Stadion SKA vaikutti juuri tällaiselta kohteelta, vaikka stadionille pystyikin ajoittain aitojen raoista kurkkimaan. Päätöstä paikalle menemisestä helpotti reilun kilometrin päässä stadionilta myöhemmin samana päivänä pelattava Druha Ligan ottelu Zhemchuzhyna Odesan ja Kreminin välillä.

Sunnuntaipäivä, ihmisten vähyys ja kielimuuri tarkoittivat sitä, että stadionille käyskentely tuskin kysymällä onnistuisi. Viimeinen kokeiltavana oleva portti hämyisen autokorjaamon vieressä oli kuitenkin yllättäen auki. Sisälle siis.

stadion_ska_panoraama
Panoraamakuva stadionista
dav
Suurin osa stadionin istuimista oli revitty pois. Vain pääkatsomossa oli enemmän penkkejä edelleen paikallaan.

Stadion on viime vuosina toiminut ainakin Chernomorets Odessan kakkosjoukkueen kotipaikkana. Juoksuradan, katsomoiden ja kentän kunnosta päätellen stadion ei kuitenkaan taida olla enää kovinkaan aktiivisessa käytössä.

stadion_ska_3
Kenttäaluetta kiersi repaleinen juoksurata sekä ruostunut rauta-aita.
dav
YKPAIHA = UKRAINA
Näkymä toisesta päädystä pääkatsomoa kohti.

Alun perin stadion valmistui lokakuussa 1927, mutta nykyisen muotonsa se sai vuonna 1966. Ränsistyneet ja osittain nurmettuneet katsomot, repaleinen juoksurata ja lintujen valloittama epätasainen nurmi tekivät kuitenkin lähtemättömän vaikutuksen. Aluetta selvästi kuitenkin vielä käytetään ja viereissä liikuntahallissa meneillä oli ilmeisesti voimisteluharjoitukset.

Ränsistynyt stadion oli lopulta kaupungin paras bongauskohde. Harmi, että stadionilla ei pelattu ottelua, joten virallinen bongaus jäi saamatta.

stadion_ska_4
Älä missaa tätä stadionia, jos matkustat Odessaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s