Talin liikuntapuisto – liian lähellä

Talin hallin takaa löytyy isolla katsomolla varustettu nurmikenttä.
Talin hallin takaa löytyy isolla katsomolla varustettu nurmikenttä. Atlantis ja Espoon Palloseura kohtasivat toisensa helatorstaina 25.5.2017

Joskus käy niin, että bongattava kohde on liian lähellä ja se jää siksi pitkäksi aikaa to-do-listalle. Bongasin Talin liikuntapuiston pääkentän vasta viime vuonna, vaikka tarkoitus oli ruksia se listalta paljon aikaisemmin. Talvipelit Talin tunkkaisessa hallissa ovat varmasti jonkin verran laskeneet ulkokohteen hohtoa ja aina jossain muualla on ollut mielenkiintoisempi ottelu.

Helatorstaina 25. toukokuuta aika oli lopulta kypsä Talin kentän bongaamiselle. Samaan aikaan, kun presidentti Mauno Koivisto oli viimeisellä matkallaan kohti Hietaniemen hautausmaata, pelattiin Talin urheilupuistossa Helsingin ja Uudenmaan piirien Kolmosen 1. lohkon ottelu Atlantiksen ja Espoon Palloseuran välillä. On ehkä hieman ironista, että ajoin lopulta bongaamaan kentän Kotkasta saakka, vaikka olenkin asunut suurimman osan elämästäni pääkaupunkiseudulla.

Tässä vaiheessa kautta näytti jo siltä, että Atlantis marssisi vastustamattomasti takaisin Kakkoseen ja joukkue johti lohkoaan selvästi. Myöhemmin Palloliitto kuitenkin napsautti seuralle 12 pisteen rangaistuksen vuoden 2016 epäselvyyksistä, joihin liittyi muun muassa muuan Wilson Raj Perumal (Perumal napattiin vuonna 2011 kiinni ottelutulosten manipuloinnista) ja tukku Masters Sports -yrityksen rahoittamia hollantilaispelaajia. Atlantis ei lopulta toipunut pistemenetyksestä ja Honka/Akatemia nappasi lohkovoiton selvällä erolla seuraaviin. Atlantis jäi lohkossa lopulta kolmanneksi – 11 pisteen päähän Hongasta.

EPS oli Atlantikselle lopulta suhteellisen helppo suupala loppulukemin 4-2, vaikka espoolaiset saivatkin toisella jaksolla pienen loppukirin aikaiseksi.

Katsomon takana ja kentän toisessa päässä on metsää.
Katsomon takana ja kentän toisessa päässä on metsää.

Lopulta Talin pääkenttä oli melko positiivinen kokemus. Kentän reunalla oleva katsomorakennelma oli nimittäin paljon suurempi kuin alunperin olin ounastellut tai muistanut ja lisäksi se oli miellyttävän jyrkkä, joten ylimmiltä riveiltä oli erinomaiset näkymät kentälle. Pelaajille kentän sijainti tuottaa hieman vaivaa, sillä pukuhuoneet sijaitsevat sisällä hallissa noin 200 metrin kävelymatkan päässä kentästä.

Näkymä Talin katsomosta
Ylimmiltä riveiltä oli erinomaiset näkymät kentälle, mutta katsomo saisi olla hieman lähempänä sivurajaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s