Kakkosta Amiksen tekiksellä: PEPO vs. MYPA

PEPO-MYPA - otteluohjelma
PEPO ja MYPA pelasivat Kakkosen A-lohkon ottelunsa Amiksen kentällä.

Lappeenrannassa pelattiin helteisenä helatorstaina 10. toukokuuta PEPO:n ja MYPA:n välinen Kakkosen A-lohkon ottelu. Kimpisen urheilukenttä toipui vielä talvesta ja näin ollen ottelu pelattiin Ammattikoulun tekonurmella. Stadionbongausmielessä tämä vaihtoehto sopi paremmin kuin hyvin, sillä Amiksen tekonurmella olen vain joskus B-junnuiässä kerran pelannut, joten luvassa oli uusi stadionbongaus.

PEPO-MYPA -ottelumainos
PEPO:n ottelumainos Lappeenrannan keskustassa.

Amiksen tekonurmi sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Lappeenrannan vesitornista, joka toimii siis hyvänä maamerkkinä paikan päälle suunnistaessa. Lappeenrannan ydinkeskustastakaan ei kentällä ole kuin vajaa kilometri.

Amiksen tekonurmella on vain yksi suhteellisen pieni kiinteä katsomo, johon mahtuu arviolta ehkä 200 katsojaa. Lisäksi kentän toisessa päädyssä oli kolme siirrettävää pikkukatsomoa, jotka nostivat katsomokapasiteettia reilulla 100 katsojalla. Monet katsojat valitsivat kuitenkin katselupaikakseen kentän toisella pitkällä sivulla sijaitsevan nurmirinteen. Ottelun yleisömääräksi kirjattiin lopulta melko komea luku: 615.

Amiksen tekiksen pääkatsomo
Amiksen tekiksen pääkatsomo ei ole koolla pilattu.
Tilapäiskatsomot Amiksen tekonurmen toisessa päädyssä
Tekonurmen toiseen päätyyn oli tuotu kolme tilapäiskatsomoa.
Amiksen tekiksen nurmirinne
Osa katsojista seurasi ottelua mieluummin kentän toisella laidalla sijainneelta nurmiselta rinteeltä käsin.

PEPO:n kannattajaryhmä Boys of 850 oli myös kivunnut nurmitasanteelle ja pieni joukko piti aina välillä yllä erittäin hyvää kannustusta. Myös vierasjoukkue MYPA:n kannattajia oli saapunut hyvin paikalla.

PEPO-MYPA - myyntikioski
LaPa:n väreihin maalatun pikkumökin edusta toimi myyntikioskina.
Joukkueiden avauskokoonpanot esittelyssä.
Joukkueiden avauskokoonpanot esittelyssä.

Ensimmäisellä jaksolla PEPO oli enemmän niskan päällä ja kotijoukkue saikin pallon kertaalleen MYPA:n maaliin, kun ottelua oli pelattu noin 17 minuuttia. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi. MYPA:n kokenein pelaaja Heikki Pulkkinen osoitti oman arvonsa 23. minuutilla, kun hän katkaisi PEPO:n hyökkäyksen pysäyttämällä Edwin Salazarin etenemisen loistavalla katkolla.

PEPO-MYPA näkymä Amiksen tekonurmen toisesta päädystä
Näkymä kentän toisesta päästä.

Toisella jaksolla MYPA:n Kaarel Usta pääsi loistavaan maalipaikkaan 60. minuutilla, mutta hänen viimeistely-yrityksensä suuntautui lopulta ohi maalin. Hetkeä myöhemmin PEPO:n Markus Koistinen pääsi niittaamaan ottelun ainoaksi jääneen osuman lähietäisyydeltä MYPA-maalin kattoon.

Pari minuuttia maalin jälkeen Salazar pelasi Petteri Rönkölle hyvän maalipaikan, mutta MYPA:n maalivahti Tomas Turunen venyi kuitenkin loistavaan torjuntaan.

PEPO:n sivuvapari toisella jaksolla
PEPO:n sivuvapari toisella jaksolla. Pallo leijaili tilanteessa lopulta MYPA-maalin yli.

Salazar oli vielä itse tehdä maalin 72. minuutilla, kun hän pääsi nostamaan pallon vastaan tulleen Turusen yli, mutta lopulta pallo pomppi vähän takatolpan ohi. MYPA ei lopulta saanut kovinkaan kummoista painetta PEPO:n maalille ja PEPO nappasi 1-0-voiton.

MYPA:n kannattajat päätykatsomossa
MYPA:n kannattajat sijoittuivat päätykatsomoon.

Auringon paistaessa Amiksen tekonurmi on ihan mukiinmenevä paikka ottelun seuraamiseen, mutta parin sadan metrin päässä sijaitseva Kimpisen urheilukeskus on kuitenkin fasiliteeteiltaan ja stadionmiljööltään aivan eri luokkaa. Amiksen tekonurmen pääsee kesälläkin bongaamaan esimerkiksi Nelosessa pelaavan LaPan kotiotteluiden yhteydessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s